STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ονειρεμένη επιστροφή για Ηρακλή, διπλό στην Καλλονή

Ονειρεμένη επιστροφή για Ηρακλή, διπλό στην Καλλονή
INTIME SPORTS

Ο Ηρακλής έκανε ονειρεμένη επιστροφή στην Super League, επικρατώντας με 1-0 της Καλλονής στη Μυτιλήνη. Σκόρερ του "γηραιού" ο άλλοτε επιθετικός των γηπεδούχων, Εμανουέλ Περόνε (7'), με υπέροχο δεξί σουτ.

Το γκολ του Εμανουέλ Περόνε στο 7' έκρινε το παιχνίδι στην Μυτιλήνη και έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή με 0-1 επί της ΑΕΛ Καλλονής μπροστά σε κατάμεστες κερκίδες. Το γκολ του Αργεντινού επιθετικού συνδυάστηκε με την ιδανική επιστροφή του "Γηραιού" στην Super League δείχνοντας έτοιμος να έχει ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτήν.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ηρακλής παρουσιάστηκε με μία ενδεκάδα όπου με εξαίρεση την παρουσία του Κοστίν Λάζαρ είχε την σφραγίδα της ανόδου του στην Super League. Κι όσο για την ΑΕΛ Καλλονής πλήρωσε ουσιαστικά το κακό της ξεκίνημα στο παιχνίδι και την έλλειψη απειλητικών φάσεων στην εστία του Χουάντερσον.

Ονειρεμένη επιστροφή για Ηρακλή, διπλό στην Καλλονή
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης, Ιορδάνης Απτόσογλου

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς (53' Ελακόπουλος), Κεϊτά, Κρολ, Κλαντρούμπσκι (77' Μπουρούς), Μανούσος, Γεωργίου (67' Σάμπα), Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66' Πουρτουλίδης), Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (59' Χαντί), Ρομάνο (81' Ζιαμπάρης), Περόνε.

Γκολ: 7' Περόνε

Κίτρινες Κάρτες: 40' Λάζαρ, 40' Μάρκοβιτς, 47' Κεϊτά, 68' Ρομάνο, 86' Κρολ

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ηρακλής μπήκε στο παιχνίδι σαν να ήταν αυτός ο γηπεδούχος. Σαν να αγωνιζόταν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και όχι στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Στο 3' ο Περόνε μετά από εκτέλεση κόρνερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ αλλά στο 7' ο Αργεντινός επιθετικός αξιοποίησε την ασίστ του Τσιλιανίδη και έκανε το 0-1 νικώντας τον Χογκ.

Στο 12΄ σε μια παρόμοια φάση ο Χογκ σταμάτησε με τα πόδια το πλασέ του Αργεντινού επιθετικού με αποτέλεσμα να κράτησε το 0-1 και να απέτρεψε το 0-2. Στο 14', ο Τσιλιανίδης μετά το σουτ του Λάζαρ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, στο 15', δηλαδή, οι τελικές ήταν 0-5 για τον Ηρακλή.

Στο 16΄ η πρώτη φάση για την ΑΕΛ Καλλονή με τον Σαραμαντά να έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Μανούσου ενώ στο 21΄ το μακρινό σουτ του Τσαμπούρη δεν ενόχλησε τον Χουάντερον. Στο 23', ο Χογκ πρόλαβε να διώξει προ του Περόνε μετά το απρόσεκτο γύρισμα του Αναστασιάδη και στο 26' και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διόρθωσε το λάθος του Αντέτζο προ του Τσιλιανίδη.

Στο 29΄ ο Ηρακλής φλέρταρε με το 0-2 με τον Περόνε, να στρώνει στα πλάγια για τον επερχόμενο Κυριακίδη που όμως με το σουτ του που επιχείρησε πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 32', ο Χογκ δεν αιφνιδιάστηκε από την κεφαλιά του Αντέτζο μετά από το φαλτσαριστό σουτ του Λάζαρ ενώ στο 38' ο Περόνε δεν τελείωσε την προσπάθειά του όπως θα έπρεπε. Τέλος στο 41΄ η ΑΕΛ Καλλονής δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει μετά από το σουτ του Μανούσου έπειτα από το στρώσιμο της μπάλας από τον Μάρκοβιτς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο 52' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ιντζόγλου στην περιοχή έπειτα από κεφαλιά του Μανούσου με τον Στυλιάρα να δείχνει συνεχίζεται παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο 53' η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο πέρασε άουτ με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να κερδίζουν χώρο εκμεταλλευόμενοι την μη πίεση του Ηρακλή όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 72' τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή αλλά ο Κυριακίδης δεν αξιοποίησε το λάθος του Κεϊτά και έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι. Άουτ κατέληξε η μπάλα και από την εκτέλεση φάουλ του Ελακόπουλου για την ΑΕΛ Καλλονής ενώ στο 80' ο Ηρακλής είχε δοκάρι και μάλιστα οριζόντιο την κεφαλιά του Μπαρτολίνι μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη. Μάλιστα στην συνέχεια της φάσης η μπάλα από το γυριστό σουτ του Κυριακίδη πέρασε άουτ.

Στο 86' αποχώρησε με ασθενοφόρο φίλαθλος του Ηρακλή που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα και υπήρξε διακοπή στο 83΄ και στο 87' ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από την σέντρα του Πουρτουλίδη. Στο 89' είχαμε λιποθυμικό επεισόδιο για φίλαθλο του Ηρακλή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, και τέλος στο 93' ο Στυλιάρας έδειξε "παίζετε" σε ανατροπή του Περόνε από τον Αναστασιάδη.

Ονειρεμένη επιστροφή για Ηρακλή, διπλό στην Καλλονή
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Ο Ανδρέας Μανούσος δεν αξιοποίησε την καλύτερη ευκαιρία που είχε η ΑΕΛ Καλλονής στο πρώτο ημίχρονο για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 41' και να πάει με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Στυλιάρας ήταν αυτός που έπρεπε σε ένα παιχνίδι που δεν είχε την δύσκολη φάση για τον ίδιο με εξαίρεση την φάση του 51' όπου οι της ΑΕΛ Καλλονής ζήτησαν πέναλτι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Εμανουέλ Περόνε με το γκολ του στο 7΄ έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή στην επιστροφή του μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας του στην Super League. Και πιο συγκεκριμένα μετά από 1.588 ημέρες ή διαφορετικά μετά 4 χρόνια, 5 μήνες και 2 ημέρες. Δηλαδή μετά από τις 20 Μαρτίου 2011 και το Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Ηρακλή που έδειξε να έχει την σφραγίδα του Νίκου Παπαδόπουλου με την γνώριμη συμπαγή άμυνα και την εύρεση της λύσης του γκολ όπως και έγινε και απέδρασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το τρίποντο της νίκης από την Μυτιλήνη.

Ονειρεμένη επιστροφή για Ηρακλή, διπλό στην Καλλονή
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η ΑΕΛ Καλλονής δεν μπόρεσε να δώσει χαρά στους φιλάθλους της που έδωσαν βροντερό παρών στις κερκίδες αφού η εμφάνισή της δεν ήταν η αναμενόμενη στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όπου δέχθηκε το γκολ και δεν εκμεταλλεύτηκε την κατοχή της μπάλας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ