STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Παγοθραυστικό" ο Λέτο, 1-0 ο Παναθηναϊκός την Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο λόγω του χιονιού που άσπρισε το "Απόστολος Νικολαϊδης", ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 της Κέρκυρας και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και στην δεύτερη θέση.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που ήταν και το μοναδικό ζητούμενο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του στο ματς με την Κέρκυρα. Οι πράσινοι σε ένα ματς ειδικών συνθηκών λόγω και του χιονιού που έπεσε στο δεύτερο μέρος και άσπρισε την Λεωφόρο επικράτησαν 1-0 των "Φαιάκων" χάρη σε γκολ του Λέτο.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο από τον αντίπαλο του, αν και πάλι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, και πήρε δίκαια τη νίκη και το τρίποντο. Μάλιστα οι πράσινοι θα μπορούσαν από το πρώτο μέρος να πάρουν το προβάδισμα καθώς είχαν δοκάρι με τον Κουρμπέλη. Βέβαια και οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απείλησαν δυο φορές ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου και θα μπορούσαν αν ήταν πιο προσεχτικοί να έπαιρναν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο ημίχρονο όπου παίχτηκε ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε κυκλοφορία, μεταβιβάσεις και όρεξη αλλά του έλειπε η δημιουργία. Όσο για το δεύτερο μέρος περισσότερο είχαμε χιονοπόλεμο και δυνατές μονομαχίες παρά συνθήκες για καλό ποδόσφαιρο εκατέρωθεν.

Ο Λέτο έριξε την... "χιονόμπαλα"

Και στο δεύτερο μέρος όμως το τριφύλλι ήταν ανώτερο, πάτησε καλύτερα στο παγωμένο χορτάρι, απείλησε περισσότερο και δικαιώθηκε βρίσκοντας το γκολ με τον Λέτο ο οποίος φύλαγε την καλύτερη "χιονόμπαλα" για το τέλος και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουτζαβασίλη.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δαμ. (Πιερίας), Μερκενίδης Κυρ. (Μακεδονίας)

4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής (69' Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86' Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (90' Ρέις), Μπεργκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου):Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Ανδρεόπουλος (86' Γκόμεζ), Σιόντης, Γεωργίου (90' Παμλίδης), Ζορμπάς, Κόντος (69' Επστάιν), Ντουαλά.

Γκολ: 83' Λέτο

Κίτρινες: 45' Κουρμπέλης, 79' Μολέντο/41' Γεωργίου, 88' Ζαραδούκας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

"Παγοθραυστικό" ο Λέτο, 1-0 ο Παναθηναϊκός την Κέρκυρα


"Παγοθραυστικό" ο Λέτο, 1-0 ο Παναθηναϊκός την Κέρκυρα

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρατάσσει τους πράσινους με ένα 4-4-2 με δίδυμο στην κορυφή τους Λέτο, Μπεργκ.

Συγκεκριμένα το τριφύλλι έπαιξε με τον Βλαχοδήμο στα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ και στο κέντρο της άμυνας ο Κουτρουμπής με τον Μολέντο που τέθηκε ξανά στη διάθεση του 48χρονου τεχνικού.

Στο κέντρο έπαιξε και πάλι ο Κουρμπέλης, έχοντας δίπλα του τον Λουντ. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκε ο Μπουμάλ και αριστερά ο Βιγιαφάνιες και στην επίθεση δίδυμο οι Λέτο, Μπεργκ.

Από την άλλη η Κέρκυρα του Μιχάλη Γρηγορίου παρατάχθηκε με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν κλεισμένη στο δικό της μισό. Ο νεαρός προπονητής παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 που σε φάση άμυνας ήταν καθαρό 4-5-1. Στην εστία ήταν ο Κουτζαβασίλης και ως δεξιός μπακ ο Σπίνουλας και αριστερά ο Ζαρδούκας ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βενέτης, Ιωάννου. Μπροστά τους έπαιξαν οι Σιόντης, Ανδρεόπουλος και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Κόντο, Ζορμπά και Γεωργίου και στην κορυφή ο Ντουαλά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με προσπάθεια να παίξει με την μπάλα κάτω και ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα όπως και οι υπόλοιπες ομάδες έκλεισε τους χώρους στην άμυνα της με την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και το τριφύλλι που στερείται δημιουργίας

Οι πράσινοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς απείλησαν στο 10' όταν ο Μπουμάλ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, αλλά οι αμυντικοί της Κέρκυρας απομάκρυναν σε κόρνερ, προτού ο Μολέντο μπει στην φάση και γίνει απειλητικός.

Η Κέρκυρα από την πλευρά της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και σε μια τέτοια απείλησε για πρώτη φορά στο 15'. Βαθιά μπαλιά για τον Κόντος ο οποίος βγήκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος.

Δοκάρι με τον Κουρμπέλη

Ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση στο 17'. Ο Λέτο έβγαλε ωραία πάσα στον Μπέργκ, αλλά ο Σπίνουλας έβαλε την κόντρα στο σουτ του Σουηδού, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 23' όταν σε απομάκρυνση των παικτών της Κέρκυρας η μπάλα στρώθηκε στον Κουρμπέλη ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη και την Κέρκυρα να στέκεται τυχερή.

Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία των "Φαιάκων" ενώ την ίδια ώρα και η Κέρκυρα με την σειρά της δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.

Το τριφύλλι είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 40' όταν ο Λέτο γύρισε στον Βιγιαφάνιες αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε έξω από την εστία του Κουτζαβασίλη. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπεργκ με ωραία προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έπιασε ο Κουτζαβασίλης.

Πρωταγωνίστησε το χιόνι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πρωταγωνιστή το χιόνι. Και αυτό γιατί πέντε λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου μέρους άρχισε έντονη χιονόπτωση και με τα είκοσι λεπτά που μεσολάβησαν το χιόνι άρχισε να καλύπτει τον αγωνιστικό χώρο. Η χιονόπτωση κάθε λεπτό που περνούσε γινόταν όλο και πιο έντονη με αποτέλεσμα όλο το γήπεδο να καλυφτεί από χιόνι και οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων να είναι αρκετά δύσκολες.

Όπως επίσης και η δουλειά των διαιτητών. Για αυτό και αρχικά ο ρέφερι της αναμέτρησης Χρήστος Γκράνας ζήτησε να γίνει αλλαγή μπάλας και εν συνεχεία μετά από πέντε λεπτά διέκοψε το παιχνίδι ούτως ώστε να καθαριστούν οι γραμμές μπροστά από τις περιοχές και να συνεχιστεί το ματς.

Και στο δεύτερο ημίχρονο όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όποια επιθετική προσπάθεια γινόταν σταματούσε έξω από την περιοχή των "Φαιάκων".

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό ο Λέτο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό στο 69' καθώς έβγαλε τον Κουτρουμπή και έβαλε στο ματς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε τον Κουρμπέλη ως στόπερ και τον Βιγιαφάνιες δίπλα στον Λουντ ως δίδυμο στα αμυντικά χαφ.

Το τριφύλλι απείλησε στο 78' όταν Ο Χουλτ έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Λέτο προσπάθησε να βάλει το πόδι του, αλλά ο Ιωάννου απομάκρυνε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 80' στη μοναδική φάση που έφτιαξαν στο δεύτερο μέρος μέχρι εκείνο το σημείο. Η Κέρκυρα βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση από τα δεξιά ο Ζορμπάς έκανε τη γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο πλασέ του Γεωργίου κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 83' με τον Λέτο. Ο Βλαχοδήμος από τα αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αργεντινός με όμορφη γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους πράσινους.

Το γκολ του Λέτο έφερε την λύτρωση για το τριφύλλι και εν συνεχεία ο Ουζουνίδης θέλησε να διαφυλάξει το σκορ υπέρ της ομάδας του βάζοντας τους Μαρινάκη, Ρέις αντί των Βιγιαφάνιες, Λέτο.

Απείλησε δυο φορές η Κέρκυρα

Οι πράσινοι μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 90' αλλά το μακρινό σουτ του Βλαχοδήμου, έδιωξε σε κόρνερ ο Κουτζαβασίλης.

Στα επτά λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο Γκράνας η Κέρκυρα απείλησε δυο φορές και θα μπορούσε να πάει τον βαθμό της ισοπαλίας. Αρχικά στο 95' το σουτ του Σπίνουλα έφυγε ψηλά έξω ενώ εν συνεχεία στο 98' η μπάλα στρώθηκε στον Ζορμπά έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων έφυγε έξω.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Κουρμπέλη. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο και να μην κινδυνέψει καθόλου έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση. Ο Κουρμπέλης όμως στάθηκε άτυχος καθώς η σουτάρα του τράνταξε το δοκάρι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γκράνας. Πολύ καλός ο διαιτητής της αναμέτρησης με σωστές αποφάσεις σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Ακόμα και η απόφαση να μην διακόψει το παιχνίδι ήταν σωστή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λέτο. Όχι μόνο γιατί σκόραρε αλλά και επειδή έπαιξε στο παιχνίδι αν και τραυματίας δείγμα της θέλησης του να επιστρέψει στις νίκες ο Παναθηναϊκός.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το λευκό τοπίο. Μπορεί για τους παίκτες να ήταν δύσκολο να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά για όσους παρακολουθούσαν απέξω σίγουρα οι μάχες στα χιόνια ήταν θεαματικές.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο λίγος κόσμος. Δικαιολογημένοι πέρα για πέρα όσοι δεν βρέθηκαν μέσα στην παγωνιά στην Λεωφόρο αλλά είναι δεν είναι ωραίο να βλέπεις ένα γήπεδο άδειο, ούτε 2.000 θεατές δεν ήταν στο γήπεδο, όχι μόνο στην Λεωφόρο αλλά σε κάθε γήπεδο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ