STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους να προηγούνται χάρη σε γκολ του Τοτσέ, να κλείνονται πίσω και έναν πρώην πράσινο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να πληγώνει για δεύτερη φορά φέτος το Τριφύλλι ισοφαρίζοντας για την ομάδα της Κομοτηνής. (VIDEOS)

Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τα θετικά αποτελέσματα έμεινε ο Παναθηναϊκός καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος και με τον Παθρακικό στο ΟΑΚΑ με 1-1.

Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ και έδειξαν σίγουρα καλύτερη εικόνα από αυτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη εβδομάδα οπισθοχώρησαν στην συνέχεια και το πλήρωσαν καθώς ο πρώην πράσινος Δημήτρης Παπαδόπουλος σκοράροντας για δεύτερη φορά φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό διαμόρφωσε το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει βαθιά άρρωστος και άρρωστη ήταν και η ατμόσφαιρα και στις κερκίδες με έναν μίνι εμφύλιο ανάμεσα στους οπαδούς του Τριφυλλιού που αποδοκίμασαν τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο και τους υπόλοιπους που αποδοκίμασαν όσους έβριζαν τους τρεις ποδοσφαιριστές των πράσινων. Υπήρχε μάλιστα και σχετικό πανό κατά των Βύντρα και Σπυρόπουλου.

Ευθύνες έχει και ο Φάμπρι ο οποίος δεν έκανε καμία αλλαγή μετά το 80' δίνοντας ανάσες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του που είχαν κλειστεί πίσω.

Μη χάσετε την Κυριακή στις 21.45 την εκπομπή SUPER BALL με τον Παντελή Βλαχόπουλο και τον Θέμη Καίσαρη. Καλεσμένος ο διεθνής άσος της Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς. Πλούσιο ρεπορτάζ από όλα τα γήπεδα της Superleague, κριτική των επίμαχων φάσεων και φυσικά τα δικά σας σχόλια.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης

Βοηθοί: Η. Αλεξέας, Δ. Αναστασόπουλος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (63' Κουίνσι), Τοτσέ.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (67' Μουνάφο), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (89' Κυβελίδης), Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (79' Κοντογουλίδης).

Γκολ: 74' Τοτσέ/85' Παπαδόπουλος

Κίτρινες κάρτες: 40' Μπουμσόνγκ, 90' Ζέκα/26' Παπαδόπουλος, 88' Μπαϊκαρά, 89' Λουσέρο

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο νωθρά επηρεασμένος και από τη μουρμούρα της εξέδρας και το μίνι εμφύλιο που ξέσπασε ανάμεσα στους οργανωμένους φίλους του Τριφυλλιού και στο υπόλοιπο γήπεδο.

Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση πήρε χώρο στο γήπεδο και γνωρίζοντας ότι και άλλες ομάδες την φετινή σεζόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα προσπάθησε να απειλήσει. Είχε μάλιστα και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 16' όταν ο Βαϊρουά έγινε κάτοχος της μπάλας, είχε χώρο μπροστά του και σούταρε από μακριά αναγκάζοντας τον Καρνέζη να διώξει σε κόρνερ.

Μάλιστα η ομάδα της Κομοτηνής έβρισκε πολλούς κενούς χώρους στο κέντρο τους οποίους και εκμεταλλευόταν στο απόλυτο.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός άρχισε να αναπτύσσεται καλύτερα, να βάζει την μπάλα κάτω και να βγαίνει στην επίθεση οργανωμένα δημιουργώντας σε επτά λεπτά τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Τρεις ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό

Η πρώτη ήταν στο 18' με τον Τοτσέ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού και ο Ισπανός έκανε ωραία τρίπλα στον Σαρακατσάνο, είδε τον Ζέκα στο πέναλτι του γύρισε την μπάλα αλλά αυτός σούταρε απελπιστικά άουτ.

Στο 23' ο Μαυρίας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, απέφυγε με μια τρίπλα τον αντίπαλο του, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών του Πανθρακικού.

Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι βγήκαν μπροστά από τα δεξιά με τον Σισοκό να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να κάνει την παράλληλη σέντρα με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του επερχόμενου Ζέκα ο οποίος έκανε τσαφ στην προσπάθεια του να πλασάρει.

Έπεσε ο ρυθμός

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εν συνεχεία στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρία μέσα στις δυο περιοχές και να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ εκτός περιοχής τα οποία όμως δεν προβλήματισαν τους Καρνέζη και Κοτσόπουλο.

Ο Πανθρακικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ζέκα στο 41' όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πορτογάλου μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Δελφάκη να το θεωρεί ακούσιο.

Φτάσαμε έτσι στην ανάπαυλα του αγώνα χωρίς άλλη αξιόλογη ευκαιρία από τις δυο ομάδες και με το 0-0 να αδικεί εν μέρει τον Παναθηναϊκό που είχε κλασικότερες περιπτώσεις για να βάλει ένα γκολ.

Χωρίς αλλαγές

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους και με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 55' οι πράσινοι είχαν 68% κατοχή σε αντίθεση με την ομάδα του Πανθρακικού που είχε μόλις 32'.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε τον αντίπαλο του και η υπεροχή του αυτή φάνηκε και με την δημιουργία δυο καλών φάσεων. Η πρώτη στο 58' όταν ο Τοτσέ γύρισε ωραία μετά από πάσα του Σπυρόπουλου μέσα στην περιοχή αλλά έκανε σε δεύτερο χρόνο το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια των παικτών του Πανθρακικού.

Στο 63' οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία όταν ο Σο πολύ όμορφα με βαθιά μπαλιά είδε τον Ζέκα στον κενό χώρο, αυτός με την μία γύρισε παράλληλα προς τον Τοτσέ ο οποίος έκανε την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Όλο αυτό το διάστημα ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία και είχε να παρουσιάσει μόνο ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 74' το οποίο έφυγε έξω.

Προβάδισμα με τον Τοτσέ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην επόμενη φάση όταν ο Σπυρόπουλος από τα αριστερά έκανε την σέντρα η άμυνα του Πανθρακικού δεν έδιωξε σωστά με την μπάλα να φτάνει στον Ζέκα. Αυτός είδε την κίνηση του Τοτσέ, του πέρασε την μπάλα και ο Ισπανός με απευθείας βολέ έβαλε το 18ο τέρμα του με την πράσινη φανέλα σε 37 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Το Τριφύλλι στη συνέχεια οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και ο Πανθρακικός βρήκε χώρους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να προειδοποιεί στο 80'. Ο "Παπ" έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την πάσα του Χρήστου από τα αριστερά, ζύγισε το πόδι του και πλάσαρε αλλά ο Καρνέζης είπε όχι.

Στο 85' όμως μετά την σέντρα του Κοντογουλίδη από τα δεξιά και την άστοχη έξοδο του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ο Παπαδόπουλος με δύσκολη κεφαλιά από πλάγια ισοφάρισε σε 1-1.

Από μια κλασική ευκαιρία για κάθε ομάδα στις καθυστερήσεις

Μετά το 1-1 και την ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό ο Κουίνσι απείλησε στο 87' αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Στο 93' λίγο έλειψε να έχουμε την ολική ανατροπή του αγώνα όταν ο Μίνγκας έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, ζύγισε το πόδι του, πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη.

Στην επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός είχε και αυτός μια μεγάλη κλασική ευκαιρία όταν ο Κουίνσι άλλαξε ωραία με τον Ζέκα από τα δεξιά. Ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή και ο Κουίνσι από το ύψος του πέναλτι σούταρε απελπιστικά έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Δελφάκη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να σφυρίζει την λήξη του ματς κάτω από αποδοκιμασίες της εξέδρας του Παναθηναϊκού και τον Φάμπρι να τα βάζει με τον Ζέκα κάνοντας του έντονες παρατηρήσεις.

MVP της αναμέτρησης

Ένας καλός σέντερ φορ θέλει μόνο μια φάση για να δείξει την αξία του. Αυτήν ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο ΟΑΚΑ καθώς στην δεύτερη φάση που βρέθηκε φάτσα με το γκολ το πέτυχε με δύσκολη κεφαλιά και ισοφάρισε για την ομάδα του χαρίζοντας έναν πολύτιμο πόντο στον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος

Αδύναμος κρίκος δεν είναι κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά η συμπεριφορά των πράσινων μετά το γκολ που σημείωσαν. Το Τριφύλλι γύρισε πίσω, έδειξε να φοβάται το ματς και τελικά την πλήρωσε με την ισοφάριση και χάνοντας δυο ακόμα πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας και της μάχης για την είσοδο στα πλέι οφ.

Στατιστικά

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 11
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
2 Κεφαλιές 2
4 Αποκρούσεις 5
14 Επεμβάσεις 26
14 Κλεψίματα 35
9 Φάουλ 10
0 Οφσάιντ 1
7 Κόρνερ 4
61 Λάθη 56
10/37 Γεμίσματα 5/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ