STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού χάρη σε γκολ του Πέτριτς πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και έμεινε μόνος τρίτος μειώνοντας στον ένα τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ωραίο παιχνίδι στο Αγρίνιο και ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, και δεύτερη εκτός έδρας, πανηγύρισε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού σε ένα πολύ όμορφο και ανοικτό παιχνίδι με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι πράσινοι με τους τρεις πόντους που πήραν χάρη στο γκολ του κορυφαίο τους στο ματς με την ομάδα του Αγρινίου, Πέτριτς, έφτασε τους 22 βαθμούς, έμειναν μόνοι τους στην τρίτη θέση και μείωσαν την διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στον ένα βαθμό.

Παράλληλα παραμένουν στο κυνήγι του ΠΑΟΚ ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση έξι πόντων από τους πράσινους και μπήκαν γερά στην διεκδίκηση του τίτλου ενώ τώρα πάνε στην Τρίπολη και αν πάρουν και εκεί το τρίποντο θα έχουν βγάλει ένα σερί δύσκολων αγώνων με το απόλυτο.

Ο Γιάννης Αναστασίου επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα καθώς άφησε εκτός τους Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλο, Κλωναρίδη και Λαγό ενώ επανέφερε στην ενδεκάδα τους Μέντες, Σίλντενφελντ, Δώνη, Μπαϊράμι και Πέτριτς που δεν είχαν ξεκινήσει στο ματς με την Βέροια.

Ένα μίνι ροτέισον από τον κόουτς του Παναθηναϊκού που δικαιώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και την εικόνα των πράσινων καθώς το τριφύλλι ήταν και πάλι αρκετά καλό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή, απείλησαν με πολλές ευκαιρίες μέχρι το 30' και στη συνέχεια είχαν ένα κενό δεκάλεπτο όπου επιστρατεύτηκαν ο Στιλ και το δοκάρι ώστε να διατηρηθεί το μηδέν.

Εν συνεχεία οι πράσινοι απείλησαν και πάλι προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχοντας και αυτοί δοκάρι με τον Πέτριτς ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή τους ήταν καθολική αν και δεν είχαν τόσες κλασικές ευκαιρίες όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Η παρουσία του Μπεργκ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιτεθεί πιο ορθολογικά και να απειλήσει περισσότερο μέσα και από τα στημένα με ένα εκ των οποίων βρήκε το γκολ χάρη σε κεφαλιά του Πέτριτς.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός έπαιξε για μισή ώρα στο παιχνίδι καλά. Για ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος και για ένα τέταρτο στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες και να σκοράρει κιόλας αλλά εκεί όπως είπαμε βρήκε μπροστά του τον Στιλ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τα πάντα καλά μέχρι έξω από την περιοχή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης, Ιορδάνης Δημητριάδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Μπρακάλι, Κέβιν, Κούσας, Μπεχεράνο, Κάπελ (79' Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65' Άλβες), Φωτάκης (72' Καλογέρης)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μέντες, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο, Μπούι (79' Λαγός), Ζέκα, Δώνης, Μπαϊράμι (76' Ντίνας), Πέτριτς, Καρέλης (54' Μπεργκ).

Γκολ: 81' Πέτριτς

Κάρτες: 79' Γοδόι, 83' Κέβιν/43' Δώνης, 51' Μπούρμπος

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Μπήκε καλύτερα στο ματς ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 9' όταν ο Μπαϊράμι κατά μέτωπο επίθεση έχοντας δίπλα του τους Πέτριτς και Καρέλη θα προσπαθήσει να ανοίξει στον Κροάτη αλλά η μπαλιά του θα κοπεί και θα την βρει μπροστά του βγαίνοντας τετ α τετ με τον Μπρακάλι. Ο Σουηδός θα σουτάρει αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θα διώξει με τα πόδια και στην επαναφορά ο Πέτριτς θα σουτάρει απευθείας στην κίνηση με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το δοκάρι σε κενή εστία.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή του αγώνα και στο 23' ο Νάνο έκανε την σέντρα με τον Πέτριτς να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα έξω. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μέντες στο 27' και ενώ την ίδια ώρα ο Πέτριτς ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ έχοντας δυο ακόμα καλές στιγμές στο 29' και στο 30' Αρχικά ήταν ο Μπούρμπος αυτός που έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα με τον Καρέλη να κάνει την προβολή αλλά να μην προλαβαίνει την μπάλα και ο επερχόμενος Μπούι πλάσαρε σε κενή εστία για να διώξει ο Κούσας πάνω στην γραμμή.

Στο 30' ο Νάνο έκανε την κούρσα από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα με τον Καρέλη στο πρώτο δοκάρι να πιάνει το πλασέ και τον Μπρακάλι με τα πόδια να διώχνει σε κόρνερ.

Στιλ και δοκάρι έσωσαν το τριφύλλι

Οι γηπεδούχοι όχι απλά βγήκαν από το καβούκι τους μετά το 30' αλλά απείλησαν σοβαρά την εστία του Παναθηναϊκού με τον Στιλ αλλά και το δοκάρι να σώζει το τριφύλλι. Στο 35' ήρθε το προειδοποιητικό σουτ του Φωτάκη με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση με τους Κάπελ και Μαρτίνες. Το σουτ του πρώτου έδιωξε αρχικά ο Άγγλος γκολκίπερ αλλά η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνες ο οποίος πλάσαρε και πάλι με τον Στιλ με νέα επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Χάβου στο 38' όταν η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μαρτίνες μέσα στην περιοχή με τον Πορτογάλο να κάνει ωραία προσπάθεια να αποφεύγει τον Ζέκα και με δυνατό αριστερό σουτ να στέλνει την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Στιλ.

Ισοφάρισε τα δοκάρια

Ο Παναθηναϊκός που έχασε την συνοχή του για δέκα λεπτά δίνοντας χώρο στον Παναιτωλικό και μένοντας μακριά από την εστία του Μπρακάλι απείλησε και πάλι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Ο Μπούι είδε ωραία την κίνηση των Καρέλη και Πέτριτς από κανονική θέση τους πέταξε την μπάλα η οποία αρχικά βρήκε στον Εντζεγκέλε και εν συνεχεία πήγε στον Κροάτη ο οποίος πλάσαρε από πλάγια με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Μάρκους Μπεργκ στο 54' αντί του Καρέλη θέλοντας με τον Σουηδό να γίνει ακόμα πιο απειλητικός και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του ο Σουηδός πήρε όμορφα την μπάλα από τον Ζέκα και την άνοιξε πιο δίπλα στον Μπούι που ήρθε από το κέντρο ανενόχλητος βγήκε τετ α τετ με τον Μπρακάλι, πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Στο 63' ο Πέτριτς από τα αριστερά έκανε πολύ ωραία ενέργεια καθώς πέρασε τρεις αντιπάλους έφτασε στα δυο μέτρα από την εστία του Μπρακάλι και αποφάσισε να πασάρει προς τον Μπεργκ αντί να σουτάρει. Ο Σουηδός έκανε το πλάσε η μπάλα βρήκε στα πόδια των αμυντικών του Παναιτωλικού και έφυγε κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του μετά το 70' και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Στιλ βγαίνοντας και πάλι μπροστά. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όμως δεν είχε κάποιες κλασικές ευκαιρίες αλλά κάποιες καλές στιγμές που δεν μπορούσε όμως να τις αξιοποιήσει.

Έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" ο Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ που θα του έδινε ένα πολύτιμο τρίποντο. Ο Αναστασίου έριξε στο ματς τους Ντίνα και Λαγό αντί των Μπαϊράμι και Μπούι και το γκολ του τριφυλλιού ήρθε μετά από την εκτέλεση ενός στημένου στο 81' της αναμέτρησης. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Πέτριτς έκανε πολύ ωραία κίνησε και ξέφυγε του αντίπαλου του και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρακάλι για το 1-0.

Δυο λεπτά αργότερα ο Κροάτης θα μπορούσε να κάνει δυο τα γκολ του και να "κλειδώσει" τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Σε μια ωραία επίθεση από τα αριστερά ο Νάνο βγήκε και έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Πέτριτυς να κάνει το τακουνάκι αλλά ο Κούσας έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης καθώς στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη ευκαιρία και για τις δυο ομάδες.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή απόκρουση του Στιλ στο 36'. Ο Άγγλος γκολκίπερ έκανε μια ωραία διπλή επέμβαση σε σουτ των Καπέλ και Μαρτίνες σε ένα καίριο σημείο του αγώνα. Ιδίως η δεύτερη επέμβαση εξ' επαφής έσωσε τους πράσινους από βέβαια παραβίαση της εστίας τους. Ο Στιλ κράτησε το μηδέν για το τριφύλλι για πέμπτο ματς την φετινή σεζόν.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Μιχάλης Βοσκάκης. Πολύ καλή η διαιτησία του Βοσκάκη στο σύνολο της καθώς και τον βοηθών του. Απέφυγαν τα λάθη, ήταν κοντά στις φάσεις ενώ και οι κάρτες που έβγαλε ήταν σωστές. Πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος και για τις δυο ομάδες.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μλάντεν Πέτριτς. Πολύ καλός ο Κροάτης άσος του Παναθηναϊκού ο οποίος έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι με την κεφαλιά του στο 81' της αναμέτρησης. Ο Πέτριτς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, είχε χαμένες ευκαιρίες, είχε δοκάρι και γκολ. Παράλληλα στο τέλος ήταν και αυτός που έκοψε μια κεφαλιά προς την εστία του τριφυλλιού. Ένα ακόμα καλό παιχνίδι για τον Κροάτη που στα τελευταία ματς δείχνει ανεβασμένος.

Μας άρεσε

Το ροτέισον που βγήκε. Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε ρίσκο με το ροτέισον στο ματς ενόψει και Αστέρα Τρίπολης και σίγουρα το γεγονός ότι έδωσε ανάσες σε παίκτες βασικούς αλλά και στον Μπεργκ μόνο προς όφελος του Παναθηναϊκού αλλά και του Έλληνα προπονητή θα είναι ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα.

Δεν μας άρεσε

Το δυναμιτάκι στο τέλος του ματς . Δυο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης από το πέταλο των οργανωμένων φίλων του Παναιτωλικού έπεσε στο έδαφος ένα δυναμιτάκι το οποίο έκανε εκκωφαντικό ήχο και οι Βιγιαφάνες, Μπούρμπος έπεσαν στο έδαφος πιάνοντας και οι δυο τα αυτιά τους από τον κρότο. Ιδίως ο άσος της ομάδας του Αγρινίου βρέθηκε στο ένα μέτρο από εκεί που έσκασε το δυναμιτάκι και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ