STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ούτε οι προβολείς δεν το άντεξαν, Ξάνθη - Λαμία 0-0

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ËÁÌÉÁ (ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ËÁÌÉÁ (ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που διεκόπη για πέντε λεπτά λόγω πτώσης στην τάση του ρεύματος η Ξάνθη και η Λαμία έμειναν στο 0-0 μετά από ένα κακό ποιοτικά ματς.

Η Λαμία κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό στην Super League και αυτό είναι το μοναδικό που θα θυμόμαστε από το 0-0 με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ελάχιστες καλές φάσεις στους θεατές σε ένα κακό ποιοτικά ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου.

Ο Γέντρισεκ ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα στους Αναστασιάδη και Κουκόλη, οι σέντρες από τα άκρα έβρισκαν συνέχεια αντιπάλους και το μόνο που έχει να θυμάται από το ντεμπούτο του ο Ράσταβατς είναι ορισμένα μακρινά σουτ. Ο Σέρβος προπονητής δοκίμασε και άλλαξε πολλά πράγματα, αλλά τίποτα δεν βοήθησε στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

Από την άλλη η Λαμία θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε 1-2 περιπτώσεις στην αρχή του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια αμύνθηκε σωστά για να φύγει από το Ξάνθη Arena με το βαθμό της ισοπαλίας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Πέτρος Πάτρας

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Ορφανίδης (63' Τριάδης), Καμαρά (78' Μεχία), Λουσέρο (88' Κάστρο), Μπρίτο, Γέντρισεκ

Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (84 Κουτρουμάνος), Πίτι (56' Μπουλούλης), Βουό (69' Τσούκαλος)

Γκολ:

Κάρτες: Ορφανίδης, Φλίσκας / Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Κουκόλης, Όμο, Μπουλούλης

Θυμηθείτε το Live της αναμέτρησης.

Ούτε οι προβολείς δεν το άντεξαν, Ξάνθη - Λαμία 0-0

Με 4-3-3 παρέταξε την Ξάνθη στον πρώτο του επίσημο αγώνα στον πάγκο της ο Ράσταβατς. Ο νέος κόουτς εμπιστεύτηκε οκτώ από τους έντεκα παίκτες του βασικού της κορμού. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Μπαξεβανίδη δεξιά, τον Κασάδο αριστερά και τους Φλίσκα και Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας.

Το δίδυμο των Ντε Λούκας και Καμαρά συνεχίζει αχώριστο από πέρσι με τον Ορφανίδη να συμπληρώνει την τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γέντρισεκ με τους Μπρίτο και Λουσέρο να είναι στις πτέρυγες.

Ούτε οι προβολείς δεν το άντεξαν, Ξάνθη - Λαμία 0-0

Από την άλλη η Λαμία στο πρώτο της παιχνίδι στη Super League παρατάχθηκε με το αγαπημένο 4-2-3-1 του Μπάμπη Τεννέ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος, με τους Ασίγκμπα, Αναστασιάδης Κουκόλη και Παντελιάδη να σχηματίζουν την τετράδα μπροστά του.

Οι Όμο και Μπλάζιτς ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσω με τον Πίτι μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν στο δεξί άκρο, στο αριστερό ο Ακόστα και στην κορυφή ο Βουό.

Η Ξάνθη την κατοχή, η Λαμία τις καλές στιγμές

Από την αρχή του αγώνα η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας με τη Λαμία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, αλλά όλες τους οι προσπάθειες σταματούσαν έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.

Η Λαμία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά. Στο 5' Ο Πίτι έκανε τη σέντρα, ο Βουό δεν κατάφερε να κάνει το σουτ με τη μία και η μπάλα στρώθηκε στον Ακόστα. Εκείνος έκανε το σουτ με τη μία, από το ύψος του πέναλτι όμως ένας αμυντικός της Ξάνθης έβαλε κόντρα και ο Ζίβκοβιτς αποκρούοντας με το χέρι παραχώρησε το κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του από τον Πίτι ο Όμο πήρε την κεφαλιά και ο Λουσέρο πάνω στη γραμμή έδιωξε.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ËÁÌÉÁ (ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ËÁÌÉÁ (ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

* Πολλές φορές ο Μπρίτο έκοβε προς τον άξονα με τον Όμο να του κλείνει το διάδρομο.

Στη συνέχεια η Ξάνθη ανέβασε στροφές και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα ψάχνοντας να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου. Η ολοκαίνουρια τριπλέτα της στην επίθεση η οποία αποτελούνταν από τους Μπρίτο, Λουσέρο και Γέντρισεκ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους αφού οι προσπάθειες τους σταματούσαν στην άμυνα της Λαμίας, ενώ οι Μπλάζιτς και Όμο είχαν περιορίσει τους μέσους των γηπεδούχων.

Έτσι, το μόνο που έκανε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ξάνθη ήταν κάποια μακρινά σουτ τα οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Η διακοπή και οι αλλαγές του Ράσταβατς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ράσταβατς αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Έτσι, άλλαξε πλευρές στους δύο ακραίους επιθετικούς με τον Μπρίτο να πηγαίνει αριστερά και τον Λουσέρο δεξιά. Αρχικά, ο πρώτος κατάφερε να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στον Ασίγκμπα, ωστόσο γρήγορα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τις ισορροπίες τους.

Στη συνέχεια ο Ράσταβατς έκανε νέα αλλαγή φέρνοντας τον Λουσέρο στον άξονα και τον Τριάδη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στο τέλος έβαλε και δεύτερο φορ με τον Κάστρο να παίζει δίπλα στον Γέντρισεκ, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος του αγώνα. Η άμυνα της Λαμίας άντεξε εύκολα και έφυγε από τη Λαμία με το βαθμό της ισοπαλίας.

Αν νομίζετε ότι ξεχάσαμε να σας περιγράψουμε τις φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου να σας αναφέρουμε ότι έγιναν όλες κι όλες δύο τελικές (αμφότερες της Ξάνθης) προσπάθειες αμφότερες εκτός εστίας και το μόνο αξιόλογο ήταν η διακοπή του αγώνα. Στο 73' έπεσε η τάση του ρεύματος στους πυλώνες με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για περίπου πέντε λεπτά.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή ευκαιρία τις Λαμίας στην αρχή του ματς. Εάν ένας εκ των Ακόστα και Όμο είχε καταφέρει να σκοράρει εκεί τότε ίσως η Λαμία να είχε φύγει με τρίποντο από την Ξάνθη.

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία στο ματς. Ο Αθανάσιος Σέζος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, φρόντισε από την αρχή να σταματήσει τα σκληρά μαρκαρίσματα πριν ξεφύγουν και ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Αναστασιάδης και Μπλάζιτς μοιράζονται τον συγκεκριμένο τίτλο. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στον αέρα καθαρίζοντας όσες φάσεις χρειάστηκε, ενώ ο Μπλάζιτς έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έκλεψε πολλές μπάλες.

Μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα στους παίκτες της Λαμίας να απειλήσουν ουσιαστικά της εστία του Παπαδόπουλου.

Δεν μας άρεσε

Το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Σίγουρα είναι το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι, αλλά αμφότερες χρειάζονται μπόλικη δουλειά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ