ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Βούζας: "Να δούμε ποιοι θέλουν..."

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Προβληματισμένος από τη νοοτροπία κάποιων παικτών ο Βασίλης Βούζας μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, άφησε σαφείς αιχμές για το μέλλον. "Να δούμε ποιοι παίκτες θέλουν να προσφέρουν, γιατί τους παρέχονται τα πάντα, αλλά η προσφορά τους δεν είναι αντάξια των προνομίων που απολαμβάνουν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ήττα με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο:

-Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και μάλιστα δεν έκανε ούτε μία τελική. Τι ακριβώς έφταιξε;

Noμίζω το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα που είχαμε τις τελευταίες μέρες, επηρέασε την απόδοση πολλών ποδοσφαιριστών. Δεν θέλω να το πάρετε ως δικαιολογία. Η εικόνα μας δεν ήταν αντιπροσωπευτική, πρέπει όμως να σκεφτούμε αυτά τα παιδιά από την αρχή της σεζόν έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια, έχουν την ομάδα στην πρώτη θέση και πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ίσως να δικαιούνται κάποιες άσχημες εμφανίσεις.

Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στη λειτουργία της ομάδας, να δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν και θέλουν, γιατί στην ομάδα τούς παρέχονται τα πάντα, αλλά η προσφορά τους δεν είναι αντάξια των όσων προνομίων απολαμβάνουν. Σίγουρα είναι ακόμη μία δύσκολη μέρα μετά το διασυρμό της ομάδας στην Μπεσίκτας.

Δίκαια κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω στον πειθαρχικό έλεγχο και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε μέσα σε δύο στόχους και θα προπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε να τους διεκδικήσουμε και να τους κατακτήσουμε.

-Με δεδομένο ότι ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, πόσο εύκολο είναι για εσάς να φέρετε την ομάδα σε μία κατάσταση με επιτυχή αποτελέσματα;

Είναι ένα χρονικό διάστημα που ευτυχώς υπάρχει, γιατί μην ξεχνάτε ότι τα ματς ήταν συνεχόμενα. Εγώ κλήθηκα να διαχειριστώ μία κατάσταση. Ελπίζω να μπορέσουμε να βελτιώθούμε και να δούμε τι ακριβώς φταίει και η απόδοση της ομάδας ήταν αυτή που είχαμε σήμερα. Ελπίζω αυτό το διάστημα, αν και θα λείπουν κάποιοι παίκτες λόγω Εθνικών ομάδων, θα δουλέψουν και θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν.

-Γιατί ο Μάρκο Μαρίν δεν ήταν στις επιλογές σας;

Ηταν για τακτικούς λόγους, αλλά και για λόγους απόδοσης στο προηγούμενο παιχνίδι. Επρεπε να συγκροτήσουμε μία ενδεκάδα με άλλες επιλογές και για αυτό το λόγο ήταν έξω. Περιμένω να αποδείξει τις ικανότητές του.

-Είχατε πει στην Τουρκία ότι διακρίνατε και λάθος νοοτροπία και έλλειψη συγκέντρωσης. Διακρίνατε και σήμερα κάτι τέτοιο;

Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να διεκδικήσει όλες τις μονομαχίες και να τις κερδίσει. Πηγαίναμε δεύτεροι στην μπάλα, δεν είχαμε το πάθος και τον τσαμπουκά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά.

-Ζώντας τον οργανισμό του Ολυμπιακού, πόσο βαρύ είναι για τον σύλλογο ότι σε τρία ντέρμπι έχει τρεις σερί ήττες;

Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, πάντα οι μεγάλες ομάδες αγωνίζονται για να τα κερδίσουν. Μπορώ να πω ότι η απόδοση σε αυτά δεν ήταν η ενδεδειγμένη και για αυτό η ομάδα ηττήθηκε. Οπως σας είπα, η ομάδα έχει κάνει μία καλή πορεία, είναι κοντά στο πρωτάθλημα και αυτό μετράει περισσότερο. Καλύτερα να παίρνω το πρωτάθλημα και να χάνω δύο – τρία ντέρμπι, παρά να χάνω το πρωτάθλημα και να κερδίζω τα ντέρμπι.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ