STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανεύκολα ο Αστέρας, 4-0 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 4-0 την Κέρκυρα στο "Θ. Κολοκοτρώνης" και έφτασε στο τέταρτο διαδοχικό τρίποντο στη Super League Σουρωτή. Δύο γκολ ο Μανιάς, από ένα οι Καλτσάς - Τόνσο. (VIDEO)

Μία ομάδα υπήρχε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" το μεσημέρι του Σαββάτου (2/12), ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία 4-0 την Κέρκυρα, η οποία υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη των Αρκάδων στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές με Παναθηναϊκό, Πλατανιά και Λεβαδειακό. Έγινε μάλιστα και άλμα στη βαθμολογία, αφού οι "κυανοκίτρινοι" πήγαν στους 18 βαθμούς και είναι πέμπτοι στον πίνακα. Οι Φαίακες παραμένουν σε τροχιά υποβιβασμού και αγνοούν τη νίκη από τις 21 Οκτωβρίου.

"Τετράστερος" και "τέσσερα στα τέσσερα"

Τα πολύ σημαντικά αμυντικά λάθη της Κέρκυρας εκμεταλλεύτηκε σε τέλειο βαθμό ο Αστέρας Τρίπολης. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 3-0 για τους Αρκάδες, οι οποίοι έκαναν επτά τελικές στο πρώτο μέρος, οι πέντε στο στόχο, και σημείωσαν τρία γκολ. Οι Φαίακες; Καμία τελική. Ο Αρτυματάς στο κέντρο των μετόπισθεν απέδειξε ότι δεν του είναι εύκολο να παίζει εκεί (η φυσική του θέση είναι αμυντικός μέσος). Ο Αλέκος Βοσνιάδης το αντιλήφθηκε και πέρασε τον Σιόντη στόπερ, όχι βέβαια ότι και αυτός είναι κεντρικός αμυντικός, αλλά ίσως να κατάφερνε καλύτερα.

Στο 3-0, πάντως, δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μουνάφο, ο οποίος πέρασε την πάσα στον Καλτσά που σκόραρε. Ο Αρτυματάς είχε υποπέσει στη λανθασμένη απομάκρυνση με το πόδι στο 1-0, και με το κεφάλι στο 2-0. Στην πρώτη περίπτωση ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε το λάθος και "εκτέλεσε" τον Γιαννακόπουλο, στη δεύτερη ο Τόνσο, αφού τον προσπέρασε, πλάσαρε εύστοχα μπροστά σε κενή εστία.

Πανεύκολα ο Αστέρας, 4-0 την Κέρκυρα
Πανεύκολα ο Αστέρας, 4-0 την Κέρκυρα

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαΐας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης):Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56' Ισνάλδο), Μανιάς (65' Δουβίκας).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης):Γιαννακόπουλος, Γκομές, Αρτυματάς, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Κρητικός (46' Σπίνουλας), Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου (46' Ζορμπάς), Επστάιν (70' Ντιογκό), Παμλίδης.

Γκολ: 20', 55' Μανιάς, 29' Τόνσο, 45' Καλτσάς

Κάρτες: 33' Τσιλιανίδης, 43' Πασαλίδης - 13' Επστάιν

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η παραμικρή υποψία φάσης για τους άνευρους Επτανήσιους, οι οποίοι ακόμα και από στατικές φάσεις αδυνατούσαν να απειλήσουν τον Αθανασιάδη. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να κυριαρχούν και να έχουν 52% ποσοστό κατοχής μπάλας. Βλέποντας αυτή την εικόνα των παικτών του ο Αλέκος Βοσνιάδης, αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο αλλαγές στο 46'. Πέρασε στο ματς Ζορμπά και Σπίνουλα. Δεξί μπακ θα αγωνιζόταν πια ο δεύτερος και δεξί χαφ ο πρώτος.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Μανιάς EUROKINISSI SPORTS

Και αν κατά κατά κάποιο τρόπο βελτιώθηκε κάπως η κυκλοφορία της μπάλας για τους φιλοξενούμενους, η πρώτη τελική τους στο ματς καταγράφηκε στο 61' με ένα σουτ του Σπίνουλα έξω από την περιοχή, το οποίο βέβαια δεν ανησύχησε καν τον Αθανασιάδη. Νωρίτερα, όμως, η προβληματική Κέρκυρα είχε δεχτεί και τέταρτο γκολ. Στο 55' ο Μανιάς συνεργάστηκε με τον Τσιλιανίδη, πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο μέσα από την περιοχή και σκόραρε.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι αναφορικά με τον νικητή. Ο Σάββας Παντελίδης φρόντισε αμέσως μετά το 4-0 να κάνει διαχείριση. Έβγαλε τον Τσιλιανίδη στο 56' και έβαλε τον Ισνάλδο, που προερχόταν από τραυματισμό και ήθελε χρόνο για να μπει σε αγωνιστική κατάσταση, ενώ στο 66' έβγαλε τον Μανιά και έβαλε τον νεαρό Δουβίκα.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Τσιλιανίδης, Ιωάννου EUROKINISSI SPORTS

Ο Επστάιν δεν βοήθησε καθόλου την Κέρκυρα, παρασύρθηκε και αυτός στη μετριότητα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή. Και ο Ντιογκό βέβαια που τον αντικατέστησε δεν μπόρεσε να κάνει την παρουσία του αισθητή. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των "κυανέρυθρων" που ξεχώρισε ήταν ο Ζορμπάς.

Στο 79' ο Καλτσάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Τα λεπτά που ακολούθησαν αποτέλεσαν τυπικά διαδικασία. Ο Αστέρας νίκησε πολύ εύκολα 4-0.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 4ο γκολ του Αστέρα ήταν εξαιρετικό. Έκρυψαν τη μπάλα οι Αρκάδες. Ιγλέσιας σε Μανιά, Μανιάς σε Τσιλιανίδη, Τσιλιανίδης σε Καλτσά, Καλτσάς σε Μανιά και γκολ...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εύκολο παιχνίδι από τον Θρακιώτη ρέφερι, Στέφανο Κουμπαράκη. Ήταν κοντά στις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις και αυτός και οι βοηθοί του. Πέρασε απαρατήρητος καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μιχάλης Μανιάς. Σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ του Αστέρα, το πρώτο και το τέταρτο. Έφτασε τα τέσσερα στη Super League και πιστοποιεί ότι είναι σε φόρμα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν άφησε αναξιοποίητα τα "δώρα" της Κέρκυρας ο Αστέρας. Καθάρισε από το πρώτο 45λεπτο το ματς, με τα τρία γκολ. Δεν υπήρχε επιστροφή για τους Φαίακες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της Κέρκυρας. Η χειρότερη εφετινή της εμφάνιση. Και μόνο το γεγονός ότι έκανε πρώτη τελική στο 61' τα λέει όλα. Και δεν είναι μόνο ότι η Κέρκυρα είναι σε θέση υποβιβασμού, ακολουθεί γι' αυτή πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ