STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1
INTIME SPORTS

Στην κορυφή της βαθμολογίας εδραιώθηκε ο Παναθηναϊκός που επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 3-1 τον ΟΦΗ με γκολ τον Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο υπό το βλέμμα του Σισέ.

Διατηρώντας την εξαιρετική του παράδοση εντός έδρας με τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 3-1 τους Κρητικούς.

Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο τα γκολ των νικητών που αποθεώθηκαν από περίπου 30.000 οπαδούς του και τον Τζιμπρίλ Σισέ που είδε το ματς από τα επίσημα.

Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχοντας καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους και "χτυπώντας" στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου πήραν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ο Ζέκα συνέχισε να σκοράρει μετά το "Γ. Καραϊσκάκης" ενώ ο Λέτο επέστρεψε και πάλι στον πίνακα τον σκόρερ φτάνοντας τα 11 στο πρωτάθλημα.

"Πρωτάθλημα" ζητούσαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού" με την λήξη του αγώνα που είχε man of th match τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Αποθέωση για τους "πράσινους" που διατήρησαν την βαθμολογική διαφορά από την δεύτερη θέση αλλά και για τον πρώην άσο και νυν της Λάτσιο, Τζιμπρίλ Σισέ που ήταν στα επίσημα.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΟΦΗ.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας) / Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Κούλα Χασάν (Μακεδονίας).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Μακεδονίας) / Σπυρόπουλος Ιωάννης (Φθιώτιδας).

Καιρός: Αίθριος

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο (84' Βιτόλο), Ζέκα (88' Φουρλάνος), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (67' Μαυρίας).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Μποντόρ (71' Βάντο), Καλάιτζιτς, Σόουζα, Παπουλής (79' Ζόρντι Λόπεθ), Σουμπίνιο, Σίσιτς (55' Χόρχε Λόπεθ), Καπάνταης.

Σκόρερ: 14' Ζέκα, 46' Κλέιτον, 58' πεν. Κάλατζιτς, 75' πεν. Λέτο

Κίτρινες: Καπίνο, Λέτο / -

Κόκκινη: -

Ανασκόπηση αγώνα:

Με μια αναγκαστική αλλαγή παρουσιάστηκε η ενδεκάδα σε συνάρτηση με το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αφού ο Μαρίνος τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση και την θέση του πήρε ο Βύντρα. Ο Καπίνος κάτω από τα δοκάρια με τον Έλληνα αμυντικό στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Αμυντικό "δίδυμο" ήταν οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε παρά τις απουσίες των τιμωρημένων Ταυλαρίδη και Μάντζιο με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αρη, αφού ο τεχνικός της ομάδας άφησε και τους δύο Ισπανούς μεσοεπιθετικούς στον πάγκο. Παρόλο αυτά στο 4-3-2-1, το οποίο άλλαζε ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα είχε τους Κάρολ στην εστία και στην άμυνα τους Γαλανόπουλο, Μπουλούτ, Γεωργίου και Μποντόρ στην μεσαία γραμμή ήταν οι Καλάιτζιτς, Σόουζα, Παπουλής με τους Σουμπίνιο και Σίσιτς πιο μπροστά και στα άκρα ενώ ο Καπάνταης ήταν μοναδικός προωθημένος.

Στην προσφιλή του συνήθεια ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά από την έναρξη του ματς πιέζοντας τον αντίπαλο και με συνεχές πάσες απ' όλους τους παίκτες προσπαθούσαν να διασπάσουν την "διπλή" άμυνα ζώνης του αντιπάλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Κλέιτον να βρίσκει τον Ζέκα και το σουτ του Πορτογάλου να σταματάει ο Κάρολ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με τον ίδιο τρόπο όταν ο Σίσιτς τρία λεπτά αργότερα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καπίνο που έδιωξε σε κόρνερ ένα δυνατό σουτ. Ο Κατσουράνης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λέτο είδε τον Κάρολ να μπλοράρει την μπάλα δείχνοντας και πάλι την εμπειρία του. Ωστόσο ένα άτομο δεν ήταν δυνατό να κερδίζει πάντα και αυτό φάνηκε στο 14'. Μετά από νέα επίθεση των γηπεδούχων, ο Κατσουράνης πραγματοποίησε την σέντρα και ο Ζέκα με κεφαλιά νικήθηκε από τον Βορειο Ιρλανδό πορτιέρο που είδε στο ριμπάουντ από πλάγια τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να του στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για το "τριφύλλι".

Τα επόμενα 20 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν διαφορετική νοοτροπία στο ματς με τους γηπεδούχους να αναζητούν με πιο χαλαρό τρόπο ένα ακόμα γκολ και παίζοντας σε ένα χαμηλότερο τέμπο στο ματς. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με τον Σουμπίνιο, Σίσιτς και Παπουλή προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 34' μάλιστα ο "μικρόσωμος" αλλά ταχύτατος επιθετικός του ΟΦΗ έστω και με την κόντρα στον Σαριέγκι βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία του Καπίνο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Φερέιρα ανήσυχο να δίνει οδηγίες συνεχώς, τον Αναστόπουλο να έχει σηκώσει ήδη για προθέρμανση τον Χόρχε Λόπεθ και τον Σπυρόπουλο να έχει ένα σουτ στο 41' που πέρασε απελπιστικά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού στο πρώτο λεπτό κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 κάνοντας πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό το επόμενο διάστημα στο ματς. Μετά από σουτ του Λέτο ο Κάρολ απομάκρυνε σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Αργεντίνος μέσος και από κοντά ο Κλέιτον πραγματοποίησε το 2-0.

Ο Αναστόπουλος απέσυρε στο 55' τον αρνητικό Σίσιτς και έβαλε στο ματς τον έμπειρο Χόρχε Λόπεθ με συνέπεια η ομάδα του να αντιδράσει άμεσα και τρία λεπτά αργότερα ο Παπουλής να κερδίζει το πέναλτι από τον Καπίνο που δεν πρόλαβε να βγει στα πλάγια "γκρεμίζοντας" τον και τον κ. Ζαχαριάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ευστόχησε εύστοχα ο Κάλατζιτς που έβαλε στο ματς και πάλι την ομάδα των Κρητικών.

Εν συνεχεία το παιχνίδι που "κρέμονταν" σε μια "κλωστή" ήταν θέμα τακτικής και κινήσεων των δύο τεχνικών που έκαναν σταδιακά αλλαγές ενισχύοντας την ομάδα τους αλλά και τους γηπεδούχους να έχουν καλύτερη και περισσότερη κατοχή στην μπάλα.

Τελικά, την λύση έδωσε ένας "μικρός" που ήταν και η αλλαγή του Φερέιρα στο ματς, ο Χάρης Μαυρίας. Ο "πιτσιρικάς" με ατομική ενέργεια κέρδισε στο 75' το πέναλτι από τον Χόρχε Λόπεθ και ο Λέτο το μετέτρεψε σε γκολ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κάνοντας το 3-1.

Η αντίδραση πλέον των φιλοξενούμενων ήταν μηδαμινή γνωρίζοντας πως δεν υπύρχαν τα χρονικά περιθώρια ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες στο φινάλε να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ αν δεν έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Κάρολ.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το γρήγορο γκολ του Κλέιτον (46') με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου που ουσιαστικά έδωσε σημαντικό προβάδισμα για την νίκη στους γηπεδούχους.

Η Συνέντευξη Τύπου


Ζεσουάλδο Φερέιρα: " Είναι η πρώτη φορά που είμαι στην Ελλάδα με τους οπαδούς να συνοδεύουν τόσο καλά και συνεχώς την ομάδα μας και χωρίς καπνογόνα και φωτοβολίδες δυσκολεύοντας την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ήταν ένας υγιές τρόπος και δεν εξεπλάγη, ήταν μια ατμόσφαιρα που μας άρεσε πάρα πολύ"

Νίκος Αναστόπουλος: " Πιστεύω όμως ότι καθοριστικό σημείο ήταν το πέναλτι. Εκ πρώτης άποψης ήταν τραβηγμένο γιατί σε μας την περασμένη εβδομάδα όχι μόνο δεν δόθηκε αλλά μας απέβαλαν και τον παίκτη. "

Στατιστικά Αγώνα



3

Γκολ

1

0

Ασίστ 0

14

Τελικές προσπάθειες

4

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

2

Κεφαλιές

0

2

Αποκρούσεις

0

10

Επεμβάσεις

17

20

Κλεψίματα

20

14

Φάουλ

15

3

Οφσάιντ

4

5

Κόρνερ

1

57

Λάθη

64

2/12

Γεμίσματα

3/12


Το φιλμ του αγώνα

5' Κίνηση και κάθετη πάσα του Κλέιτον στον Ζέκα πρώτο σουτ στο ματς από τον Πορτογάλο μπλόκαρε ο Κάρολ.

8' Σίσιτς δυνατό σουτ έξω από τηνν περιοχή του Παναθηναϊκού ο Καπίνο απομάκρυνε σε κόρνερ.

10' Κόρνερ Λέτο κεφαλιά γυριστή στο πρώτο δοκάρι του Κατσουράνη μπλόκαρε ο Κάρολ.

14' ΓΚΟΛ 1-0 Κατσουράνης σέντρα από δεξιά κεφαλιά ο Ζέκα απέκρουσε ο Κάρολ και ο Πορτογάλος και πάλι με διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους".

34' Ευκαρία για τον ΟΦΗ, όταν ο Καλατζιτς σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Σαριέγκι χτύπησε στον επερχόμενο Παπουλή και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

41' Σουτ του Σπυρόπουλου από μακριά αρκετά άουτ.

46' ΓΚΟΛ 2-0 Σουτ Λέτο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κάρολ. Ο Αργεντίνος εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από λάθος απέκρουση με το κεφάλι του Γεωργίου ο Κλέιτον μόνος σχεδόν πάνω στην γραμμή έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

55' Χόρχε Λόπεθ αντί Σίσιτς στην πρώτη αλλαγή του ΟΦΗ.

58' ΓΚΟΛ 2-1 Ανατροπή Καπίνο σε Παπούλη και ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κάλατζιτς μειώνοντας το σκορ για τους Κρητικούς.

64' Κλέιτον σουτ έξω από την περιοχή ο Κάρολ απομάκρυνε και ο Λέτο σε νέο σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του αντίπαλου πορτιέρο.

67' Πρώτη αλλαγή του Φερέιρα με τον Μαυρία να μπαίνει στο ματς αντί του Κλέιτον.

71' Βάντο αντί Μποντόρ στην δεύτερη αλλαγή του Αναστόπουλου.

75' ΓΚΟΛ 3-1 Ανατροπή Μαυρία από Χόρχε Λόπεθ και ο Λέτο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 3-1 για τον Παναθηναϊκό.

79' Τρίτη αλλαγή του ΟΦΗ με τον Ζόρντι Λόπεθ να αντικαθιστά τον Παπουλή.

84' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Βιτόλο να παίρνει την θέση του Σιμάο.

88' Τρίτη αλλαγή και για τον Φερέιρα με τον Φουρλάνο να μπαίνει αντί του Ζέκα.

90' Κουίνσι σουτ από πλάγια εντυπωσιακά απομάκρυνε στην γωνία του ο Κάρολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ