STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όταν ο Μίχελ ήταν διαιτητής και άκουγε τον επόπτη του

Referee Lubos Michel from Slovakia gestures during the quarterfinal match between the Netherlands and Russia in Basel, Switzerland, Saturday, June 21, 2008, at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. (AP Photo/Matt Dunham)
Referee Lubos Michel from Slovakia gestures during the quarterfinal match between the Netherlands and Russia in Basel, Switzerland, Saturday, June 21, 2008, at the Euro 2008 European Soccer Championships in Austria and Switzerland. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Το Sport24.gr θυμίζει δύο περιπτώσεις όπου ο Λούμπος Μίχελ πήρε σημαντικές αποφάσεις σε ημιτελικό και τελικό Champions League, δεχόμενος τις υποδείξεις του επόπτη.

Το ντέρμπι της Κυριακής (11/3) στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και αιτία στάθηκε μια απόφαση του Κομίνη κατόπιν υπόδειξης του επόπτη Ποντίκη.

Ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Μαουρίσιο ήταν εκτεθειμένος στη φάση και το ζήτημα ήταν αν επηρεάζει ή όχι την κατάληξη της. Ο Κομίνης αρχικά έδειξε σέντρα, ωστόσο κατόπιν συζήτησης με τον βοηθό του, γύρισε στην περιοχή της ΑΕΚ καταλογίζοντας οφσάιντ στον Βραζιλιάνο. Με αποτέλεσμα τα γνωστά επακόλουθα με πρωταγωνιστές τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ.

Ο τελευταίος πλησίασε τον Κομίνη φωνάζοντας του "you are finished" (σ.σ. έχεις τελειώσει), ενώ επιτέθηκε στον ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου της NOVA που ήθελε να πλησιάσει τον διαιτητή προκειμένου να πληροφορηθεί τι συμβαίνει.

Το Sport24.gr θυμίζει δύο περιπτώσεις όπου ο Λούμπος Μίχελ πήρε σημαντικές αποφάσεις σε ημιτελικό και τελικό Champions League, δεχόμενος τις υποδείξεις του επόπτη.

ΕΔΕΙΞΕ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ

Τον Μάιο του 2005 ο Μίχελ ήταν ο διαιτητής του Λίβερπουλ - Τσέλσι στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League. Στο 4ο λεπτό ο Μίλαν Μπάρος βγήκε φάτσα με τον Τσεχ και πλάσαρε πριν τον ανατρέψει ο τερματοφύλακας της Τσέλσι. Ο Γκαρσία μπήκε στη φάση, πλάσαρε και ο Γκαλάς έδιωξε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Ο Μίχελ έδειξε σέντρα, μετά από την υπόδειξη του επόπτη.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό της Πόλης και για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι η φάση έμεινε στην ιστορία ως "γκολ φάντασμα". Ο ίδιος ο Μίχελ αρκετά χρόνια αργότερα δήλωσε πως "αν ο επόπτης δεν έδειχνε σέντρα, ήμουν έτοιμος να δώσω πέναλτι και να αποβάλω τον Τσεχ".

ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE

Τρία χρόνια μετά τον ημιτελικό του 2005, ο Μίχελ ανέλαβε να σφυρίξει άλλη μια ευρωπαϊκή κόντρα αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη, όταν ήταν ο διαιτητής του τελικού Champions League μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίγο πριν το τέλος της παράτασης, υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών. Ο βοηθός του Μίχελ τον ενημέρωσε πως ο Ντρογκμπά έκανε κίνηση να χαστουκίσει τον Βίντιτς και ο Σλοβάκος διαιτητής τον απέβαλε.

Η αποβολή του Ντρογκμπά είχε ως συνέπεια να μην εκτελέσει αυτός το τελευταίο πέναλτι της Τσέλσι, αλλά ο Τέρι που αστόχησε και απέτυχε να δώσει το τρόπαιο στην ομάδα του.

AP Photo/Matt Dunham

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ