ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Χριστόπουλος: "Νίκησε ο Ολυμπιακός, δεν έχασε ο Παναθηναϊκός"

Χριστόπουλος: "Νίκησε ο Ολυμπιακός, δεν έχασε ο Παναθηναϊκός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Τι είπε για τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι και την ποιότητα που έχει το ρόστερ των Πειραιωτών.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέλυσε στον " Sport24 Radio 103,3" τι είδαμε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πώς ο Ολυμπιακός έφτασε στην άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού, εξήγησε τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι στον καταρτισμό της ενδεκάδας του "τριφυλλιού", ενώ έκανε λόγο για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα που έχει το φετινό ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Για το χθεσινό ντέρμπι των "αιωνίων": "Υπάρχουν δύο πράγματα. Η επίθεση του Ολυμπιακού, που συνδυάζεται με το πώς αμύνεται ο Παναθηναϊκός και η επίθεση του Παναθηναϊκού που συνδυάζεται με το πώς αμύνεται ο Ολυμπιακός. Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν καλά προετοιμασμένες, κάτι που φάνηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα στις πρώτες μονομαχίες. Ο Στραματσόνι ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τους παίκτες του. Και η προσέγγιση να παίξει με πέντε πίσω θα είχε βάση και το 4-3-3 που επέλεξε, έχει βάση. Ο Ολυμπιακός είχε δείξει ότι απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως με Λάρισα και ΑΠΟΕΛ, τα βρίσκει σκούρα.

Ο Γουακάσο είχε προβλήματα από αριστερά και από εκεί προέκυψαν οι περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν έξι τελικές, σχεδόν όλες από κόντρα επιθέσεις και στατικές φάσεις. Φάνηκε η προσωπικότητα των παικτών με τα τρία γκολ που πέτυχαν. Πριν το ματς αυτό, ο Ολυμπιακός είχε 81 τελικές με 16 γκολ. Έβαζε ένα γκολ σε κάθε πέντε επιθέσεις. Και χθες το βελτίωσε πιο πολύ. Αυτό δείχνει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα που έχει σαν ομάδα. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι μια εύκολη επικράτηση γι' αυτόν. Βέβαια, είναι νωρίς μετά από οκτώ παιχνίδια να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, γιατί έχουμε κάτι παραπάνω από ένα γύρο μπροστά μας".

Για το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: "Το είχα πει από την αρχή της σεζόν, ότι ένα μικρό προβάδισμα το έχει σίγουρα ο Ολυμπιακός, γιατί είναι ο περσινός πρωταθλητής. Το έλεγα γιατί δεν ξέρουμε πως έχουν δουλέψει οι ομάδες στην προετοιμασία. Φαινόταν ότι ήταν φυσιολογικό το φορμάρισμα του Ολυμπιακού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, τότε ο Παναθηναϊκός είχε τους ποδοσφαιριστές του σε καταπληκτική κατάσταση. Αυτή βέβαια είναι μια θεωρητική προσέγγιση, γιατί δεν είμαστε μέσα στις ομάδες και όσα λέμε είναι με κάθε επιφύλαξη".

Για το που κρίθηκε το ντέρμπι: "Το ματς το κέρδισε ο Ολυμπιακός, δεν το έχασε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει χωρίς φόβο, είναι μεγάλη ομάδα. Ίσως στη μεσαία γραμμή να κέρδισαν στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι λίγες παραπάνω μονομαχίες. Είχε γρήγορες επιστροφές ο Παναθηναϊκός, από αργές τοποθετήσεις αριστερά φάνηκε να έχει πρόβλημα".

Για την γκρίνια των παικτών του Παναθηναϊκού: "Οι παίκτες, οι προπονητές πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά καθήκοντα, γιατί αυτό κάνει κακό στην ομάδα".

Για τη δυσκολία που έχουν στο γκολ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός: "Ίσως να είναι διαφορετικό για κάθε ομάδα, όμως θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Ο Ροντρίγκες του ΠΑΟΚ, που είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όταν φτάσει στην τελική ενέργεια και εννοώ και την πάσα μαζί, πέρα από την εκτέλεση, δεν είναι το ίδιο καλός".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα γκολ του ντέρμπι απ' τον Sport24 Radio 103,3
Τσίκινης στο Sport24.gr: "Το μόνο λάθος του Σιδηρόπουλου ήταν το πέναλτι"
"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ