ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Τσιάρτας: "Με ήθελαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός"

Τσιάρτας: "Με ήθελαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός"
Τσιάρτας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στους Γιάννη Καραλή και Δημήτρη Κωνσταντινίδη για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στους Γιάννη Καραλή και Δημήτρη Κωνσταντινίδη για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ενώ αποκάλυψε πότε τον είχαν προσεγγίσει οι δυο "αιώνιοι" στο παρελθόν και αρνήθηκε να αγωνιστεί μαζί τους.

Για το αν έχει δεχθεί πρόταση από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Με έχουν προσεγγίσει δύο φορέα από κάθε ομάδα και πριν πάω στην Σεβίλλη και μετά από εκεί. Για διάφορους λόγους δεν πήγα σε καμία από τις δύο ομάδες”.

Για το τι περιμένει αγωνιστικά από τις δύο ομάδες στο ντέρμπι: “Από τον Ολυμπιακό, που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, περιμένω να δω το ποδοσφαιρικό κίνητρο. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει τα κλείσει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και θα προσπαθήσει από τα άκρα να δημιουργήσει τα ρήγματα που θέλει, ώστε να πάει στο ένας εναντίον ενός. Κλειδί θα είναι και το μαρκάρισμα του Πράνιτς πάνω στον Φουστέρ, που ψάχνει την θέση του φορ για να σκοράρει.

Από τον Παναθηναϊκό περιμένω να δω ότι θέλει περισσότερο το ματς. Έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είναι και θέμα γοήτρου. Αυτές οι αποδόσεις του ύψους ή του βάθους πρέπει να σταθεροποιηθούν. Από τον Παναθηναϊκό λοιπόν περιμένω να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού και να προσπαθήσει να βγει στην κόντρα. Θα έβαζα Κλωναρίδη, Καλτσα, Μπεργκ και πίσω από τον τελευταίο τον Βιγιαφάνες που είναι γρήγορος. Από εκεί και πέρα, θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ”.

Για το αν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα του ντέρμπι: “Πιστεύω ότι θα υπάρξουν γκολ και καλό είναι να μπει ένα γρήγορα. Δεν μπορώ να προβλέψω τον νικητή, αλλά έχουμε δει φέτος ότι όσες φορές έχει βρεθεί πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να αντιδράσει”.

Για το πρωτάθλημα γενικά: “Τα ντέρμπι σε ένα πρωτάθλημα είναι η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι όλα τα άλλα παιχνίδια και εκεί πρέπει μια ομάδα να μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζεται. Πολλές φορές τα ντέρμπι κρίνονται σε κάποια λεπτομέρεια. Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν η αγωνιστική ηρεμία. Χάθηκαν πολλά πράγματα, όταν αποκλείστηκε τον Αύγουστο από την Καμπάλα. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο σε αυτό και μπορούμε να πούμε πολλά. Τονίζω όμως ότι το κύριο ζητούμενο είναι η αγωνιστική ηρεμία. Αν πάμε στο άλλο άκρο και ασχολούμαστε με όλα τα άλλα πλην των αγωνιστικών, αυτό δεν βοηθάει ούτε τους παίκτες ούτε τον κόσμο. Δεν γίνεται να φταίει πάντα ο άλλος. Όλοι βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Άλλο οι ψευδαισθήσεις και άλλο η πραγματικότητα και μιλάω γενικά. Βλέπω ένα μετριότατο πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχουμε δει μπάλα.

Σε όσα ντέρμπι είδαμε δεν θυμόμαστε τι έγινε αγωνιστικά. Δεν είδα κανένα παιχνίδι που το θέαμα να μου τράβηξε τόσο την προσοχή που να το θυμάμαι ακόμη. Θυμόμαστε ποιος μάλωσε με ποιον, ποιος είπε τι και για ποιον. Ακόμη και ο Δέλλας που είναι νέος προπονητής και κάνει τα πρώτα του βήματα, έκανε μια λάθος κίνηση. Αυτό που μετράει είναι αν ήταν αυτό ήταν εσκεμμένο ή όχι. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι. Το θέμα είναι αυτά τα λάθη να διορθώνονται. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια τρελή διάθεση από όλες τις πλευρές, ώστε οι ποδοσφαιριστές να μην είναι οι πρωταγωνιστές. Να κάνουν οι ποδοσφαιριστές την δουλίτσα τους, αλλά άλλοι να είναι οι πρωταγωνιστές. Κάποτε το πρωτάθλημα σε καθήλωσε. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Περιμένουμε να γίνει το ντέρμπι για να ακούσουμε τι θα πουν όλοι οι άλλοι, εκτός από τους ποδοσφαιριστές”.

Photo Credits: Action images

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ