ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Βαρύ πρόστιμο, ίσως και αφαίρεση βαθμών

Βαρύ πρόστιμο, ίσως και αφαίρεση βαθμών
Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Αστυνομία INTIME SPORTS

Τι προβλέπουν τα άρθρα με τα οποία άσκησε δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΟ ενημέρωσε, για την δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου για τα επεισόδια στο ντέρμπι των "αιωνίων".

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια α) στον εν γένει χώρο του γηπέδου για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ, β) για επεισόδια στις κερκίδες ( 50-120.00€ πρόστιμο).

Αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές.

Ο κ. Σιμιτζόγλου δεν άσκησε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για τα οποία προβλέπεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρεί ότι με τον όρο 'εν γένει χώρο του γηπέδου' "καλύπτονται" τα επεισόδια που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανακοίνωση της αναβολής.

Συνεπώς μπορεί να επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, εν γένει χώρος γηπέδου είναι: "το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και - ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων".

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

"Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιαπράξειςπουπροβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α,β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας ΠρωταθλήματοςSuper League,Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός της 21/11/2015)".

Διαβάστε ακόμα

Όλη η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια στην Λεωφόρο

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Παναθηναϊκό μετά την κλήση του σε απολογία

Ζήτησε τις εκθέσεις για το ντέρμπι ο Σιμιτζόγλου

Καταθέτει ένσταση και ζητά τη διεξαγωγή του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Οι ζημιές και το κόστος αποκατάστασης του "Απόστολος Νικολαΐδης"

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ