STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στην διάρκεια του αγώνα μοιράστηκε τους βαθμούς με τον Παναθηναϊκού με το ισόπαλο 2-2 ενώ οι πράσινοι προβλημάτισαν και πάλι με την εμφάνιση ενώ οι Αρκάδες μπορούν να είναι απογοητευμένοι από το "X" στην Λεωφόρο.

Απογοητευμένος από την ισοπαλία στην Λεωφόρο με 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο Αστέρας Τρίπολης με τους Αρκάδες να βλέπουν μια πολύ καλή και μεστή τους εμφάνιση να μην συνδυάζεται από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Μάλιστα ακόμα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 με την λήξη του πρώτου 45λεπτου το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί.

Και αυτό γιατί σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό που πέρα από τα δυο γκολ του Μπεργκ και άλλη μια ευκαιρία του Σουηδού δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Αρκάδες. Οι οποίοι την ίδια στιγμή πλην των δυο γκολ του Μπαράλες είχαν και ένα δοκάρι με τον Γιαννιώτα ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν κυρίαρχοι.

Κάτι που δείχνουν και οι 23 τελικές έναντι 7 του Παναθηναϊκού κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Λεωφόρο αλλά και η κατοχή της μπάλας που ήταν υπέρ τους.

Οι δυο ομάδες μετά την διακοπή προσπάθησαν από την αρχή να μπουν δυνατά στο ματς και να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ένα 4-3-1-2 με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς όπως τον Χουχούμη αριστερά και του Μπούρμπου στα δεξιά αλλά και την επιστροφή του Κλωναρίδη στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη ο Αστέρας παρατάχθηκε με ένα 4-1-4-1 που γινόταν στην επίθεση 4-3-3 με τους Αρκάδες να έχουν σαφή διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες κάτι που κατάφεραν στον απόλυτο βαθμό.

Το ματς ήταν αρκετά καλό σε ρυθμό αλλά με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0 στην αρχή του αγώνα και εν συνεχεία στο τέλος του ημιχρόνου έκανε το 2-0 και τις δυο φορές με τον Μπεργκ ήταν περισσότερο μια μαγική εικόνα.

Η οποία άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο με τον Αστέρα να παίρνει αυτό που δικαιούταν, τουλάχιστον την ισοπαλία, ενώ είχε ευκαιρίες και για να φτάσει ακόμα και στη νίκη μέσα από το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Λεωφόρου Αλεξάνδρας"

Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κ. Χασάν (Ξάνθης)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης (24' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (62΄Δώνης), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μάσα, Μουνάφο (71' Αλόκο), Ρόλε, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (87' Πάρα), Μπαράλες

Γκολ: 6'-45' Μπεργκ/68'-72' Μπαράλες

Κίτρινες: 53' Πράνιτς, 66' Ταυλαρίδης, 71' Σίλντενφελντ/43' Ιγκλέσιας, 73' Σανκαρέ

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Είχε τον Μπεργκ και τα γκολ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στην Λεωφόρου όταν στο 3' σε σέντρα του Λούι από τα δεξιά ο Μπαράλες έκανε την προβολή και ο Στιλ ο οποίος είχε αρχίσει να πέφτει έδιωξε με το αριστερό πόδι σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 5' όταν ο Σίλντενφελντ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή είδε ωραία τον Ζέκα στα δεξιά και του έκανε την βαθιά μπαλιά. Ο Πορτογάλος την γύρισε προς τον Κλωναρίδη ο οποίος σούταρε με την μία με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει και στην επαναφορά τον επιθετικό των πράσινων να μην μπορεί να βρει την μπάλα και την άμυνα του Αστέρα να απομακρύνει.

Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα όταν μετά από ένα ωραίο ένα-δυο των Χουχούμη-Πράνιτς από τα αριστερά ο Κροάτης γύρισε παράλληλα προς τον Κλωναρίδη αυτός έκανε την πάσα στον Μπεργκ ο οποίος πέρασε υπέροχα τον Παντελιάδη και με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2
INTIME SPORTS

Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν επηρέασε το παιχνίδι του Αστέρα που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και αρκετά καλή κυκλοφορία στην Λεωφόρο. Μάλιστα στο 14' η μπάλα έφτασε στον Παντελιάδη ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να πηγαίνει προς την εστία με τον Στιλ όμως να μπλοκάρει σταθερά.

Το τριφύλλι μετά το 1-0 είχε δώσει χώρο στους Αρκάδες και δεν έβγαζε τόση πίεση όση στα προηγούμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την εστία του Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 30' όταν ο Μπεργκ μέσα στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τον Θεοδωρόπουλο να πιάνει την μπάλα.

Ο Αστέρας απείλησε και πάλι στο 38' όταν ένα πολύ καλό σουτ του Ιγκλέσιας έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ. Ενώ στο 42΄οι φιλοξενούμενοι και πάλι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μάσα πέρασε πολύ όμορφα τον Ζέκα και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει και πάλι λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει προηγούμενος με 2-0 στα αποδυτήρια όταν στο 45' ο Ζέκα έκανε μια πολύ ωραία μπαλιά ο Μουνάφο έκανε το λάθος και ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 για το τριφύλλι.

Ανέβασε και άλλο την απόδοση του ο Αστέρας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε ακόμα πιο φουριόζος και με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Ήταν το 55' όταν σε ένα διώξιμο σε κόρνερ η μπάλα έφτασε τον Γιαννιώτα ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Στο επόμενο λεπτό ο Μάσα ήταν αυτός που απείλησε με την κεφαλιά του να περνάει έξω αλλά δίπλα από το δοκάρι του Άγγλου πορτιέρο. Ο Αστέρας είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 63' όταν ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Στιλ μπλόκαρε.

Η μόνη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 65' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Δυο γκολ ο Μπαράλες

Στο 68' ήρθε η μείωση του σκόρ για τον Αστέρα Τρίπολης όταν ο Παντελιάδης από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Μπαράλες πήδηξε πιο ψηλά από Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ και νίκησε και τον Στιλ σε ένα παλικαρίσιο γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και σε ένα λάθος διώξιμο του Παναθηναϊκού ο Μπαράλες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και ο Σίλντενφελντ τον ανέτρεψε. Ο Γιάχος έδωσε το πέναλτι και ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα νίκησε από τα 11 βήματα τον Στιλ για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Αμέσως μετά το γκολ ο Γιάννης Αναστασίου έβγαλε από το παιχνίδι τον Μπεργκ και έριξε στην θέση του τον Καρέλη επειδή ο Σουηδός φαινόταν λίγο κουρασμένος αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν πιο απειλητικοί και πίεσαν περισσότερο για την νίκη και στο 84' ο Μπαράλες είχε την ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή αλλά ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του.

Η φάση του αγώνα

Η μείωση του σκορ του Μπαράλες. Ο Αστέρας πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες, δεν έβαζε γκολ όμως ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αυτό έγινε στο 68' και έδωσε την ευκαιρία στους Αρκάδες να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Ο Γιάχος. Καλή η διαιτησία του Γιάχου ο οποίος είχε στο μεγαλύτερο διάστημα σωστές αποφάσεις και απέφυγε το μεγάλο λάθος τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπαράλες. Τόσο ο φορ του Αστέρα όσο και ο Μπεργκ πέτυχαν από δυο γκολ ο καθένας. Μόνο που ο φορ των Αρκάδων είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του και ήταν ποιο απειλητικός και ουσιαστικός.

Μας άρεσε

Η απόδοση του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έπαιξαν πάρα πολύ καλά και στα 90 του αγώνα. Ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο και χωρίς να αλλάξουν το τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν να μπουν και πάλι στο ματς και τα κατάφεραν.

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι έφαγε δυο γκολ σε 45 λεπτά και δέχτηκε 23 τελικές φάσεις καθώς και οι έντεκα ποδοσφαιριστές δεν λειτούργησαν αμυντικά όπως θα έπρεπε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ