STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Πάρτι των Κρητικών στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπληκτικός ΟΦΗ κέρδισε έναν τραγικό Παναθηναϊκό με 3-1 εκμεταλλευόμενος κάθε λάθος των πράσινων που έδειχναν βρίσκονται σε άλλο γήπεδο. Αποδοκιμασίες για τους παίκτες του τριφυλλιού στο ημίχρονο και στη λήξη της αναμέτρησης.

Πάρτι μέσα στο ΟΑΚΑ έκανε ο εκπληκτικός ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου κόντρα στον τραγικό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη ο οποίος ανέλαβε με τη λήξη του ματς την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του και πήρε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μια εμφατική νίκη με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, σε κάθε μέτρο, σε κάθε φάση, σε κάθε κατοχή και πανηγύρισαν δίκαια μια τεράστια νίκη κόντρα στο τριφύλλι που έδειξε να πατάει σε άλλο γήπεδο.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού μάλιστα οδήγησε σε έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου του τριφυλλιού στο ημίχρονο και στη λήξη του ματς ενώ ο Χρήστος Δώνης που δεν μπορούσε να πιστέψει την ήττα της ομάδας του με τη λήξη του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα.

1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΦΗ, ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ματς στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή του αγώνα και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά τον ΟΦΗ να έχει κλειδώσει σωστά τους χώρους προς την εστία του και με την τριάδα Ναμπί, Τσιλιανίδη και Μάνου να χτυπάει αρκετά γρήγορα στο τρανζίσιον.

Οι Κρητικοί μάλιστα ήταν εκπληκτικοί στον τρόπο που έπαιξαν σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν τραγικός και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε μακριά από το πρόσωπο που είχε δείξει στα φιλικά του καλοκαιριού.

Ο ΟΦΗ χτύπησε στο τρανζίσιον σε κάθε φάση που μπόρεσε να κλέψει τη μπάλα ή σε κάθε φάση που οι πράσινοι αμυντικοί, κυρίως ο Νούνες, έκαναν λάθη στην ανάπτυξη και τις μεταβιβάσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους από νωρίς καθώς μόλις στο 7' ο Ναμπί πήγε να βάλει ένα πανέμορφο γκολ αλλά ο Διούδης με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου συνέχισαν να απειλούν και να δημιουργούν τελικές και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 33'. Ο Τσιλιανίδης με ωραία κάθετη πάσα βρήκε το Μάνο σε κανονική θέση μέσα στην περιοχή με τον Έλληνα επιθετικό να πλασάρει εύστοχα και να ανοίγει το σκορ.

Ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Γιαννούλη το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR για φάουλ του Έλληνα αμυντικού.

2. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τον Μπουζούκη αντί του Χατζηγιοβάνη σε μια προσπάθεια να κάνει περισσότερη δημιουργική την ομάδα του. Οι Μάνος, Τσιλιανίδης όμως εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος της πράσινης άμυνας, αρκετά εκ των οποίων τραγικά, και μπόρεσαν να φτάσουν σε δυο ακόμη τέρματα και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Αρχικά στο 49' ο Νούνες έκανε ένα αβίαστο λάθος στο κέντρο και απευθείας ο Τσιλιανίδης έδωσε την κάθετη πάσα προς τον Μάνο ο οποίος καλυπτόταν από τον Πούγγουρα. Ο επιθετικός του ΟΦΗ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη για το 2-0.

Στο 58' ο ΟΦΗ πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από νέο λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Μπουζούκης γύρισε τη μπάλα πιο σιγά απ' ότι έπρεπε, ο Νούνες δεν κινήθηκε προς τη μπάλα με τον Μάνο να γίνεται αποδέκτης της και έδωσε στον Τσιλιανίδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε στην κενή εστία να γράψει το 3-0 για τον ΟΦΗ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Δώνης έβγαλε από το ματς τον Νούνες που ήταν κακός στο ντεμπούτο του στην Super League 1 βάζοντας στη θέση του τον Μολό και στα στόπερ τον Κουρμπέλη. Στο 70' ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έριξε στο ματς και τον Περέα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Η μετακίνηση του Κουρμπέλη στην άμυνα και η παρουσία του Κολομβιανού στην επίθεση βελτίωσαν κάπως, την τραγική εικόνα του τριφυλλιού που μπόρεσε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις. Έτσι έφτασε και στη μείωση του σκορ σε 3-1 μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Περέα στο 84' και εκτέλεσε ο Μακέντα.

Το μόνο αξιοσημείωτο απ' εκείνο το σημείο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης ήταν η αποβολή σωστά, με χρήση του VAR, του Κουρμπέλη με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 96' με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να χάνει και τα δυο επόμενα ματς των πράσινων, κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό.

3. ΜΑΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Όλοι οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ακολούθησαν το πλάνο με το οποίο έφτασε σε ένα μεγάλο διπλό, το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας επί των πράσινων, αλλά η τριάδα των Ναμπί, Μάνου και Τσιλιανίδη ήταν το κάτι άλλο. Ο Άγγλος έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάνος πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ και είχε μια ασίστ στο τρίτο τέρμα του ΟΦΗ ενώ ο Τσιλιανίδης ο οποίος μάλιστα είχε βρεθεί και στο μεταγραφικό στόχαστρο των πράσινων είχε δυο ασίστ και ένα γκολ. Οι τρεις τους έδειξαν πως φέτος θα κάνουν ζημιές σε αρκετές αντίπαλες άμυνες.

Το επίσης θετικό με την εικόνα του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα που έπαιξαν οι παίκτες του Γιώργου Σίμου. Ναι μεν οι Κρητικοί έδωσαν την κατοχή στους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά δεν κλείστηκαν πίσω από την άμυνα τους, δεν έπαιξαν όλοι πίσω από τη σέντρα. Αντίθετα έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητα και έφτιαξαν δώδεκα τελικές μέσα στο ΟΑΚΑ, εις βάρος του Παναθηναϊκού.

4. ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ

Η εικόνα του Παναθηναϊκού όπως ήταν λογικό έφερε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου των πράσινων που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τόσο στο ημίχρονο όσο και με τη λήξη του ματς υπήρξε σωρεία αποδοκιμασιών προς τους παίκτες του τριφυλλιού.

Μάλιστα έντονα αποδοκιμάστηκε και ο Ζοάο Νούνες την ώρα της αλλαγής του λόγω της απόδοσης του ενώ τα άκουσε και ο Κολοβός όταν έδωσε τη θέση του στον Περέα.

Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά πάντων μάλιστα οδήγησαν με τη λήξη του ματς λύγισαν τον Χρήστο Δώνη ο οποίος με τη λήξη του αγώνα έβαλε τα κλάματα και έπρεπε να τον παρηγορήσουν οι συμπαίκτες του αλλά και οι αντίπαλοι προκειμένου να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο κεφάλι.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ