STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Οριστικό: και ξένοι διαιτητές από την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μπορμπαλάν EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους εκπροσώπους της UEFA οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις επαφές που είχαν με την ΕΠΟ. Ξένοι διαιτητές "επιλεκτικά" σε ματς της Σούπερ Λίγκας, σε γενικό πλαίσιο η κουβέντα για την αναδιάρθρωση.

Σε δεύτερο πλάνο και σε γενικότερη κουβέντα συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος στη συνάντηση που είχαν στην διάρκεια της Τετάρτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τους εκπροσώπους της UEFA μεταξύ αυτών και τον διευθυντή ομοσπονδιών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Ζόραν Λάκοβιτς αλλά και τον επικεφαλής Διεύθυνσης του τομέα Εθνικών Ομοσπονδιών στην UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο.

Η συνάντηση κράτησε 3,5 ώρες και έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ με τις δυο πλευρές να συζητούν για όλα τα ανοιχτά θέματα που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δυο απεσταλμένοι της UEFA ουσιαστικά ήταν αυτοί που ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις επαφές που είχαν με την ΕΠΟ και τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Η σημαντικότερη είναι ότι η ΕΠΟ θα περάσει κανονισμό που θα δίνει άδεια στον πρόεδρο της ΚΕΔ, τον Βίτορ Μέλο Περέιρα εν προκειμένω, να μπορεί να φέρνει ξένους διαιτητές για κάποια παιχνίδια της Super League, πιθανότατα στα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Επίσης του μετέφεραν πως θα μπει τουλάχιστον ένα ακόμα μέλος στην ΚΕΔ, ξένος, και πως η σύνθεση της την επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική.

Ακόμα στην κουβέντα των τριών ανδρών τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του νέου τοποτηρητή που θα μπει από την FIFA/UEFA. Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν η επιστολή που είχε στείλει η κ. Σαμούρα και αφορούσε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ενώ το θέμα στο οποίο έδωσε μεγάλη έμφαση οι απεσταλμένοι της FIFA/UEFA ήταν τα "στημένα παιχνίδια" που μπορεί να υπάρχουν και στην Ελλάδα και ματς τα οποία είναι ύποπτα αλλά ο έλεγχος δεν προχωράει καθώς δεν υπάρχει σωστό νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης που ήθελε να συζητήσει εκτενώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν συζητήθηκε με λεπτομέρειες και αποφασίστηκε στην επόμενη παρουσία των εκπροσώπων της UEFA στην Αθήνα να γίνει εκτενέστερη συζήτηση.

Είναι γεγονός πάντως πως όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο όλο και πιέζουν τα χρονικά περιθώρια.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ