ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός - Αστέρας 1-1: Ο Καλτσάς κράτησε όρθιους τους Αρκάδες στο 93'

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΑΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας βρέθηκε μια ανάσα από μια ακόμη ήττα, αλλά κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία μέσα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με γκολ του Καλτσά στο 93'. Ο Μοράρ είχε ανοίξει το σκορ για τους Αγρινιώτες στο 66'.

Ο Αστέρας βρέθηκε κοντά σε μια ακόμη ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα με τον Καλτσά. Με προβολή στο 93ο λεπτό λυτρώθηκε και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν μια ανάσα από την τρίτη συνεχόμενη νίκη του χάρη στο γκολ του Μοράρ στο 66' με φάουλ, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τον αγωνιστικό χώρο.

Βάσει εικόνας αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα και άξιζε τουλάχιστον να μην χάσει, όπως και συνέβη. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έφτασε πλέον τους πέντε βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές, ενώ ο Παναιτωλικός του Τραϊανού Δέλλα μετράει δώδεκα και συνεχίζει την καλή του πορεία το τελευταίο διάστημα.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Παναιτωλικός - Αστέρας:

ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Το θέαμα ήταν κακό, οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ελάχιστες και το 0-0 αποτύπωνε πλήρως ό,τι διαδραματίστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και πάθος από τους παίκτες, αλλά από θέαμα... μηδέν. Ένα φαλτσαριστό σουτ του Μανιά στο 8ο λεπτό, που κατέληξε άουτ και ένα σουτ του Τσιλιανίδη (30') που μπλόκαρε ο Κυριακίδης ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στο πρώτο 45λεπτο. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός είχε ένα άστοχο σουτ του Μάζουρεκ, με τον Δέλλα να μην μένει ικανοποιημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του στο χορτάρι.

ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΕΦΕΡΕ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και στο β' μέρος, όπου απείλησε με τον Τσιλιανίδη (48') και τον Τόνσο (55'), αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί, για να έρθει ένα καλό διάστημα των γηπεδούχων, το οποίο μετουσιώθηκε σε γκολ. Η πρώτη... προειδοποίηση ήρθε με το δοκάρι του Μανά στο 62', ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Μοράρ εκτέλεσε φάουλ από μακριά, η μπάλα βρήκε το τείχος, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας ήταν σε θέση να κυνηγάει στο σκορ, χωρίς να είναι χειρότερος. Αναμφίβολα, μια δύσκολη κατάσταση για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που όμως έδειξε χαρακτήρα και τουλάχιστον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 1-0

Ο Αστέρας έπρεπε να ανασυνταχθεί μετά το γκολ που δέχτηκε και να κοιτάξει το πώς θα φτάσει στην ισοφάριση. Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Άργκους σε γύρισμα του Μανιά, αλλά ο Φωτιάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 7'2, ο Παντελίδης έβαλε τον Δουβίκα αντί του Τόνσο, θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή και η ισοφάριση ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Χαντάκιας έκανε γύρισμα από τα δεξιά, ο Καλτσάς πλάσαρε από τη μικρή περιοχή και έκανε το 1-1, με τον κόουτς του Αστέρα να πανηγυρίζει έξαλλα. Ήξερε και ο ίδιος πως τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα, αν ερχόταν μια ακόμη ήττα για την ομάδα του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

Τέταρτος: Γεώργιος Κομίνης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Πάουλο (46' Μπαρμπόσα), Μάζουρεκ, Μοράρ (76' Καμαρά), Ντίας, Ρότσα, Μάλης, Άργκους, Λουσέρο, Μάνα (81' Χαντάκιας).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος (45+1' Κώτσιρας), Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (72' Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (61' Φερνάντες), Μανιάς.

Γκολ: 66' Μοράρ / 93' Καλτσάς

Κίτρινες: 28' Ιγκλέσιας, 37' Τσιλιανίδης, 76' Ρότσα, 85' Λουσέρο, 91' Μάζουρεκ

Κόκκινη:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ