STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Καλλονή 2-0

Παναιτωλικός - Καλλονή 2-0
Παναιτωλικός, πανηγυρικό INTIME SPORTS

Ύστερα από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, έπειτα από δύο μήνες, ο Παναιτωλικός έφτασε σε τρίποντο. Επικράτησε 2-0 της Καλλονής στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Superleague. Σκόρερ οι Μαρτίνες και Τσαμπούρης (αυτ.).

Τελευταία φορά που είχε νικήσει ο Παναιτωλικός ήταν στις 14 Φεβρουαρίου, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε μέχρι σήμερα, δηλαδή ύστερα από περισσότερο από δύο μήνες, μετρούσαν μόνο ισοπαλίες και ήττες. Απέναντι στην Καλλονή οι Αγρινιώτες τα κατάφεραν, παίρνοντας το τρίποντο με 2-0.

Όχι ασφαλώς ότι υπάρχουν και πολλές ελπίδες για πεντάδα, απλά έπειτα από έξι ματς δίχως νίκη, η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν το ζητούμενο. Από την άλλη η ΑΕΛΚ έμεινε στους 40 βαθμούς, σε μια δίκαιη ήττα, καθώς το ποδόσφαιρο που έπαιξε δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητές: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

4ος: Σπάθας (Πειραιά)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο (65' Μύγας), Μαλεζάς, Εντζενγκέλε, Κέβιν, Φωτάκης (62' Λαζάρ), Γοδόι, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες, Κάπελ, Άλβες (72' Μορένο)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Β. Βλάχος): Άλεξιτς, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Μανούσος, Λεοζίνιο (46' Μίνγκας), Ναβάρο (46' Αράς), Πετρόπουλος (74' Ξύδας)

Γκολ: Μαρτίνες (16'), Τσαμπούρης (αυτ. 90'+2')

Κίτρινες: Άλβες (30'), Βιγιαφάνιες (71'), Γοδόι (89') - Καλτσάς (29')

Πατήστε ΕΔΩ για το live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, που προτού σκοράρει στο 16' με τον Μαρτίνες, με σουτ έξω από την περιοχή, είχε προειδοποιήσει στο 6' με τον Αργεντινό, όταν το σουτ που είχε επιχειρήσει υποχρέωσε τον Άλεξιτς σε δύσκολη απόκρουση. Οι Αγρινιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, έδιναν πιο σίγουρα τη μπάλα ο ένας στον άλλον, την ίδια ώρα που η Καλλονή εμφάνιζε σημάδια έλλειψης συνεννόησης. Ειδικά οι κεντρικοί χαφ Κεϊτά και Καλτσάς. Μονάχα η αριστερή πτέρυγα λειτούργησε καλύτερα, με τους Γιορέντε και Μανούσο να είναι πιο απειλητικοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο κινητικοί, με τους Μαρτίνες, Κάπελ και Βιγιαφάνιες να προκαλούν ρήγματα στην άμυνα της ομάδας της Λέσβου.

Παναιτωλικός - Καλλονή 2-0
INTIME SPORTS

Ήταν τέτοια η εικόνα των φιλοξενούμενων, που ο προπονητής Βαγγέλης Βλάχος αποφάσισε με την έναρξη του δεύτερου μέρους να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές. Μίνγκας και Αράς αντικατέστησαν Λεοζίνιο και Ναβάρο και η αλήθεια είναι πως καλυτέρευσε κατά πολύ η εικόνα. Ο Μάκης Χάβος είχε παράπονα από τον Κάπελ γιατί ξεχνούσε να βοηθήσει στην άμυνα, αφήνοντας την πλευρά του εκτεθειμένη. Γενικά ήταν ανώτερη η ΑΕΛΚ στο δεύτερο μισό, αλλά μεγάλη φάση δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιήσει. Στο 73' καταγράφηκε η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, όταν το σουτ του Λαζάρ πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ανάλογη τύχη είχε και το χτύπημα φάουλ του Μίνγκα έξω από την περιοχή, όταν η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 82' τα ''καναρίνια'' σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να ''καθαρίσουν'' το ματς και να μην μπουν σε περιπέτειες. Ο Μαλεζάς έσκαψε τη μπάλα, ο Μαρτίνες έκανε μια γυριστή κεφαλιά και από θέση βολής η καρφωτή κεφαλιά του Μορένο σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Άλεξιτς. Η Καλλονή πίεσε στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει, κάτι ωστόσο που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ στην κόντρα. Στις καθυστερήσεις, στο 90'+2', ο Λάζαρ πέταξε γρήγορα για τον Κάπελ, αυτός πήγε να δώσει πάσα στον Μορένο, όμως ο Τσαμπούρης που ερχόταν από πίσω άθελά του, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μορένο. Ο Κολομβιανός επιθετικός είχε ''χρυσή'' ευκαιρία να επιστρέψει ύστερα από αρκετούς μήνες στα γκολ, αλλά από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Άλεξιτς!

Ο διαιτητής

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Δελφάκης, ο οποίος ήταν κοντά στις φάσεις. Σφύριζε ό,τι έβλεπε και το μόνο που του καταλογίζουμε είναι ότι δεν ''κιτρίνισε'' τον Μπεχαράνο σε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο δεύτερο μέρος. Κατά τα άλλα ήταν σωστός.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Νίκολας Μαρτίνες. Και γιατί σημείωσε γκολ, αλλά και επειδή βρέθηκε σε αρκετά καλή μέρα. Ήταν ο καλύτερος της ομάδας του και του αξίζει ο τίτλος του MVP.

Μας άρεσε

Ο Μάκης Χάβος ήταν σε δύσκολη θέση μετά τα έξι παιχνίδια κατά το οποίο ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κερδίσει. Οι οπαδοί των Αγρινιωτών, ωστόσο, επευφημούσαν τον Έλληνα τεχνικό μετά το 1-0 και έδειξαν ότι θέλουν να μείνει στην Αιτωλοακαρνανία.

Δεν μας άρεσε

Η Καλλονή πέταξε στα... σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο. Δεν μπήκε καλά στο ματς και για 45 λεπτά έπαιξε πολύ άσχημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ