STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ούτε στην Πλατεία χαμογέλασε, 2-2 ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς νίκη για έκτο εκτός έδρας ματς, καθώς ήρθε ισόπαλος με τον Πανιώνιο 2-2. Συναρπαστική η εξέλιξη της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος. Οι κυανέρυθροι άγγιξαν την ανατροπή με τον Γεσίλ στο 87' , γλίτωσε τον Δικέφαλο από την ήττα ο Μάτος στο 93'.

Ένταση, συγκινήσεις και τρομερή διακύμανση στο σκορ είχε το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Όχι όμως και νικητή καθώς οι δύο ομάδες, με συγκλονιστικό φινάλε, έμειναν στην ισοπαλία. Επιτυχία για τον Πανιώνιο με βάση τα προβλήματα που είχε (απουσίες Μασούντ, Λάμπρου, Οικονόμου, Σιώπης), αποτυχία για τον ΠΑΟΚ που έμεινε για έκτο εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη και "απειλεί" το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν των... σαρδελών, το 2007-2008, όταν και έμεινε χωρίς νίκης μακριά από την Τούμπα στα πρώτα εννιά ματς πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Σπριντόνοβιτς, Μάτος για τις δύο ομάδες, αλλά και στον αντίποδα ο Γκιοατά και ο Ρέι, που φέρουν ευθύνη στα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με σχηματισμό 4-2-3-1. Έχοντας τις απουσίες των Οικονόμου, Λάμπρου, Μασούντ και Σιώπη, για διαφορετικούς λόγους, ξεκίνησε με τον Κότνικ στην εστία και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χατζισαφί, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχο. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικοί χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Ταπόκο, με τον Σαββίδη μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αριστερά ήταν ο Σπιριντόνοβιτς, δεξιά ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι.

Ούτε στην Πλατεία χαμογέλασε, 2-2 ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει και πάλι την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ και τους Βαρέλα-Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μάτος ήταν δεξιός οπισθοφύλακας και ο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, ως συνήθως. Στο χώρο του κέντρου, Τσίμιροτ και Κάνιας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με "δεκάρι" τον Ελ Καντουρί, δεξιά ήταν Κάμπος, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κουλούρης.

Ούτε στην Πλατεία χαμογέλασε, 2-2 ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο

Τα λάθη έκριναν το ματς

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγρορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (69' Κάργας), Ταπόκο (18' Πινιώτης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (78' Γεσίλ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Τσίμιροτ (62' Πέλκας), Μακ (67' Πρίγιοβιτς), Κάμπος (84' Λημνιός), Ελ Καντουρί, Κουλούρης.

Γκολ: 48' Σπιριντόνοβιτς, 86' Γεσίλ / 41' πεν. Κουλούρης, 93' Μάτος

Κάρτες: 40' Kότνικ, 87' Γεσίλ / -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Το πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Ο Πανιώνιος είχε περισσότερο παθητικό ρόλο προσέχοντας την άμυνά του, ενώ ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαινε και έψαχνε τρόπους για να δημιουργήσει φάσεις. Ο Ελ Καντουρί ήταν δραστήριος, ενώ Μάτος και Βιεϊρίνια ανέβαιναν αρκετά στις δύο πλευρές. Μακ και Κάμπος ήταν επίσης κινητικοί, με την ομάδα του Λουτσέσκου να επιτίθεται κυρίως από τα άκρα, καθώς ο άξονάς της δεν είναι παραγωγικός.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13΄ και ήταν για τον Δικέφαλο, με τον Κάμπος να βρίσκει τον Κουλούρη στην περιοχή από δεξιά, εκείνος να σουτάρει στην κίνηση, αλλά ο Κότνικ να αποκρούει στην κλειστή του γωνία, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με πρωταγωνιστή ξανά τον Κουλούρη. Ο Ελ Καντουρί βρέθηκε με χώρο μέσα στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Έλληνας επιθετικός έβαλε το στήθος αντί για το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ που ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 15΄ τραυματίστηκε ο Ταπόκο με τον Πινιώτη να παίρνει τη θέση του στη μεσαία γραμμή. Η αναγκαστική αλλαγή στο χώρο του κέντρου που έγινε νωρίς, φάνηκε να επηρεάζει ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, που ούτως ή άλλως δεν είχαν ξεκινήσει καλά και δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα ψηλά. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και απείλησαν ξανά με δύο σουτ του Κάμπος στο 23ο και στο 26ο λεπτό.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΑΤΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Πανιώνιο να ισορροπεί και να προσπαθεί να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο σημείο που οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στο 40΄ ο Γκιοατά έκανε παιδαριώδες λάθος θέλοντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του και ο Κουλούρης που ακολούθησε τη φάση πιέζοντας το εκμεταλλεύτηκε. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Κότνικ στην προσπάθειά του να τον αποφύγει στο τετ α τετ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία ενώ ο Κότνικ έπεσε στην αριστερή. Ο ΠΑΟΚ πήγε έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια, το οποίο άξιζε με βάση την εικόνα του πρώτου 45λέπτου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Πανιώνιος έφερε το ματς στα ίσα, στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά μετά από πάσα του Σαββίδη και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Ρέι, που έκανε λάθος εκτίμηση και δεν κατάφερε να αποκρούσει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 48΄. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως η κεφαλιά του Μάτος στο 50΄ πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κότνικ. Το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου πάντως επηρέασε τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "κυανέρυθρους" που παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο στο β' μέρος και έπαιζαν με πιο επιθετικές διαθέσεις δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στο 62΄ ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς τον Πέλκα αντί του Τσίμιροτ για να κάνει πιο παραγωγική επιθετικά την ομάδα του με έναν πιο δημιουργικό μέσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη αποδοκίμασαν έντονα τον Πέλκα, καθώς δεν ξέχασαν την άσεμνη χειρονομία που είχε κάνει στον πανηγυρισμό του μετά το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις στο περσινό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 67ο λεπτό ο Λουτσέσκου άλλαξε τον σχηματισμό του ΠΑΟΚ σε 4-4-2, βάζοντας τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Μακ και φέρνοντας τον Πέλκα αριστερά, με τον Ελ Καντουρί δίπλα στον Κάνιας στη μεσαία γραμμή. Ο Ρουμάνος θέλησε να κάνει πιο επιθετική τη ομάδα του, η οποία πίεζε αρκετά όσο κυλούσαν τα λεπτά, με τον Πανιώνιο να οπισθοχωρεί και να αναζητά αντεπιθέσεις για να γίνει επικίνδυνος μπροστά. Μετά την είσοδο του Κάργα που πήγε σε θέση τρίτου στόπερ, ο Γρηγορίου ουσιαστικά άλλαξε το σύστημα του Πανιωνίου σε 3-4-3.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Στο 74ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Κότνικ να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Πέλκα μετά από σέντρα του Μάτος από δεξιά, διατηρώντας το 1-1. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και τον Πανιώνιο να απειλεί στην κόντρα. Στο 77΄ η μπάλα στρώθηκε στον Πέλκα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μάτος που κόντραρε, όμως εκείνος δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Στο 84΄ ο Δικέφαλος είχε νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον Κότνικ στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα, όμως ο Σέρβος αστόχησε στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΓΕΣΙΛ

Κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε και είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 86΄, "χτυπώντας" στην αντεπίθεση με σκόρερ τον Γεσίλ που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Οι "κυανέρυθροι" έβγαλαν μία εξαιρετική κόντρα επίθεση βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Γεσίλ, που είχε μπει ως αλλαγή οχτώ λεπτά νωρίτερα. ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας "εκτελώντας" τον Ρέι κάτω από τα πόδια για να δώσει προβάδισμα στον Πανιώνιο με 2-1. Προηγήθηκε εξαιρετική πάσα του Κόρμπου στον σκόρερ.

ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΜΑΤΟΣ

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πάρει τη νίκη μετά το γκολ της ανατροπής, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με σέντρα στην περιοχή και ο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά από όλους παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-2. Στα υπόλοιπα δύο λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το ματς έληξε ισόπαλο έπειτα από ένα συναρπαστικό φινάλε.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συναγωνισμός μεταξύ των φορ του ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης στο 14' πρόλαβε στην έξοδο τον Κότνικ αλλά με το στήθος έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία, ενώ ο Πρίγιοβιτς στο 84' από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του δεν απασχόλησαν με τις υποδείξεις τους στη διάρκεια του αγώνα. Υπήρχαν ορισμένα λάθη (σε υποδείξεις οφσάιντ και κάρτες που δεν δόθηκαν όπως στον Μάτος σε μαρκάρισμα του στον Σαββίδη), αλλά όχι τέτοια που να καθορίσουν την εξέλιξη του ματς. Σωστή απόφαση για κίτρινη στον Κότνικ στην ανατροπή του Κουλούρη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σπιριντόνοβιτς και ο Μάτος δικαιούνται αυτό τον τίτλο, καθώς ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτεςτ ου Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ο πρώτος ήταν ο πρωτεργάτης της προσπάθειας του Πανιωνίου για ανατροπή και ο δεύτερος ήταν ο κινητήριος μοχλός του ΠΑΟΚ και ο άνθρωπος που τον γλίτωσε από την ήττα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο άκρως επιθετικός χαρακτήρας του αγώνα στο δεύτερο μέρος, όταν ο Πανιώνιος βγήκε και αυτός από την άμυνά του και έγινε απειλητικός, ενώ ο ΠΑΟΚ με το σκορ να μην είναι αυτό που θέλει προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργικός.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ήταν το πρώτο -πραγματικά- κακό ματς του Ροδρίγο Ρέι φέτος. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας φέρει ευθύνη και για τα δύο γκολ του Πανιωνίου. Κακή τοποθέτηση στο σουτ του Σπιριντόνοβιτς και κακή αντίδραση στο πλασέ του Γεσίλ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ