STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όσα δεν είδατε απ' το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης"

Όσα δεν είδατε απ' το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης"

Το Sport24.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και σας παρουσιάζει όσα δεν έδειξαν οι κάμερες πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης. (PHOTOS & VIDEOS)

O Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Πειραιά ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα και πήρε πανάξια τη νίκη απέναντι στους "κιτρινόμαυρους".

Το Sport24.gr βρέθηκε από νωρίς στο φαληρικό γήπεδο και σας μεταφέρει μέσω φωτογραφιών και βίντεο όλα όσα έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη της σπουδαίας αναμέτρησης.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΕΙΣ

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει από νωρίς να συρρέουν κατά δεκάδες στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την σπουδαία αναμέτρηση. Νεαρά παιδιά με κασκόλ στο λαιμό, οικογένειες και ηλικιωμένοι είχαν δημιουργήσει μία γιορτινή ατμόσφαιρα στα πέριξ του γηπέδου, προσφέροντας έναν διαφορετικό τόνο στον αγώνα. Αντιστρόφως ανάλογο απ' τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, η οποία μετέτρεψε σε "φρούριο" τον περιβάλλοντα χώρο λίγο μετά τις 18:00 λόγω της επικείμενης άφιξης των δύο αποστολών.

Πρώτη έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα απ' τους φιλάθλους, οι οποίοι και ζητούσαν επιτακτικά τη νίκη. Λίγο αργότερα έκανε και την εμφάνισή της η αποστολή της ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να συμβεί κάποιο... παρατράγουδο. Την ίδια ώρα, μέσα στο γήπεδο ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχιζε να γεμίζει τα άδεια καθίσματα, φωνάζοντας συνθήματα για την αγαπημένη του ομάδα.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε απ' τη φυσούνα, προτού εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές και είχε έναν σύντομο διάλογο με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς και με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά. Η είσοδος των παικτών των δύο ομάδων για τον καθιερωμένο περίπατο δημιούργησε το ανάλογο κοντράστ. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την αποθέωση απ' τους φιλάθλους, ενώ αντίθετα οι "κιτρινόμαυροι" αποδοκιμάστηκαν έντονα.

Τα "πηγαδάκια" δεν άργησαν να στηθούν, με τους Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Ανδρέα Δημάτο, Βασίλη Δημητριάδη και Τιμούρ Κετσπάγια να συζητούν σε χαλαρή διάθεση. Λίγο λεπτά αργότερα, ο Γεωργιανός τεχνικός είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται απ' τη θητεία του πρώτου στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Παράλληλα, ο Κώστας Φορτούνης δεν έχασε την ευκαιρία να έχει μία "θερμή" χειραψία με τους συμπαίκτες του στην Εθνική, Πέτρο Μάνταλο και Τάσο Μπακασέτα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Τη "μερίδα του λέοντος", σε ό,τι αφορά στην αποθέωση, κέρδισε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος μπήκε τελευταίος στον αγωνιστικό χώρο απ' την πλευρά των αναπληρωματικών, με όλο το γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Όμως, τις εντυπώσεις "έκλεψε" ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος χειροκρότησε τον συμπατριώτη του, πριν του κάνει χαρακτηριστική κίνηση να καθίσει στον κέντρο του κύκλου που είχαν δημιουργήσει οι παίκτες του Ολυμπιακού για το γνωστό... κορόιδο.

Όσα δεν είδατε απ' το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια για να λάβουν τις τελευταίες οδηγίες απ' τους Τιμούρ Κετσπάγια και Πάουλο Μπέντο. Οι κερκίδες είχαν γεμίσει ασφυκτικά, ενώ με την είσοδο των παικτών και των διαιτητών για την έναρξη του αγώνα, οι πυρσοί, οι φωτοβολίδες και τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα... μέρα. Το γρήγορο γκολ του Μπράουν Ιντέγε, μόλις στο 7ο λεπτό, κι η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού, "γέμισε" με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τους φίλους των "ερυθρολεύκων". Απ' την πλευρά τους, οι προπονητές έδιναν τον δικό τους αγώνα στους δύο πάγκους, με τις αντιδράσεις και τα ξεσπάσματα να συνθέτουν μία ξεχωριστή -ποδοσφαιρική- εικόνα.

Ο ΠΑΤΙΤΟ ΚΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πατίτο Ροντρίγκες χτύπησε εκτός φάσης τον Ντιόγκο Φιγκέιρας και θα έπρεπε να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά τόσο ο διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, όσο κι ο βοηθός του, δεν είδαν την κίνηση του Αργεντινού άσου. Παρ' όλα αυτά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο 26χρονος άσος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε να τον αντικαταστήσει, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Τόμας Πέκχαρτ. Ο Αργεντινός καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς τον πάγκο έδειχνε φανερά απογοητευμένος και σκυθρωπός, ενώ δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τον Γεωργιανό τεχνικό.

Η αναμέτρηση κυλούσε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με το γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 79' να "κλειδώνει" τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος ο Πάουλο Μπέντο κάλεσε κοντά του τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες για να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Έλληνα άσου. Τόσο ο Φορτούνης όσο κι ο "Τσόρι" άκουσαν ρυθμικά το όνομά τους απ' τους οπαδούς την στιγμή της αλλαγής, με τον Μπέντο -στη συνέχεια- να αγκαλιάζει και να χαϊδεύει στοργικά στο κεφάλι τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, βάζοντας "τέλος" στις φήμες που τους ήθελαν να βρίσκονται στα "μαχαίρια".

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν μία εμφατική νίκη, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να είναι ο πρώτος που... έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, φανερά κουρασμένος. Απ' την πλευρά των ηττημένων, ο Τζόλεον Λέσκοτ αγκάλιασε αρχικά τον πρώην συμπαίκτη του στη Γουέστ Μπρομ, Μπράουν Ιντέγε και στη συνέχεια είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Μάρκο Μάριν.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΚΙ Ο ΑΛΜΕΪΔΑ

Στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική για τους γηπεδούχους και... βουβή για τους φιλοξενούμενους. Ο πρώτος που εμφανίστηκε στην Μικτή Ζώνη ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον που δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ ακολούθησε ο MVP, Αντρέ Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος χαφ μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου, ενώ την ίδια ώρα τα πούλμαν των δύο ομάδων βρίσκονταν το ένα πίσω απ' το άλλο, περιμένοντας τους ποδοσφαιριστές.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχώρησε παρέα με τη Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της ομάδας, Αγγελική Αρκάδη. Η γλώσσα του σώματος έδειχνε πως ο κ. Μπάγεβιτς ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Προβληματισμένος και σκεπτικός αποχώρησε κι ο μεγάλος απών του ντέρμπι, Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος δεν είχε όρεξη για δηλώσεις, με αποτέλεσμα να ανέβει αμέσως στο πούλμαν που περίμενε τους "κιτρινόμαυρους".

Μέσα στα αποδυτήρια, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος περίμενε καρτερικά να μιλήσει στην κάμερα των καναλιών Novasports, αλλά ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ελέω του λάθους στο δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού και την ατυχία στο τρίτο, όπου ο Φορτούνης κέρδισε την κόντρα πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, ο Έλληνας αμυντικός είχε ακουμπήσει στον τοίχο και είχε "πνιγεί" στις σκέψεις του.

Όσα δεν είδατε απ' το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης"

ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΣΚΟΤ

Όμως, όπως αποδείχθηκε, η βραδιά μας επιφύλασσε το ωραιότερο στιγμιότυπο για το τέλος. Κατά την αποχώρηση του Λέσκοτ, ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Κούλης Δουρέκας κινήθηκε προς μέρος του, εκφράζοντας, κατά πάσα πιθανότητα, τη χαρά του που ο Άγγλος αμυντικός αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έστω και σ' αντίπαλη ομάδα.

Μετά την επιβίβαση και του Λέσκοτ, το πούλμαν της ΑΕΚ αναχώρησε για το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή πριν το ντέρμπι. Απ' την πλευρά του Ολυμπιακού, ο θριαμβευτής Πάουλο Μπέντο μαζί με την οικογένειά του και -λίγο αργότερα- ο Κώστας Φορτούνης ήταν οι τελευταίοι που έφυγαν απ' το γήπεδο, αφήνοντας ως παρακαταθήκη μία σημαντική νίκη για την ομάδα τους...

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σχόλιο Παντελής Διαμαντόπουλος: Τον ψάχνατε; Εμφανίστηκε
Σχόλιο Βαγγέλης Αρναούτογλου: Η Βέροια του Τιμούρ
Καλώς τα παιδιά και Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
Τσίκινης στο Sport24.gr: "Κόκκινη κάρτα στον Πατίτο"
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ