STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όρθιος ο Παναιτωλικός στους Ζωσιμάδες, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με μια τρομερή έμπνευση στο 69', ο Μοράρ ισοφάρισε το γκολ του Σολτάνι από το 22' και χάρισε στον Παναιτωλικό έναν βαθμό, στο τελικό 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν στους Ζωσιμάδες ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, σε μια αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου.

Ο Γιάννης Πετράκης συμπεριέλαβε στην 18άδα της αναμέτρησης τον Τζόναθαν Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν τραυματίας το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αντίθετα οι Χαλκιαδάκης, Νικολιάς, Βιδάλ και Μπέριος δεν ήταν διαθέσιμοι για το ματς και μαζί τους εκτός αποστολής έμειναν οι Περιστερίδης, Βενετικίδης, Ζαχαρός, Ζώγκος, Αποστολόπουλος και Ντόλοβατς.

Με έξι προβλήματα έφτασε στα Ιωάννινα ο Παναιτωλικός, καθώς ο Μάκης Χάβος δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπράβο, Μόρα, Τσοκάνη, Κλέσιο, Λόπες και Παρρά. Όλοι τους είναι τραυματίες, ενώ ο Έλληνας στόπερ ούτως ή άλλως είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, λόγω της συμπλήρωσης τεσσάρων καρτών. Ο Χάβος πήρε 19 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας τελικά εκτός 18άδας τον Κουσιάδη.

Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και δικαίως προηγήθηκε χάρη σε τέρμα του Σολτάνι στο 22'. Ο Χάβος στην επανάληψη "δούλεψε" πολύ το παιχνίδι από τον πάγκο και τελικά ήταν η αλλαγή του Μοράρ που τον δικαίωσε, καθώς ο Ρουμάνος με εκπληκτικό γκολ ισοφάρισε στο 69' για το τελικό 1-1 στους Ζωσιμάδες. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τη Δυτική Αττική.

Δύο δοκάρια, μια έμπνευση, ένας βαθμός

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Αντώνιος Πυλαρινός (ΕΠΣ Ζακύνθου), Ανδρέας Μεϊντάνας (ΕΠΣ Αχαΐας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (77' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι, Κόντε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσενάμο, Μαρινάκης (59' Μαρκόβσκι), Μύγας, Χαντάκιας (74' Μιγκέλ Ροντρίγκες), Μιχάι, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μασουρέκ, Ρόζα (66' Μοράρ), Ντίας.

Γκολ: 22' Σολτάνι / 69' Μοράρ

Κάρτες: 88' Κόντε / 43' Μαρινάκης, 68' Μύγας, 82' Ντίας, 86' Μασούρεκ, 88' Μπεχαράνο, 90' Μιχάι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΣ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πατούσε καλύτερα από τον Παναιτωλικό στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει σε κανονική ροή αγώνα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μέσα από στημένες φάσεις και με σέντρες από το πλάι επιχειρούσαν οι γηπεδούχοι να φτιάξουν προϋποθέσεις για γκολ και τα κατάφεραν στο 22ο λεπτό. Ωραίο άνοιγμα του Γιάκου δεξιά στον Μπουκουβάλα, σέντρα με αποδέκτη τον Σολτάνι, που κατέβασε τη μπάλα και με το δεξί την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Τσενάμο και μετά στα δίχτυα για το 1-0 στην αναμέτρηση.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και πολύ περισσότερο να ανησυχήσει τον Βελλίδη που πέρασε ένα πρώτο ημίχρονο... ζάχαρη. Ο Χάβος τα "έχωνε" στους παίκτες του, άλλαζε θέσεις και διατάξεις, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται... ζωηροί από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν πλέον συχνότερες, όχι όμως και αποτελεσματικές.

Μέχρι την στιγμή που ο Μοράρ, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Μια καταπληκτικά έμπνευση και ανάλογη εκτέλεση του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού στάθηκε αρκετή για να φτάσει στην ισοφάριση ο Παναιτωλικός. Εκτός περιοχής και από εξαιρετικά δύσκολη γωνία, ο Μοράρ με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-1.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Νωρίτερα (64') ο Κόντε είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο, γεγονός που επαναλήφθηκε στο 76' έπειτα από κόντρες και παρεμβολή του Μαυροπάνου, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

Ακολούθησε η πίεση των γηπεδούχων για ένα δεύτερο τέρμα, μια... κλωτσοπατινάδα με πέντε (!) κίτρινες κάρτες από το 82' έως το 92', ωστόσο το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου:

Όρθιος ο Παναιτωλικός στους Ζωσιμάδες, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σίγουρα η έμπνευση του Μοράρ στο 69' να σουτάρει από εκείνο το σημείο και με τέτοιο τρόπο, ισοφαρίζοντας με ανέλπιστο τρόπο για τον Παναιτωλικό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πολύ καλό ματς από τον Βάτσιο, που έβγαλε πέντε κίτρινες κάρτες στο διάστημα 82' - 92' για να κρατήσει πειθαρχικά το παιχνίδι και όλες ήταν σωστές. Με καθαρό μυαλό, σφύριξε με την ίδια λογική στις φάσεις και άφησε την αναμέτρηση να εξελιχθεί χωρίς να κόβει τον ρυθμό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, προφανώς και είναι ο Μοράρ που παίρνει τον τίτλο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μανθάτης έκανε ένα γεμάτο ματς για τον ΠΑΣ, έτρεξε ακατάπαυστα, πήρε πρωτοβουλίες, ταλαιπώρησε σε κάμποσες φάσεις τους αντιπάλους του και επέμενε μέχρι το τέλος να ψάχνει τρόπους για να απειλήσει. Καλό παιχνίδι από τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πέδρο Κόντε ήταν άτυχος στη φάση του 64', αλλά από εκεί και πέρα λειτούργησε εντελώς εγωιστικά στον αγωνιστικό χώρο. Δύο φορές -τη δεύτερη μάλιστα στο 85'- είχε όλη την άνεση να τροφοδοτήσει συμπαίκτες του σε θέση βολής αλλά προτίμησε να εκβιάσει καταστάσεις με ατομικές προσπάθειες. Αρνητικός ο Ισπανός φορ για την ομάδα του.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ