STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Μάρκους Μπεργκ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 4-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην άδεια Λεωφόρο. Οι πράσινοι πιστοποίησαν ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει χατ τρικ και να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην άδεια Λεωφόρο το τριφύλλι επικράτησε του ΠΑΟΚ με 4-3 παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο που τον κρατάει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και παράλληλα μεγαλώνει την απόσταση από τον "δικέφαλλο".

Οι πράσινοι όντας πολύ καλοί στο δεύτερο μέρος και αρκετά παραγωγικοί στην επίθεση πέτυχαν τέσσερα πανέμορφα γκολ και έφτασαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-3 στην νίκη.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τα 10/11 των παικτών που είχε χρησιμοποιήσει και στο νικηφόρο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού με την μόνη αλλαγή να είναι ο Κλωναρίδης αντί του Καρέλη που έχασε κάποιες προπονήσεις στην διάρκεια της εβδομάδας.

Από την άλλη Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές σε σχέση με τα περασμένα παιχνίδια και με αλλαγμένη κατά μεγάλο βαθμό την μεσαία του γραμμή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την κατοχή της μπάλας και έφτασε στο γκολ με τον Μπεργκ. Μετά το προβάδισμα που πήραν οι πράσινοι ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του απείλησε και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο 2-1 κατάφερε και γύρισε το ματς πολύ γρήγορα με τους Καρέλη και Μπεργκ να οδηγούν το τριφύλλι σε μια εμφατική νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι απέδειξαν σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι αυτή την περίοδο παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα επικρατώντας και του ΠΑΟΚ μετά από τον Ολυμπιακό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Αντ. Καρατζίκας, Βασ. Καραβασίλης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (80' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (50' Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς (65' Ατζαγκούν).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (88' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα (80' Σαλπιγγίδης), Ρατς (84΄Κίτσιου), Νομπόα, Παπαγιανόπουλος, Αθανασιάδης, Μακ, Περέιρα, Γκολάσα.

Γκολ: 27'-71' 88' Μπεργκ, 63' Καρέλης,/42' Αθανασιάδης, 60' Σκόνδρας, 93' Νομπόα

Κάρτες: 73' Μπεργκ/90' Αθανασιάδης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Έφτασε στη νίκη με ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Το ντέρμπι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεκίνησε νωθρά ίσως και λόγω της απουσίας θεατών στις εξέδρες με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο παιχνίδι.

Καμία εκ των δυο όμως δεν μπορούσε να απειλήσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι.

Μάλιστα μέσα από μια ωραία εναλλαγή της μπάλας από τα δεξιά προήλθε το γκολ για το τριφύλλι με τον Ζέκα να βγάζει την σέντρα και τον Μπεργκ να νικάει τον Βίτορ στον αέρα και τον Ιτάνζ και να ανοίγει το σκορ για τους πράσινους για το 1-0.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3
INTIME SPORTS

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ

Το τριφύλλι αντί να πάρει τα πάνω του από το γκολ και να πιέσει και για ένα ακόμη τέρμα οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους και να πιέζουν για την ισοφάριση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε αρχικά στο 41' όταν σε μια βαθιά μπαλιά από το κέντρο ο Ταυλαρίδης δεν υπολόγισε καλά και έχασε την μπάλα με τον Αθανασιάδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κάνει απευθείας το σουτ με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Στιλ.

Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Σκόνδρας έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε όμορφα προς τον Αθανασιάδη ο οποίος με ένα ωραίο βολέ έφερε το ματς στα ίσια.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο μέρος με τον Κλωναρίδη να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να επιχειρεί το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ.

Ανατροπή με Σκόνδρα

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 60' όταν ο Σκόνδρας με ωραία ενέργεια από τα δεξιά πέρασε τον Νάνο και σούταρε με το αριστερό για το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το τριφύλλι παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ βγήκε σωστά στην επίθεση και κατάφερε μόλις μετά από τρία λεπτά να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 63' όταν ο Μπεργκ έκανε ωραία την κάθετη προς τον Καρελη ο οποίος είχε πάρει την θέση του Κλωναρίδη. Ο νεαρός φορ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Ιτάνζ για το 2-2.

Ανατροπή στην ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ανατροπή και στο 67' ο Μπεργκ έκανε την όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη ώρα στον Ατζαγκούν ο οποίος έκανε ένα σουτ πολύ άστοχο από καλή θέση.

Στο 69' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τον Παπαγιαννόπουλο να πιάνει ένα μακρινό σουτ και τον Στιλ να απομακρύνει την μπάλα.

Οι πράσινοι έφτασαν στην ανατροπή στο 71' όταν ο Σίλντενφελντ πίεσε τον Σκόνδρα και έκλεψε την μπάλα στα αριστερά και έκανε με την μια την στον Καρέλη ο οποίος την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 3-2.

Το τριφύλλι που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να φτάσει στο 4-2 στο 73' όταν ο Ατζαγκούν έδωσε στον Καρέλη αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Την ίδια κατάληξη είχε και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 82' όταν ο Καρέλης πέρασε όμορφα αυτή τη στιγμή στον Ατζαγκούν με τον Νιγηριανό να πλασάρει έξω.

Χατ τρικ ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός σιγούρεψε την νίκη στο 88' όταν ο Ζέκα έκανε την σέντρα ο Ζέκα και ο Μπεργκ ωραίο πλασέ έφτασε στα τρία προσωπικά γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του τριφυλλιού.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 4-3 στο 93' όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε την σέντρα και ο Νομπόα από κοντά έκανε την κεφαλιά και μείωσε σε 4-3 για τους φιλοξενούμενους.

Η φάση του αγώνα

Το 2-2 του Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια μόλις τρία λεπτά μετά το 2-1 και αυτό ήταν το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα για τους πράσινους. Καθώς αν περνούσε και άλλο η ώρα ίσως τα πράγματα γίνονταν δύσκολα για το τριφύλλι. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έφτασαν όμως άμεσα στην ισοφάριση.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Μάνταλος. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης ο οποίος είχε σωστές αποφάσεις και δεν έκανε κάποιο λάθος. Καλοί και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός άσος πέτυχε χατ τρικ και έδωσε και την ασίστ στο τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού. Τι άλλο να κάνει ο σέντερ φορ των πράσινων που οδήγησε το τριφύλλι στη νίκη. Ο Μπεργκ όποτε βλέπει τον ΠΑΟΚ μπροστά του αφηνιάζει.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι 4.000 φίλοι των πράσινων συγκεντρώθηκαν έξω από την Λεωφόρο και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα σαν να ήταν μέσα στο γήπεδο. Στα 90' του αγώνα ακουγόντουσαν συνέχεια κάνοντας τους παίκτες του τριφυλλιού να παίζουν και για να τους ευχαριστήσουν.

Δεν μας άρεσε

Οι άμυνες των δυο ομάδων. Ωραίο για τους θεατές το παιχνίδι και σίγουρα αγγλικό το σκορ. Το να δέχονται δυο εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα όμως τέσσερα και τρία γκολ δείχνει ότι αμυντικά δεν λειτούργησαν καθόλου καλά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ