STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 2-1

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Την τέταρτη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επιβλήθηκε 2-1 του Πανιωνίου. Σκόρερ οι Κάπελ και Μαλεζάς για τους Αγρινιώτες, μείωσε ο Γιάννου, χάθηκαν τρία πέναλτι.

Την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό άφησε πίσω του ο Παναιτωλικός, ο οποίος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League, η ομάδα του Μάκη Χάβου επιβλήθηκε 2-1 του Πανιωνίου, φτάνοντας τις τέσσερις επιτυχίες φέτος και τους 17 βαθμούς, έξι περισσότερους από τους "κυανέρυθρους".

Όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο μισάωρο, που είχε τα πάντα. Τρία γκολ, τρία χαμένα πέναλτι και δυο αποβολές, εν ολίγοις συνέβησαν όλα όσα έλειψαν στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, που δεν θα το θυμόμαστε ιδιαίτερα για το θέαμά του.

Ο Κάπελ άνοιξε το σκορ στο 62', ο Μαλεζάς στο 77' έκανε το 2-0, για να μειώσει στο 82' ο Γιάννου. Βέβαια, το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν το γεγονός πως ο διαιτητής έδωσε τρία πέναλτι, τα εκτέλεσαν αυτοί που τα κέρδισαν, αλλά νικήθηκαν από τους αντίπαλους γκολκίπερ.

Ελέγχεται ο ρέφερι Δημητρόπουλος για το πέναλτι του Πανιωνίου που έφερε και την αποβολή του Μαλεζά, ενώ ο Γιάννου είχε μπει αρκετά νωρίτερα στην περιοχή στην εκτέλεση του Μπουμάλ, προτού σκοράρει με πλασέ. Όσο για το πέναλτι και την κόκκινη στον Χατζηισαΐα για χέρι, είναι αρκετά δύσκολη φάση, αλλά φαίνεται η μπάλα να βρίσκει περισσότερο χέρι και όχι τον ώμο του άσου του Πανιωνίου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης, Φλώριος Ελευθερίου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Μαλεζάς, Εντζεγκουέλε, Κέβιν, Φωτάκης (73' Κόρμπος), Βιγιαφάνες (15' Μύγας), Γοδόι, Μπεχεράνο (80' Κουτρουμάνος), Άλβες, Μάρτινες, Κάπελ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Πάνος, Παντίδος, Χατζηησαίας, Τασουλής, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ, Μητρόπουλος, Σιώπης (89' Μπούζας), Φούντας, Γιάννου.

Γκολ: 62' Κάπελ, 77' Φωτάκης, 82' Γιάννου

Κάρτες: 27' Τασουλής, 28' Φούντας, 52' Κάπελ, 87' Ιμπαγάσα / Κόκκινη: 76' Χατζηισαΐας, 80' Μαλεζας

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ορεξάτες μπήκαν οι δυο ομάδες στο χορτάρι. Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη έγινε για τους Αγρινιώτες, με τον Μαζελά να σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση μόλις στο 2', για να έρθει η "απάντηση" από τον Ιμπαγάσα ένα λεπτό μετά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στη συνέχεια να πάρουν τα ηνία και να ελέγξουν το ρυθμό, αλλά ατύχησαν με τον Βιγιαφάνες, ο οποίος στο τέταρτο αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τον Μύγα να παίρνει την θέση του.

Οι Σιώπης (17) και Μπουμάλ (30') είχαν δυο καλές στιγμές για τους "κυανέρυθρους", για να αντιδράσει πολύ καλά ο Παπαδόπουλος στο σουτ του Μαρτίνες στο 31', πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Η κατοχή της μπάλας ήταν ξεκάθαρα υπέρ των παικτών του Μάκη Χάβου, όμως η κορυφαία φάση του πρώτου μέρους ήταν αυτή του Φούντα στο 43', ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ράφαελ.

Το δεύτερο μέρος είχε τα πάντα από το 60' και μετά, όπου συνέβησαν όλες οι αξιοσημείωτες φάσεις της αναμέτρησης. Στο 62', ο Μύγας έστρωσε υπέροχα στον Κάπελ και αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα, όταν ο Χατζηισαΐας στο 77' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για χέρι, δόθηκε πέναλτι, ο Άλβες το εκτέλεσε, νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Μαλεζάς με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Ο αμυντικός του Παναιτωλικού αποβλήθηκε στο 81', όταν διεκδίκησε την μπάλα με τον Μπουμάλ, οι δυο τους έπεσαν στην περιοχή και ο ρέφερι λανθασμένα έδειξε πέναλτι και αποβολή. Ο παίκτης που το κέρδισε, εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, νικήθηκε από τον Ράφαελ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Γιάννου με πλασέ μείωσε σε 2-1. Πάντως, θα μπορούσε να είχε δοθεί επανάληψη, επειδή ο σκόρερ είχε μπει αρκετά νωρίτερα στην περιοχή.

Στο 87', ο Ιμπαγάσα ανέτρεψε τον Μαρτίνες, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για τρίτη φορά, με τον Αργεντινό να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να μη νικάει τον Παπαδόπουλου, ο οποίος απέκρουσε, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του. Τελικά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο.

Η φάση του αγώνα

Δεν ήταν μια, αλλά τρεις. Ο λόγος για τις τρία χαμένα πέναλτι στο ματς ή πιο σωστά τις τρεις επεμβάσεις των δυο τερματοφυλάκων (δυο του Παπαδόπουλου, μια του Ράφαελ). Μάλιστα, ενδεικτικό είναι πως και τα τρία πέναλτι εκτελέστηκαν από τους παίκτες που τα κέρδισαν, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα.

Ο διαιτητής

Ελέγχεται για την κόκκινη στον Μαζελά και το πέναλτι που υπέδειξε υπέρ του Πανιωνίου, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Σωστό το πέναλτι του Ιμπαγάσα, ενώ δύσκολη είναι η περίπτωση με το χέρι-πέναλτι του Χατζηισαΐα που έφερε και την κόκκινη κάρτα του. Μάλλον είναι σωστή η απόφαση του ρέφερι Δημητρόπουλου.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μαρτίνες μπορεί να έχασε πέναλτι, αλλά ήταν εξαιρετικός στον αγώνα. Ο 26χρονος αριστερός εξτρέμ της ομάδας του Αγρινίου ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Πανιωνίου. Ο Αργεντινός εξτρέμ ξεχώρισε στο παιχνίδι και συνέβαλε τα μέγιστα για να έρθει το τρίποντο για τον Παναιτωλικό.

Μας άρεσε

Το τρελό τελευταίο μισάωρο είχε τα πάντα και ήταν σκέτη απόλαυση. Γκολ, πέναλτι, αποβολές, δυνατές μονομαχίες, καλός ρυθμός και δυο γκολκίπερ που να αποκρούουν κάθε εκτέλεση από τα 11 μέτρα.

Δεν μας άρεσε

Ο Πανιώνιος προερχόταν από ήττα στην Κέρκυρα και ήθελε αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, αλλά επιστρέφει με άδεια χέρια στην Αθήνα. Δεν τα κατάφερε για μια ακόμη φορά, έμεινε στους 11 βαθμούς και βρίσκεται στα χαμηλά "στρώματα" του πίνακα. Οι "κυανέρυθροι" χρειάζονται πόντους...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ