STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 2-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε με νίκη το 2014, επικρατώντας 2-0 της Κέρκυρας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Κορυφαίος και σκόρερ ο Χουχούμης, άνοιξε το σκορ ο Καρέλης. (VIDEOS)

Με τον Διαμαντή Χουχούμη να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση του από την ημέρα που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, έχοντας ρόλο δημιουργού σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και σκόρερ στο δεύτερο γκολ (είχε και δοκάρι), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ο νεαρός αριστερός μπακ ήταν ο πρωταγωνιστής στην πολύ καλή εμφάνιση των πράσινων απέναντι στους Φαίακες και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό, μαζί με τον Θανάση Ντίνα και τον Χρήστο Δώνη. Το γκολ που σημείωσε στο 85' ήταν πολύ όμορφο, τόσο η κίνηση, όσο και η εκτέλεση του. Το σκορ είχε ανοίξει στο 45' ο Καρέλης, όταν παρεμβλήθηκε σε σουτ του Πράνιτς.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά τη βαριά ήττα του στη Ξάνθη και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αν και η δυναμικότητα της Κέρκυρας δεν επιτρέπει να εφησυχάσει και να θεωρήσει ότι ξεπέρασε τα προβλήματα του.

Τουλάχιστον, εξασφάλισε την ηρεμία του για την περίοδο των Χριστουγέννων, αποχαιρέτησε το 2014 με νίκη και έχει το χρόνο να δουλέψει στη διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να διορθώσει τα κενά του.

Στον αντίποδα, η Κέρκυρα δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλό, έχοντας όμως ορισμένες καλές στιγμές στη διάρκεια του ματς. Σε γενικές γραμμές, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο, αν και στο 80' παρά λίγο να βάλει φωτιά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζα), Χασάν Κούλα (Ξάνθη)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (88' Κλωναρίδης), Δώνης, Ζέκα, Ντίνας (83' Μπούι), Καρέλης (65' Λαγός), Πράνιτς, Πέτριτς

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46' Κόντος), Ναγιάρ (76' Μπόρχα), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53' λ.τ. Κρητικός), Μαρκόβσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ζορντάο

Γκολ: Καρέλης 45', Χουχούμης 85'

Κάρτες: Χαβίτο 16', Πέτριτς 43', Μπούρμπος 82'

Δοκάρι: Χουχούμης 51'

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Η απουσία αρκετών βασικών όπως ο Μπεργκ, ο Νάνο και ο Σίλντενφελντ ανάγκασε τον Αναστασίου να χρησιμοποιήσει τις εναλλακτικές του. Στη μεσαία γραμμή διατήρησε τον κλασικό ρόμβο με τον Δώνη ως αμυντικό μέσο, τους Ζέκα και Πράνιτς ως ενδιάμεσους χαφ και τον Ντίνα στην κορυφή, ενώ στην επίθεση οι Καρέλης και Πέτριτς αποτέλεσαν το δίδυμο.

Στον αντίποδα, η Κέρκυρα παρατάχθηκε με δύο αμυντικούς χαφ, τους Ναγιάρ και Καρντόσο, τους Μαρκόβσκι, Ζορμπά και Χαβίτο ως τριπλέτα μπροστά τους και τον Καϊκούτ ως μοναδικό προωθημένο, σε ένα σχήμα που στόχο είχε να αξιοποιήσει τους χώρους που αφήνει η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Απειλητική στην κόντρα η Κέρκυρα

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός ο οποίος είχε τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας στα πρώτα λεπτά και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την άμυνα της Κέρκυρας, όμως η φιλοξενούμενη ήταν αυτή η οποία απείλησε πρώτη.

Στο 7', ο Γκόμεζ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Καϊκούτ, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού με ένα σουτ του Δώνη και ένα φάουλ του Χουχούμη δεν ανησύχησε τον Σέτκους και στο 15', η Κέρκυρα έδειξε εκ νέου ότι είναι απειλητικό στην κόντρα. Στη σέντρα του Γκόμες από δεξιά, την πρώτη κεφαλιά από τον Ντιμιτρόφσκι, η δεύτερη του Ναγιά δεν είχε δύναμη και ο Στιλ μάζεψε.

Αυτό το διάστηκα, ο Μαρκόβσκι προβλημάτισε πολύ τους αντιπάλους του και δημιούργησε προβλήματα στους Κουτρουμπή - Τριανταφυλλόπουλο, αλλά δεν ήταν ήρεμος στην τελική επιλογή του.

Αύξησε την πίεση ο Παναθηναϊκός

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του στην περιοχή της Κέρκυρας και με τις πάσες του Δώνη και τις προωθήσεις του Χουχούμη, άρχισε να βρίσκει διόδους. Παράλληλα, ο Πέτριτς πήρε πρωτοβουλίες και ταλαιπώρησε τους αντίπαλους στόπερ, ανοίγοντας χώρους για τον Καρέλη.

Ωστόσο, οι δύο καλές στιγμές του Παναθηναϊκού προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ του Χουχούμη, με την κεφαλιά του Δώνη στην πρώτη να καταλήγει στην αγκαλιά του Σέτκους και στη δεύτερη τους Τριανταφυλλόπουλο και Πέτριτς να μπερδεύονται εξ' επαφής.

Στο 36' ο Χουχούμης εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Δώνης έκανε την κεφαλιά, ο Σέτκους απέκρουσε, όμως ο Πέτριτς στο ριμπάουντ δεν μπόρεσε να σουτάρει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντίνας ελίχθηκε από αριστερά ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του και σούταρε συρτά, αλλά ξανά ο Σέτκους απέκρουσε.

Το γκολ δεν επιτεύχθηκε με την ορθόδοξη ανάπτυξη και τους συνδυασμούς των παικτών του Αναστασίου, αλλά ήρθε ανορθόδοξα! Ο Πράνιτς σούταρε εκτός περιοχής από δεξιά, ο Καρέλης βρήκε τη μπάλα με το πόδι του, αυτή άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σέτκους. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου...

Μία πάνω, μία κάτω

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα έδειξε στον Παναθηναϊκό ότι δεν πρόκειται να καθαρίσει εύκολα και στην αντεπίθεση που έβγαλε στο 47', ο Στιλ εκτινάχθηκε για να αποκρούσει το σουτ του Χαβίτο.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε άμεσα με τον Χουχούμη να πασάρει συρτά από αριστερά, τον Σέτκους να προλαβαίνει τον Πέτριτς και στη συνέχεια της φάσης να μπλοκάρει το σουτ του Πράνιτς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καρέλης μόνος του στην περιοχή, περδικλώθηκε και έχασε τον έλεγχο της μπάλας.

Στο 51' ο Χουχούμης είχε μία σέντρα-σουτ στο δοκάρι και στη συνέχεια η Κέρκυρα άρχισε να κερδίζει έδαφος στον αγωνιστικό χώρο. Για ένα δεκάλεπτο επιχείρησε να πιέσει, ωστόσο πλην ενός μακρινού σουτ από τον Ναγιάρ δεν κατάφερε να απειλήσει άμεσα τον Στιλ.

Αντ' αυτού, ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά μπροστά αλλά ένα σουτ από μία ατομική ενέργεια του Πέτριτς στο 61' και ένας αποτυχημένος συνδυασμός των Ντίνα - Πράνιτς στο 63', παρά λίγο να φέρουν το δεύτερο γκολ για το Τριφύλλι.

"Κεραυνός" από τον Χουχούμη

Ο Αναστασίου υιοθέτησε μία πιο συντηρητική λογική, χρησιμοποιώντας τον Λαγό αντί του Καρέλη και δίνοντας περισσότερες ελευθερίες στον Δώνη. Ωστόσο, αυτός ο οποίος πήρε τα πάνω του ήταν ο Ντανιέλ Πράνιτς, ο οποίος με συνεχόμενες ατομικές προσπάθειες προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Σέτκους του είπε "όχι" τρεις φορές.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Παναθηναϊκός έπαιζε σαν να νικούσε με τρία γκολ διαφορά και αναζητούσε το εξεζητημένο, αλλά τα χρειάστηκε στο 80'. Από κακό διώξιμο του Στιλ, η Κέρκυρα έβγαλε ταχύτατη αντεπίθεση με τον Χαβίτο να σεντράρει από δεξιά, ο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά εκτός ισορροπίας και ο Μπούρμπος μπόρεσε να διώξει με βολέ.

Τελικά, τα καρδιοχτύπια αποφεύχθηκαν με την επίτευξη του 2-0 στο 85' από τον κορυφαίο σε απόδοση ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, τον Διαμαντή Χουχούμη. Με ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί πόδι από το ημικύκλιο, "κεραυνοβόλησε" τον Σέτκους και ηρέμησε τους θεατές.

Ο Μπούι στο 89' και ο Πέτριτς στο 92' έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ, αλλά ο Σέτκους τους σταμάτησε, διατηρώντας το 2-0. Το σφύριγμα της λήξης από τον Λαμπρόπουλο βρήκε τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται στις νίκες και να "χαιρετάει" με νίκη.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού συνέβαλε καθοριστικά στο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του, αφού δεν ήταν τόσο η επίτευξη του, όσο το χρονικό σημείο της, καθώς και ο τρόπος. Σημειώθηκε στο 45', ακριβώς με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, ενώ προήλθε από κόντρα του Καρέλη στο σουτ του Πράνιτς, δεν ήταν δηλαδή από οργανωμένη επίθεση.

Ο διαιτητής

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος κατάφερε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αφού τον βοήθησε και η εξέλιξη του. Δεν είχε να αποφασίσει για κάποια δύσκολη φάση, ενώ έδειξε διάθεση να αφήσει να παιχτεί ποδόσφαιρο χωρίς να σφυρίζει συνεχώς. Πάντως, είχε ορισμένες στραβές αποφάσεις, κυρίως σε αντίθετα φάουλ και για τις δύο ομάδες.

Ο MVP της αναμέτρησης

Αδιαμφισβήτητα, ο Διαμαντής Χουχούμης. Ο αριστερός μπακ του Τριφυλλιού αντικατέστησε επάξια τον Νάνο, δίνοντας ότι δίνει και ο Ισπανός στο επιθετικό κομμάτι. Όπως και ο Ισπανός, έτσι και αυτός κάποιες φορές έλειψε από το αριστερό άκρο ελέω των προωθήσεων του, όμως στην επίθεση ήταν χορταστικός. Εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων, ασίστ, σουτ στο δοκάρι και ένα εκπληκτικό γκολ! Έδειξε τις δυνατότητες του, το ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια.

Μας άρεσε

Εκτός από τον Χουχούμη, πολύ καλή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησαν οι Ντίνας και Δώνης. Οι τρεις νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές αποδεικνύουν στον Αναστασίου ότι μπορούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στα πλάνα του και να μην είναι απλά συμπληρώματα. Ειδικότερα, όταν οι ξένοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν...

Δεν μας άρεσε

Η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού από το 65' έως το 80', αφού ναι μεν δεν υπήρχε αδιαφορία, ωστόσο αναζητήθηκε το εξεζητημένο και δεν προτιμήθηκε το απλό. Όταν το προβάδισμα είναι το ισχνό 1-0 και η συντριβή στην Ξάνθη απέχει μόλις 4 ημέρες, ο Παναθηναϊκός όφειλε να κοιτάξει πρώτα να κλειδώσει τη νίκη του και μετά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ