STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού με τον σκόρερ του χρυσού γκολ, Πέτριτς, να είναι οριακά σε θέση οφσάιντ και συνέχισε το νικηφόρο σερί του. Οι πράσινοι πήραν μια επαγγελματική νίκη κόντρα στην ομάδα της Βοιωτίας που είχε μόλις μια τελική.

Μια επαγγελματική νίκη με 1-0 πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 του Λεβαδειακού με σκόρερ τον Πέτριτς στο 29'. Οι πράσινοι κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Αντίθετα οι πράσινοι είχαν την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά και τις ευκαιρίες για κάποια γκολ παραπάνω τις οποίες όμως και δεν αξιοποίησαν στην διάρκεια κυρίως του πρώτου μέρους.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε δυο αλλαγές στην ενδεκάδα του τριφυλλιού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη καθώς έβαλε τους Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες αντί των Μπούρμπου και Λαγού. Οι πράσινοι όμως διατήρησαν το ίδιο σχήμα με τον Εργοτέλη αλλά δεν έβγαλαν την ίδια πίεση και δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Βρήκαν μπροστά τους βέβαια και έναν Λεβαδειακό που έπαιζε με πολύ κλειστή άμυνα και ουσιαστικά κάποιες φορές ήταν πέντε οι αμυντικοί για να κλείσουν τους χώρους των πράσινων προς την εστία τους δυσκολεύοντας έτσι τις κάθετες πάσες των επιθετικών του Παναθηναϊκού.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημ. Γκάγκας (Λάρισας), Ιορδ. Δημητριάδης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Μέντες (58' Λαγός), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (75' Καρέλης), Κλωναρίδης (65' Ζέκα), Μπεργκ.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Νικολακάκης (80' Μάγκας), Τομάς, Κώτσιος, Βούκσεβιτς, Μαχαίρας, Ορτέγκα (72' Σοτέλο), Γκόμεζ, Μάντζιος, Σκέμπης (60' Μιλοσάβλιεφ), Μιλιάζες.

Γκολ: 29' Πέτριτς

Κίτρινες: 17' Ταυλαρίδης, 83' Τριανταφυλλόπουλος, 90' Πράνιτς/28' Τομάς, 33' Μιλιάζες, 80' Μαχαίρας

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι όπως και στο ματς με τον Εργοτέλη πιο δυνατά το ματς και έχοντας όπως σε όλα τα παιχνίδια στην Λεωφόρο την υπεροχή και την κυριαρχία. Οι πράσινοι έψαξαν για ένα γκολ έχοντας όμως παράλληλα την προσοχή τους και στα μετόπισθεν.

Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 18' με σουτ του Πέτριτς από τα δεξιά το οποίο έπιασε όμως ο Σηφάκης πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Ο Λεβαδειακός που έπαιζε στο πρώτο μέρος δίνοντας βάση στην άμυνα του και δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια από αυτές στο 27' απείλησε την εστία του Στιλ με τον Μάντζιο ο οποίος από καλή θέση έκανε το πλασέ με τον Άγγλο γκολκίπερ να αποκρούει την μπάλα.

Γκολ καρμπόν... αλλά οριακά οφσάιντ

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 29' της αναμέτρησης. Σε μια φάση καρμπόν με το τρίτο γκολ κόντρα στον Εργοτέλη ο Πράνιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Πέτριτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη ανοίγοντας το σκορ για το τριφύλλι. Ο Κροάτης στην συγκεκριμένη φάση και όπως δείχνει το ριπλέι ήταν οριακά οφσάιντ σε μια πολύ δύσκολη φάση την οποία έχασε ο δεύτερος επόπτης ο κ. Δημητριάδης. Είναι χαρακτηριστικό για το πόσο οριακή ήταν η φάση πως δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία από τους φιλοξενούμενους.

"Έκλεισε" τα μάτια σε πέναλτι στον Μπεργκ

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε το έργο τους πιο εύκολο και αυτό θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 40' αν ο Λιαχούδης έδινε το πέναλτι που έκανε ο Κώτσιος στον Μπεργκ. Σε μια ωραία κάθετη μπαλιά προς τον Σουηδό ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά με τον Τόμας να τον μαρκάρει καθαρά αλλά τον Κώτσιο από πίσω με την προβολή να του παίρνει καθαρά τα πόδια και τον διαιτητή της αναμέτρησης και τον δεύτερο βοηθό να χάνουν και πάλι την φάση. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με 1-0.

Έπεσε και άλλο ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο με τους πράσινους ναι μεν να έχουν μια υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας αλλά να μην μπορούν να κάνουν ευκαιρίες. Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να απειλήσει παρά μόνο με κάποια στημένα τα οποία όμως έδιωχνε εύκολα η πράσινη άμυνα.

Το τριφύλλι απείλησε ουσιαστικά στο 51' όταν ο Μπεργκ από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και με το δεξί προσπάθησε να απειλήσει τον Σηφάκη ο οποίος όμως μπλόκαρε εύκολα. Την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Κλωναρίδη στο 59' ενώ δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Πράνιτς έφυγε έξω.

Οι δυο προπονητές από το 60' και μετά ξεκίνησαν τις αλλαγές με τον Παντελίδη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και τον Γιάννη Αναστασίου να φρεσκάρει τα χαφ του με την είσοδο των Λαγού και Ζέκα.

Από το ματς έλειψαν οι καθαρές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες με τους αμυντικούς των δυο ομάδων να καθαρίζουν τον όποιο κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί.

Διπλό λάθος από Λιαχούδη

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρέφερι της αναμέτρησης έκανε δυο λάθη καθώς αρχικά δεν είδε την δεύτερη κίτρινη του Τομάς για μαρκάρισμα στον Μπεργκ στο 71' ενώ στην εκτέλεση του φάουλ υπήρχε κράτημα μέσα στην περιοχή και πέναλτι πάνω στον Σουηδό το οποίο πάλι αρνήθηκε ο διαιτητής από την Μακεδονία.

Μάλιστα ο Λιαχούδης χαρίστηκε στο Τομάς και στο 81' όταν ο αμυντικός του Λεβαδειακού μάρκαρε αντιαθλητικά τον Καρέλη με τον διαιτητή να δίνει το φάουλ όχι όμως την κάρτα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση εκατέρωθεν με τους φιλοξενούμενους όσο περνούσε η ώρα να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως να έχουν έστω μια ευκαιρία που θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Στιλ.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Στιλ στο 27'. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Άγγλος γκολκίπερ έκανε μια πολύ καλή επέμβαση πριν ο Παναθηναϊκός ανοίξει το σκορ και σε ένα ματς όπου τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από ότι κόντρα στον Εργοτέλη. Στην φάση του 27' μπορεί και το πλασέ του Μάντζιου να είναι κακό αλλά και ο Άγγλος είναι εκεί που πρέπει.

Ο διαιτητής

Ο Γεώργιος Λιαχούδης. Πολλά λάθη από τον ρέφερι από την Μακεδονία και τους βοηθούς του. Δεν έδωσε δυο πέναλτι στον Παναθηναϊκό και δεν απέβαλε τον Τόμας με δεύτερη κίτρινη στο 71' αλλά και τους Τριανταφυλλόπουλο, Βούκσεβιτς στον διαπληκτισμό τους στις καθυστερήσεις. Παράλληλα ο δεύτερος βοηθός του έστω και οριακά δεν είδε το οφσάιντ του Πέτριτς και το πέναλτι πάνω στον Μπεργκ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και πλην του γκολ που πέτυχε είχε πολύ καλή παρουσία σε όλη την διάρκεια του αγώνα και προσπάθησε και πάλι να μοιράσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του.

Μας άρεσε

Ο Ταυλαρίδης με τον Μάντζιος. Μπορεί να τρογώντουσαν σαν τα "κοκόρια" στην διάρκεια του ματς και πάνω στις φάσεις αλλά πάντα μετά ο ένας έδινε το χέρι στον άλλον και έδειχναν ότι όλα ήταν θέμα των φάσεων και της έντασης του αγώνα.

Δεν μας άρεσε

Η κίνηση του Μιλιάζες στο τέλος του ματς. Με την λήξη του αγώνα ο αμυντικός του Λεβαδειακού κατά την αποχώρηση του σήκωσε τα χέρια και έδειξε το σκορ 2-1 με το οποίο είχε κερδίσει η πρώην ομάδα του ο ΟΦΗ στην Λεωφόρο προκαλώντας την μήνη του κόσμου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ