STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι κάλλιστα θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Σκόρερ για το τριφύλλι ο Πράνιτς, δοκάρια οι Λάζνικ και Λαμπρόπουλος για τους φιλοξενούμενους.

Μια, ακόμη, αγχωτική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Πράνιτς στο πρώτο μέρος σε ένα χορταστικό παιχνίδι όπου η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο.

Οι πράσινοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος όπου είχαν το γκολ, δοκάρι με τον Καρέλη και κλασικές φάσεις για να κάνουν το 2-0 και το 3-0 αλλά ήταν πολύ κακοί στο δεύτερο μέρος όταν και οι γηπεδούχοι έψαξαν στα ίσια την ισοφάριση και είχαν χαμένο πέναλτι στο 67' αλλά και δοκάρι με τον Λαμπρόπουλο στο 80'.

Ο Παναθηναϊκός έτσι πήρε τρεις πολύτιμους πόντους και εδραιώθηκε στην 4η θέση ενώ ο Πανιώνιος που δικαιούταν ένα βαθμό παρέμεινε στους 21.

Δείτε την SuperBALL με συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από τη 19η αγωνιστική της Superleague. Παρουσιάζουν ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου με πολλές απουσίες εκατέρωθεν καθώς ο Αναστασίου δεν είχε στην διάθεση του τους Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλο, Λαγό και Σίλεντεφελντ ενώ από τον Πανιώνιο έλειπαν οι Μητρόπουλος, Αυλωνίτης και Γιαννακόπουλος.

Αυτό οδήγησε τους δυο τεχνικούς σε αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες που παρέταξαν και όπως έδειξε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε κατά κράτος. Σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος όπου ο αγώνας ήταν του Πανιωνίου και αδικείται από το τελικό 1-0.

Οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό ενώ ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα και έμεινε μακριά από το γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μαζί με αυτό του Κυπέλλου.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδής

Καιρός:

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ελευθερίου Φλ. (Αθηνών), Ταρανάς Αθ. (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ (30' Δώνης), Ντίνας (77' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης (70' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος (82' Γιάννου), Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης (46' Ντούνης), Παναγιωτούδης (65' Λάζνικ), Καπάνταης.

Γκολ: 16' Πράνιτς

Κίτρινες κάρτες: 67' Κουτρουμπής, 85΄Μπέργκ, Νάνο/15' Λαμπρόπουλος, 85' Κολοβός

Κόκκινες κάρτες:

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Ανασκόπηση

Ο Παναθηναϊκός, υπό το βλέμμα του μεταγραφικού του αποκτήματος Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα μαζί με τον συμπατριώτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 8' ο Ντίνας έκανε το 1-2 με τον Μπέργκ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε αντί να γυρίσει πάλι στον Σουηδό με τον Ανέστη να μπλοκάρει.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Δυο λεπτά αργότερα ο Πράνιτς έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή καθώς έξω από την περιοχή έπιασε έναν κεραυνό, η μπάλα έσκασε, με αποτέλεσμα ο Ανέστης να μπλοκάρει ασταθώς αλλά οι επιθετικοί του τριφυλλιού δεν πρόλαβαν να γίνουν απειλητικοί.

Στο 13' ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά με τον Καρέλη να κλέβει την μπάλα από τον Λαμπρόπουλο, με την μία έδωσε στον Μπέργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 15' ο Νάνο έκανε την σέντρα ο Μπέργκ πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Απέδωσε καρπούς η πίεση

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 16' όταν σε μια ωραία επίθεση από πλευράς των γηπεδούχων ο Μπέργκ έδωσε ωραία αριστερά στον Νάνο, ο Ισπανός έκανε την σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πράνιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Το γκολ έδωσε όπως ήταν λογικό στον Παναθηναϊκό επιπλέον ώθηση ενώ αντίθετα οι παίκτες του Πανιωνίου έμεναν μακριά από την εστία του Καπίνο ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειληθεί.

Ο Παναθηναϊκός στο 33' έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Μπέργκ πολύ ωραία πέρασε άφησε την μπάλα να περάσει πάνω από τον αντίπαλο του και με την μια έδωσε την πάσα στον Καρέλη που βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη. Το κοντρόλ του επιθετικού των πράσινων όμως ήταν κακό με αποτέλεσμα να νικηθεί στην τελική προσπάθεια του.

Οι πράσινοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 39' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Ποιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πανιώνιος προχώρησε σε μια αλλαγή με την οποία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και τα κατάφερε καθώς ο Ντούνης πέρασε αντί του Ζαχαράκη.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο μέρος είχαν μόνο μια τελική μπήκαν στο δεύτερο μέρος πατώντας καλύτερα και στο 59' απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Καπάνταη έξω από την περιοχή που έφυγε μόλις έξω.

Χαμένο πέναλτι με τον Λάζνικ

Στο 67' ο Αραβίδης ταλαιπώρησε τον Κουτρουμπή που τον ανέτρεψε με τον Δασκαλόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Λάζνικ ο οποίος είχε περάσει πριν από δυο λεπτά στο ματς πήρε την μπάλα από τα χέρια του Αραβίδη και την έβαλε στην άσπρη βούλα. Ο μέσος του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί και στο 69' ο Καπάντης βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά η αντίδραση του γκολκίπερ του τριφυλλιού ήταν άμεση και έτσι η μπάλα έφυγε πλάγια.

Το ίδιο έγινε και στο 74' όταν ο Κούρντι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Καπίνο αντέδρασε και πάλι άψογα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Πρώτη φάση για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός που σε αυτό το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακός απείλησε πρώτη φορά στο 75' με σουτ του Ντίνα αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε. Στην επαναφορά ο Δώνης έκλεψε την μπάλα την έδωσε στον Ντίνα ο οποίος έκανε την σέντρα ο Μπέργκ με κεφαλιά έστρωσε στον Πράνιτς και αυτός από το ύψος του πέναλτι με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση και στο 80' όταν η κεφαλιά του Λαμπρόπουλο από το ύψος του πέναλτι βρήκε και πάλι στο δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στον Παναθηναϊκό. Ήταν το 83' όταν ο Ανέστης έκανε το λάθος, ο Πράνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας έδωσε στον Ατζαγκούν αυτός άργησε να σουτάρει δυο δευτερόλεπτα και όταν έκανε το σουτ η άμυνα του Πανιωνίου έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

MVP της αναμέτρησης

Ο Μάρκους Μπέργκ δεν σκόραρε αλλά έκανε όλα τα άλλα στο γήπεδο και έδειξε πόσο σπουδαίος επιθετικός και χρήσιμος είναι για την ομάδα του. Εξαιρετικός και ο Αραβίδης αλλά η ομάδα του έχασε.

Η απογοήτευση

Ο Λάζνικ όχι τόσο για το χαμένο πέναλτι αλλά για τον τσαμπουκά που έκανε στον Αραβίδη για να πάρει την μπάλα και να το εκτελέσει.

Στατιστικά

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
18 Τελικές Προσπάθειες 9
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
3 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 11
10 Επεμβάσεις 15
19 Κλεψίματα 21
24 Φάουλ 6
0 Οφσάιντ 4
5 Κόρνερ 3
49 Λάθη 59
6/23 Γεμίσματα 4/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ