STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0
Παναθηναϊκός πανηγυρική INTIME SPORTS

Μια νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την πρώτη θέση των πλέι οφ πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 χάρη σε γκολ του κορυφαίου των πράσινων της φετινής σεζόν Μάρκους Μπεργκ.

Οι πράσινοι σε ένα κακό παιχνίδι μπόρεσαν και έλυσαν τον “γόρδιο δεσμό” με μια κεφαλιά του Σουηδού άσου στο 51' και οδηγούν την κούρσα έχοντας διαφορά ασφαλείας ενώ με νίκη στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες με τους δυο τεχνικούς να κάνουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης στην Τρίπολη. Αρχικά για τον Παναθηναϊκό επανήλθαν στην ενδεκάδα οι Νάνο, Κουτρουμπής αντί των Χουχούμη και Λαγού ενώ όλοι οι υπόλοιποι διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα.

Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Βεργέτης επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Εντό, Γκοιάν και τον Καράσκο αντί των Κουρμπέλη, Ντε Μπλάσις και Τσαμπούρη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά κακό και για τις δυο ομάδες που ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και το πιο αξιοσημείωτο ήταν τα διαιτητικά λάθη εκατέρωθεν και για τις δυο ομάδες.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 38' όταν ο Μουνάφο φαίνεται να κλωτσάει τον Μπεργκ αλλά τον Θάνο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Εν συνεχεία στο 39' ο Τριανταφυλλόπουλος γλίτωσε την καθαρή κίτρινη και στο 45' ο Θάνος δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη που θα ήταν κόκκινη στον Εντό.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με σκοπό να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Αυτό ήρθε στο 51' με τον συνήθης ύποπτο, Μάρκους Μπεργκ.

Ένα γκολ που ήταν αρκετό για το τριφύλλι για να πάρει την νίκη καθώς απειλήθηκε εν συνεχεία μόνο σε μια φάση με τον Καπίνο να σώζει το τετ α τετ του Καράσκο ενώ αντίθετα είχε κάποιες ευκαιρίες και για άλλα γκολ τέρματα τα οποία όμως δεν ήρθαν.

Η βαθμολογία

1) Παναθηναϊκός 10 (6-3)

2) ΠΑΟΚ 7 (7-3)

3) Αστέρας Τρίπολης 4 (3-5)

4) Ατρόμητος 3 (2-7)

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημ. Γκάκας (Λάρισας), Αντ. Καρατζίκας (Αθηνών)

Τέταρτος: Πραξ. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος (Σπυρόπουλος 46'), Κουτρουμπής, Μέντες (Λαγός 70'), Σίλντενφελντ, Νάνο, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (Καρέλης 80'), Μπεργκ, Αμπέντ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Γκοιάν Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο (Ναβάρο 70'), Ουσέρο, Μπαράλες, Βάλντο (Χουάνμα 79'), Καράσκο.

Γκολ: Μπέργκ (51')

Κίτρινες κάρτες: 40' Ζέκα, 43' Εντό 88' Γκοϊάν, Ντελγάδο 91'

Κόκκινες κάρτες: Εντό 93'

Ανασκόπηση αγώνα

Στο 8' Αμπέντ έκλεψε την μπάλα την έδωσε στον Πράνιτς αυτός με την μια στον Κλωναρίδη αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα στο 23' όταν ο Νάνο πήγε να διώξει την μπάλα η οποία βρήκε στον Ζησόπουλο και στρώθηκε στον Μπαράλες αυτός από πλάγια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του επιθετικού του Αστέρα στο 26'.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 36' όταν ο Μπεργκ βγήκε πλάγια, γύρισε την μπάλα παράλληλα για τον Κλωναρίδη αλλά τελευταία στιγμή ο Γκοιάν πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μπεργκ έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά πέρασε δυο αντιπάλους του και μπήκε στην περιοχή. Εκεί ο Μουνάφο φάνηκε να του κλωτσάει το πόδι με τον Σουηδό να πέφτει κάτω αλλά τον Θάνο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να βάλει το γκολ που θα του έδινε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι πράσινοι απείλησαν αρχικά στο 46' με το σουτ του Αμπέντ να βρίσκει στα σώματα μετά από ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή ενώ το δεύτερο σουτ του Μέντες απομάκρυνε ο Ζησόπουλος.

Ένα λεπτό αργότερα νέο σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού από πλάγια δεξιά με την μπάλα να φεύγει έξω.

Με τον συνήθη ύποπτο

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 51' ο Σπυρόπουλος έδωσε όμορφα στον Κουτρουμπή, ο στόπερ του τριφυλλιού έβγαλε μια πολύ όμορφη σέντρα και ο Μπεργκ νίκησε τον Ζησόπουλο κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε και η επόμενη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 72' με νέο σουτ του Αμπέντ που πέρασε και αυτό έξω.

Ο Αστέρας προσπάθησε να βγει στην επίθεση και στο 78' ο Καράσκο βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά αλλά ο Καπίνο μπόρεσε να βγει εγκαίρως και να πιάσει την μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 80' όταν ο Ναβάρο είχε χώρο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βγήκε έξω

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού και φυσικά ο χρυσός του σκόρερ. Σε ένα ακόμη ματς ο επιθετικός των πράσινων ήταν λίρα εκατό.

Η απογοήτευση

Ο Εντό του Αστέρα προκαλούσε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Την γλίτωσε στο 45' αλλά αντίκρισε δίκαια την δεύτερη κίτρινη στο 90΄. Αρνητικός πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση.

Στατιστικά αγώνα

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 7
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 2
2 Αποκρούσεις 4
7 Επεμβάσεις 29
15 Κλεψίματα 18
9 Φάουλ 9
2 Οφσάιντ 2
7 Κόρνερ 0
60 Λάθη 63
7/35 Γεμίσματα 5/12
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ