STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
INTIME SPORTS

Ο Βελλίδης και η δυστοκία του Παναιτωλικού κράτησαν το μηδέν στο πρώτο μέρος στο Αγρίνιο, καλύτερη η εικόνα του ΠΑΣ στο δεύτερο, έμεινε το 0-0 μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Φάσεις έγιναν, διάθεση υπήρχε, αλλά όχι και νικητής στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στο πλαίσιο της 11ης εξ αναβολής αναμέτρησης του πρωταθλήματος της Super League.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες, με τον Βελλίδη να είναι εξαιρετικός και να κρατάει ανέπαφη την εστία του στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι, δίχως πάντως αυτό να... μεταφραστεί σε κάποιο γκολ σε 2-3 καλές περιπτώσεις.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε δοκάρι με τον πολύ δραστήριο Βιγιαφάνες, ενώ ο Κοροβέσης ήταν ο μοιραίος του ΠΑΣ Γιάννινα στην επανάληψη. Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 28 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ομάδα των Ιωαννίνων που για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι μένει στη λευκή ισοπαλία (προηγήθηκε εκείνο με τον Παναθηναϊκό).

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Κωνσταντίνος Ποντίκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Εντζενγκουέλε, Μπεχαράνο, Γοδόι, Κάπελ, Βιγιαφάνιες (69' Μύγας), Μαρτίνες, Φωτάκης (82' Παπουτσογιαννόπουλος), Άλβες (88' Βασιλείου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (19' Σκόνδρας), Ακόστα, Τσάβες (72' Γιάκος), Κοροβέσης, Ίλιτς (76' Μανιάς).

Γκολ: -

Κάρτες: 49' Τσουκαλάς, 77' Τζημόπουλος, 79' Γοδόι

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρηση

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε τέρματα, όμως το 0-0 βάσει εικόνας και ευκαιριών αδικούσε τον Παναιτωλικό. Ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα το χορτάρι και επιζητούσε με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ κόντρα σε έναν ΠΑΣ που είχε ένα άστοχο σουτ του Κοροβέση στα πρώτα λεπτά και μετά κοίταξε περισσότερο τα μετόπισθεν. Η τύχη και ο Βελλίδης κράτησαν τη λευκή ισοπαλία και τα δεδομένα ανοιχτά ενόψει του δευτέρου μέρους.

Ο Βιγιαφάνες είχε... ραντεβού με την ατυχία στο 12', όταν είδε τον αριστερό κεραυνό του να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του ΠΑΣ, για να δείξει τα αντανακλαστικά του τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σε σουτ του Μαρτίνες. Στο 19', ο ΠΑΣ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σκόνδρα να περνάει στην θέση του Γαρουφαλιά, ενώ στο 28' ο Ετζενγκουέλε έπιασε κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου συνέχισε να πιέζει, ο Βελλίδης επενέβη και πάλι σωτήρια σε σουτ του Κέβιν (33'), ενώ έκανε εκπληκτική επέμβαση στο δεξί "παραθυράκι" σε φάουλ του Βιγιαφάνες στο 38'. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ ήταν το "Α και το Ω" της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας ανίκητος σε αρκετές περιπτώσεις.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να παίρνει μέτρα στο χορτάρι, να βγαίνει από το καβούκι του και να απειλεί με γκολ. Για κακή του τύχη όμως, ο Κοροβέσης σε δυο περιπτώσεις (53' και 57') απέτυχε να βρει δίχτυα, αν και σούταρε από πολύ καλή θέση. Αν εκεί οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν σε θέση οδηγού, θα βλέπαμε άλλο ματς στην συνέχεια.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν καλύτερη από τον Παναιτωλικό, που αδυνατούσε να φτιάξει αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Βελλίδη, ο οποίος δεν δεχόταν πλέον την ίδια πίεση. Τα λεπτά κυλούσαν, το 0-0 δεν άλλαζε και τελευταία αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Ναδάλες που κατέληξε κόρνερ (85'). Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες και πήραν από έναν βαθμό.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Βιγιαφάνες στο 12' ήταν αναμφίβολα η κορυφαία φάση του ματς. Ο Αργεντινός βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να αλλάξει υπέρ της ομάδας του τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ηλία Σπάθα. Δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί, ήταν κοντά στις μονομαχίες και πέρασε απαρατήρητος, όπως κάθε ρέφερι που θέλει να λέει ότι τα πήγε καλά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Βελλίδης κράτησε όρθια την ομάδα του με τις επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος. Οι δυο εξ αυτών ήταν εκπληκτικές και δικαιωματικά είναι ο καλύτερος της αναμέτρησης. Ένας πολύ καλός γκολκίπερ, ο οποίος έδειξε την κλάση του (και) στο Αγρίνιο.

Μας άρεσε

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν ο καλύτερος του αγώνα και συνάμα αποδεικνύει ότι είναι από τους καλύτερους στην χώρα μας. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα άξιζε μια ευκαιρία στην Εθνική ομάδα, καθώς ολοένα και βελτιώνεται. Στο Αγρίνιο απλά απέδειξε και πάλι ότι αξίζει κάποιοι να τον κοιτάξουν πιο προσεκτικά.

Δεν μας άρεσε

Η αστοχία σε φάσεις που θα μπορούσε εύκολα να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Τόσο ο Βιγιαφάνες στο πρώτο μέρος όσο και ο Κοροβέσης στο δεύτερο από εξαιρετική θέση δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν και ήταν μοιραίοι για την ομάδα τους. Το 0-0 δεν άξιζε σε αυτό το παιχνίδι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ