ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

"Πράσινοι" και "ερυθρόλευκοι" επώνυμοι οπαδοί!

"Πράσινοι" και "ερυθρόλευκοι" επώνυμοι οπαδοί!

Το ντέρμπι της Κυριακής δεν συγκεντρώνει μόνο το ενδιαφέρον του απλού κόσμου, αλλά και δεκάδων επωνύμων που περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα για να έχουν στη συνέχεια αντικείμενο σχολιασμού για όλη την εβδομάδα (VIDEOS).

Το ντέρμπι της Κυριακής δεν συγκεντρώνει μόνο το ενδιαφέρον του απλού κόσμου, αλλά και δεκάδων επωνύμων που περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα για να έχουν στη συνέχεια αντικείμενο σχολιασμού για όλη την εβδομάδα. Το Sport24.gr, σας θυμίζει επώνυμους φίλους που έχει η κάθε ομάδα στο πλευρό της.

(Συγκλονιστικός Θανάσης Βέγγος από την ταινία ο “Τρελλάρας”).

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ”

Ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς τραγουδιστές να τον υποστηρίζουν με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Βογιατζή που μάλιστα τραγουδάει και τον ύμνο της ομάδας («Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος…»).

Όμως και ο τραγουδιστής της αγάπης, ο Γιάννης Πάριος ήταν ανέκαθεν από τους θαμώνες των επισήμων σε ΟΑΚΑ αλλά και Λεωφόρο με πολύ καλή σχέση από παλιά και με τον Καπετάνιο, Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Φυσικά και ο Στέλιος Διονυσίου ήταν επίσης ξεχωριστός Παναθηναϊκός και μάλιστα είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές στο κέντρο που τραγουδάει, παίκτες μετά από τίτλους.

Φανατική Παναθηναϊκός φυσικά η Άννα Βίσση (και ο Νίκος Καρβέλας εννοείται), ενώ και η Καίτη Γαρμπή είναι φίλη του "τριφυλλιού", το ίδιο και οι Στέλιος και Άγγελος Διονυσίου, όπως και οι παλαιότεροι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανώλης Χιώτης, Ακης Πάνου, Σταμάτης Κόκκοτας και Γιώργος Κατσαρός.

Παίζουμε το "Αιώνιο" ντέρμπι στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140 + ειδικά στοιχήματα!

Όμως και στο χώρο των ηθοποιών οι «πράσινοι» είχαν πάντα μεγάλη πέραση. Από παλιά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν δηλωμένες φίλες του τριφυλλιού. Η τελευταία είχε εμφανιστεί μάλιστα με πράσινη φανέλα για τις ανάγκες της ταινίας της «Η Ρένα είναι οφσάιντ» και μάλιστα πανηγυρίζει και ένα γκολ από ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που βέβαια για τις ανάγκες τις ταινίες έχει «βαφτιστεί» ως ένα παιχνίδι με ξένη ομάδα. Η υπόθεση της ταινίας:

Μια μοδίστρα, η Ρένα, αδυνατώντας να παραδώσει ένα φόρεμα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Χούλιο Μπάλμας, εξοργίζεται και χαστουκίζει τον Χούλιο. Οι μάρτυρες πιστεύουν πως πρόκειται για την μητέρα του και σύντομα οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες την εκλιπαρούν να πείσει τον Χούλιο να υπογράψει στην ομάδα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χούλιο ερωτεύεται την κόρη της Ρένας, και η ίδια τσακώνεται με τον άντρα της αρνούμενη να δώσει την κόρη της σε ποδοσφαιριστή !

Επίσης γνωστοί ηθοποιοί της εποχής, που ήταν φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Γιώργος Φούντας, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Σπύρος Καλογήρου, η Ρίκα Διαλυνά, ο Σταύρος Παράβας, ο Δημήτρης Χόρν, ο Γιάννης Φέρτης και πολλοί άλλοι, ενώ από τις νεώτερες γενιές ηθοποιών φίλοι του Παναθηναϊκού είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Μαριάνα Τουμασάτου, η Ιωάννα Πηλιχού.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι από τους πιο γνωστούς Παναθηναϊκούς και μάλιστα σε πρόσφατη εκπομπή του στην «HotSeat» σιγοτραγουδούσε το «Περαία μου Περαία μου με το Σαρωνικό σου» και φτάνοντας στο: «Έχεις για καμάρι σου…» διέκοψε το τραγούδι και είπε: «Έχεις καμάρι την ίδια την πόλη, δεν χρειάζεται να έχεις κάποια ομάδα» προκαλώντας το γέλιο στους παίκτες που κατάλαβαν ότι απέφυγε σκοπίμως (πάντα όμως με χιούμορ) τη λέξη Ολυμπιακός.

Ο Αντρέας και ο Θάνος Μικρούτσικος όπως και οι Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας, είναι από τα πιο γνωστά αδέλφια που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Γιώργος Πολυχρονίου που έκανε και μεταδόσεις παλαιότερα στην ΕΡΑ Σπόρ επίσης είναι γνωστός φίλος του τριφυλλιού.

Και στη δημοσιογραφία ήταν πάντα δυνατός ο Παναθηναϊκός έχοντας μεγάλη ομάδα, μεταξύ των οποίων είναι (και ήταν) ο Φρέντυ Γερμανός, η Λιάνα Κανέλλη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, και ο Παύλος Τσίμας.

Στην πολιτική ο Παναθηναϊκός πέτυχε το τρίπλ κράουν εφέτος, με Πρωθυπουργό ( Αλέξης Τσίπρας), Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Προκόπης Παυλόπουλος) και Υφυπουργό Αθλητισμού ( Σταύρος Κοντωνής) δηλωμένους και ενεργούς – με συχνή παρουσία στο γήπεδο- Παναθηναϊκούς. Όμως πάντα είχε δυνατή εκπροσώπηση στην πολιτική το τριφύλλι με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Ράλλη, Κώστα Καραμανλή, Κίμωνα Κουλούρη, Χρήστο Παπουτσή, Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Σουφλιά .

ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ”

Πολύ δυνατά έπαιζαν πάντα οι ηθοποιοί που υποστήριζαν τον Ολυμπιακό, με μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες, να είναι αυτή του αείμνηστου, Νίκου Σταυρίδη.

Ο Θανάσης Βέγγος επίσης ήταν Ολυμπιακός όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ολυμπιακός Αγών” τον Ιανουάριο του 1966. Αξέχαστη η ερμηνεία του πάντως ως φίλος του Παναθηναϊκού στην ταινία του 1966 με τίτλο ο “Τρελλάρας”.

Την αγάπη του για τον Ολυμπιακό δεν είχε κρύψει ποτέ και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ενώ από τη νεώτερη γενιά, ο Γιάννης Μπέζος έχει τρέλα με τον Ολυμπιακό και τον συμπεριλαμβάνει σχεδόν σε όλα του τα σήριαλ.

Στο “Ευτυχισμένοι μαζί” παρουσιάζεται με τρεις γιους, τους οποίους τους έχει...βαμμένους Ολ1υμπιακούς ενώ έχει συμπεριλάβει στην ιστορία και τον αδελφό του. Την ίδια ώρα που η τηλεοπτική σύζυγός του στο σήριαλ, η Κατερίνα Λέχου του μπαίνει ως Παναθηναϊκός.

Στα μέσα ενός επεισοδίου, του άλλου του πετυχημένου σήριαλ (“Ακρως Οικογενειακόν”) ο Γιάννης Μπέζος (ως ο δικηγόρος Αλέξανδρος Θεοτοκάτος) διαβάζει στο δικηγορικό του γραφείο κάποια αθλητική εφημερία, όπου αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε έναν αγώνα.

Παίρνοντας το γνωστό ύφος του, πριν κάνει κάποια φάρσα, λέει την ατάκα: “Νίκησε ο Παναθηναϊκός ; Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα ;” θέλοντας έτσι να πικάρει τους φίλους του Παναθηναϊκούς.

Ολυμπιακός είνα επίσης ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και οι ρεμπέτες Μάρκος Βαμβακάρης, Στράτος Παγιουμτζής και Βαγγέλης Περπινιάδης.

Ο Κώστας Κόκλας, είναι επίσης φούλ Ολυμπιακός αλλά και καλός ηθοποιός που το αποδεικνύει στη σειρά “Οι Βασιλιάδες” όπου για τις ανάγκες των επεισοδίων αναγκάζεται να δηλώνει ΑΕΚ σε όλο το έργο, οδηγώντας εκεινον το περίφημο αμάξι που το ονομάζει “Δικέφαλο”.

Αλλοι επώνυμοι Ολυμπιακοί είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Γιώργος Λιάγκας, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Κώστας Σόμμερ και φυσικά ο Πέτρος Κωστόπουλος από την πλευρά του σόου μπίζ.

Δυνατός και στην πολιτική ο Ολυμπιακός με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να υποστηρίζει την ομάδα, αλλά και τους Μίμη Ανδρουλάκη, Τέρενς Κουίκ, Κώστα Σκανδαλίδη, Κώστα Γείτονα, Γιάννη Παπαθανασίου και Πέτρο Μαντούβαλο.

Από πλευράς τραγουδιστών ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Αλκαίος που είναι από τους παλαιότερους φίλους του Ολυμπιακού, όπως και οι Νίκος Βουρλιώτης και Σάκης Ρουβάς.

Προτίμηση και στους ΣΕΦ έχουν οι Πειραιώτες με έναν γνήσιο Πειραιώτη μάγειρα, τον Λευτέρη Λαζάρου να είναι φαν του Ολυμπιακού και μάλιστα να επιστρέφει με το αγαπημένο του εστιατόριο το Βαρούλκο και πάλι στον Πειραιά και κοντά στην ομάδα, στο νέο του στέκι στο Μικρολίμανο. Βρήκε και αυτός το λιμάνι του και πάλι.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ