STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παγόβουνο ο Πασχαλάκης, 1-0 ο ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με εκπληκτική εμφάνιση του... Κανιθάρες Πασχαλάκη και ένα κρεσέντο απίστευτων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ κόλλησε στην Τούμπα και έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το γκολ νίκης των φιλοξενούμενων ο Τζημόπουλος στο 16'.

Σε έναν απροσπέλαστο Πασχαλάκη έπεσε ο ΠΑΟΚ που με ένα σερί των απίστευτων ευκαιριών δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό κόντρα στους Γιαννιώτες, χάνοντας στην παγωμένη (-6 βαθμούς Κελσίου) Τούμπα με 1-0.

Το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Τζημόπουλος στο 16' με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι Γιαννιώτες κέρδισαν μετά από τρία χρόνια στην έδρα του ΠΑΟΚ και πήραν ένα τρίποντο που δείχνει ότι και φέτος μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε μετά από ένα σερί πέντε νικών.

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό 4-2-3-1 που συνηθίζει, επιλέγοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς τετράδα στην άμυνα, Κάνιας-Τσίμιροτ δίδυμο στα αμυντικά χαφ, τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους ως επιτελικό μέσο, δεξιά τον Κάμπος, αριστερά του Πέλκα και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουλούρη.

Ο Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1), με τον Πασχαλάκη στην εστία, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Σκόνδρα και Καρανίκα στην άμυνα, Λίλα και Κοζορώνη αμυντικούς μέσους, τον Κούτρη μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή, Ακόστα δεξιά, Ναδάλες αριστερά και τον Γιάκο μοναδικό προωθημένο σέντερ φορ.

ΠΑΣ... παντού με τέτοιον Πασχαλάκη

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής:Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί:Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

Τέταρτος διαιτητής:Αγησίλαος Μπορμασόπουλος (Λάρισας)

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς):Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (67' Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (86' Περέιρα), Κάμπος, Κουλούρης (61' Αθανασιάδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης):Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (28' Γαρουφαλιάς - 75' Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89' Μπουκουβάλας), Ακόστα.

Γκολ: 16' Τζημόπουλος

Κάρτες: 20' Ακόστα

Στο 2ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Κουλούρης έπιασε ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και στην επαναφορά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ νίκησε και πάλι τον επιθετικό του ΠΑΟΚ που πλάσαρε από κοντά. Ο "Δικέφαλος" είχε μπει καλύτερα στο ματς και αναζητούσε το γρήγορο γκολ. Στο 9' ο Τσίμιροτ έκανε έξυπνο σουτ στη γωνία μέσα από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να λέει "όχι" με διπλή προσπάθεια.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΠΑΣ...

Στο 16' ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, με τον Ακόστα να φεύγει επικίνδυνα από δεξιά και να σουτάρει μπαίνοντας στην περιοχή, με τον Γλύκο να αποκρούει. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, καθώς δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα των Ιωαννίνων άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Τζημόπουλος έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ νικώντας τον Γλύκο και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 16'.

...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Οι "ασπρόμαυροι" έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν άμεσα, στο 19', με τον Κάμπος να βρίσκεται ολομόναχος απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε το πλασέ του Ανγκολέζου.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις για το γκολ τη ισοφάρισης, κυριαρχώντας στο παιχνίδι. Στο 24' οΚουλούρης πρόλαβε μία μπαλιά που έμοιαζε χαμένη και ο Σκόνδρας έβαλε την κόντρα στο σουτ του Πέλκα παραχωρώντας το κόρνερ. Στο 26' ο Πασχαλάκης έκανε τρομερή απόκρουσε σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, με εκτίναξη στο "παραθυράκι" της εστίας του.

Στο 31ο λεπτό ο Λέοβατς βρήκε τον Πέλκα στην περιοχή, με τον Πασχαλάκη να τον σταματά και πάλι με απόκρουσε στο πλασέ που επιχείρησε.Στο 33' ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από κάθετη του Κουλούρη όμως η πίεση του Καρανίκα ήταν εξαιρετική και δεν άφησε τον παίκτη του ΠΑΟΚ να σουτάρει σωστά. Στο 37' ο ΠΑΟΚ έχασε νέα απίθανη ευκαιρία. Ο Κάμπος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά από σέντρα από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στον Πέλκα, σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Αυτός γύρισε παράλληλα όμως ο Κάμπος που ήταν πεσμένος σχεδόν πάνω στη γραμμή και ο Κουλούρης που μπήκε στη φάση δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-1, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 10 τελικές (8 στην εστία) και ήταν πολύ καλύτερος χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48' ο Κάνιας επιχείρησε μακρινό σουτ με την μπάλα να σκάει και τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα.

Στο 49' ο Πέλκας έχασε τρομερή ευκαιρία, πλασάροντας άστοχα εξ επαφής, ολομόναχος απέναντι από την εστία μετά από φοβερή μπαλιά του Κουλούρη. Στο επόμενο λεπτό ο Πέλκας βγήκε σε θέση τετ α τετ με εξαιρετική κάθετη πάσα του Κάμπος, αλλά ο Πασχαλάκη σταμάτησε το αδύναμο πλασέ του με τα πόδια. Στο 56' ο γκολκίπερ του ΠΑΣ είπε ξανά "όχι" σουτ του Τσίμιροτ.

Στο 67' ο Ίβιτς έβαλε στο ματς τον Μυστακίδη αντί του Τσίμιροτ παίζοντας με δύο "δεκάρια" τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ μπροστά από τον Κάνιας, με τον Μυστακίδης να παίζει αριστερά. Στο 70' ένα μακρινό σουτ του Κάμπος έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ το παιχνίδι συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό. Ο "Δικέφαλος" πίεζε και ο ΠΑΣ αμυνόταν. Στο 74' ο Λέοβατς σέντραρε στην περιοχή από αριστερά με τον Λέοβατς να πιάνει αφύλακτος την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 82' και στο 83' οι Γιαννιώτες έβγαλαν επικίνδυνες αντεπιθέσεις με τον Μαμπουλού και τον Ναδάλες, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.Στο 84' ο ΠΑΟΚ είχε νέα μεγάλη στιγμή. Ο Αθανασιάδης έστρωσε στον Μπίσεσβαρ εκείνος σημάδεψε το "παραθυράκι" της εστίας του Πασχαλάκη και εκείνος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 87ο λεπτό σημειώθηκε νέα τεράστια ευκαιρία για τους "ασπρόμαυρους".

Μετά από σέντρα του Μυστακίδη, ο Μάτος έστρωσε με το κεφάλι στον Αθανασιάδη εκείνος σούταρε με τη μία η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μιχαήλ, στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη και πέρασε κόρνερ. Στο 93' ο Περέιρα σέντραρε από δεξιά, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κάπως έτσι το ματς έληξε με σκορ 0-1, με τον ΠΑΣ να κερδίζει τον ΠΑΟΚ που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στην παγωμένη Τούμπα.

Η φάση του αγώνα

Η απίθανη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 37ο λεπτό. Ο Κάμπος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά από σέντρα από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Πέλκα ο οποίος τη γύρισε παράλληλα με την εστία, με τον πεσμένο σχεδόν πάνω στη γραμμή Κάμπος και τον Κουλούρη που μπήκε στη φάση να μη μπορούν να σκοράρουν. Από τις πολλές μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ ξεχωρίσαμε αυτή.

Ο διαιτητής

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου θα μπορούσε να είχε σφυρίξει πέναλτι σε τράβηγμα στον Κρέσπο μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο. Είχε κάποια λάθη στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο δεν υπήρχαν αμφισβητούμενες φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο σούπερ Πασχαλάκης που θύμισε Κανιθάρες και λόγω εμφάνισης, με το ξανθό μαλλί. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Με τις αποκρούσεις του κράτησε το μηδέν σταματώντας τις πολλές τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που ο Πετράκης κράτησε εκτός αγώνα τον Λέο Μάτος. Ελάχιστα φάνηκε επιθετικά ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ παρότι δημιούργησε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που συμβαίνει αυτό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ