ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Ουζουνίδης: "Είχα πει στα παιδιά ότι θα κερδίσουμε από την Τρίτη"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό σημείωσε και πάλι πως το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του και τα πράγματα που δούλεψαν οι πράσινοι και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. (VIDEO)

Την ικανοποίηση του για την απόδοση της ομάδας του εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο 48χρονος τεχνικός μάλιστα αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε πει στους ποδοσφαιριστές του πως θα κέρδιζαν το ματς από την Τρίτη και η αίσθηση του αυτή προέκυπτε από την δουλειά που έβλεπε στις προπονήσεις.

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στο πως έζησε το πρώτο του ντέρμπι, στάθηκε στη συνέχεια και τη βελτίωση που θα πρέπει να έχει συνολικά η ομάδα ενώ μίλησε και για την κλήρωση του Κυπέλλου.

Χαρακτηριστικά είπε:

"Μία πολύ δίκαιη νίκη για εμάς. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πιστεύω ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει, ενώ εμείς κάναμε ευκαιρίες. Είχαμε ηρεμία με την μπάλα στα πόδια μας. Παίξαμε ποδόσφαιρο όπως θέλαμε. Ζήτησα από τους παίκτες να είναι αποφασιστικοί όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια. Είναι φυσιολογικό στο δεύτερο ημίχρονο να μην υπάρχει η ίδια πίεση.

Στο δεύτερο μέρος ήμασταν συγκεντρωμένοι αμυντικά, επιθετικά κάναμε τις ευκαιρίες και εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες φάσεις, αν έβγαινε μία σωστή πάσα και είχαμε σωστές επιλογές. Δίκαια κερδίσαμε το παιχνίδι, οπότε πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Εύχομαι να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει στη συνέχεια".

Είναι η εμφάνιση αυτή που θα αποτελέσει τις βάσεις για τον Παναθηναϊκό που έχετε στο μυαλό σας;
"
Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Το είπα και μέσα στην ομάδα. Δεν είναι μόνο να υπάρχει συγκέντρωση κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Εμείς είμαστε εκεί που είμαστε, γιατί χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε εύκολα να τα κερδίσουμε. Παρόλο πάντως που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε, η εικόνα μας ήταν καλή. Θέλω περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια αν θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα να διεκδικεί τίτλο".

Είναι και μία νίκη αυτοπεποίθησης ενόψει των επόμενων αγώνων;
"Αυτή τη στιγμή φτιάχνω τη νοοτροπία μίας ομάδας να παίζει ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Σωματικά έχουμε καλά τρεξίματα και σε καλό βαθμό, αγωνιστικά έχουμε βελτιωθεί αρκετά. Αυτό που μας λείπει ακόμα, είναι να είμαστε πιο δυνατοί ψυχολογικά στις διάφορες κακές συγκυρίες των παιχνιδιών. Σήμερα μας πήγε καλά το παιχνίδι, το ελέγξαμε και πρέπει όταν στραβώνει κάτι στο ματς, να βρίσκουμε λύσεις".

Είναι φτωχό το σκορ;
"Νομίζω ότι όλοι το είδατε ότι αξίζαμε μεγαλύτερο σκορ με τις φάσεις που κάναμε. Δεν θυμάμαι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να έκανε απόκρουση σήμερα. Αν ο Εμποκού τελείωνε καλύτερα μία φάση ή κάποιοι άλλοι, το σκορ θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε δεύτερη μοίρα είναι ότι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Το βασικό είναι ότι πήραμε το τρίποντο".

Κάποιες ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, αλλά χάνονται, μπορεί να κουβαλάνε την κακή ψυχολογία από τον α' γύρο;
"Έχουμε ικανούς παίκτες, θα έρθουν και αυτά. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι παίζουμε καλά, σωστά και δημιουργούμε πολύ καλές ευκαιρίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Μπεργκ ή ο Κλωναρίδης δεν μπορούν να σκοράρουν.Έχουμε τους παίκτες. Το σημαντικό είναι να συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι .

Και νέα παιδιά που έπαιξαν ανταποκρίθηκαν στο ντέρμπι;
"Είναι πολύ σημαντικό που αυτά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Ξέρω πολύ καλά από προσωπική εμπειρία ότι αυτά τα ματς μπορούν να σε καταστρέψουν ή να σε ανεβάσουν. Είναι καλοί παίκτες και μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα πράγματα στη συνέχεια".

Είπατε προηγουμένως ότι η ομάδα βρίσκει και περισσότερα τρεξίματα. Με δεδομένο ότι έχετε καταλήξει σε έναν κορμό 12-13 παικτών, μπροστά υπάρχουν ματς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, σκοπεύετε να ανοίξετε το ροτέισον;
"Ήδη με τις κάρτες που έχουμε θα ξεκουραστούν κάποιοι αναγκαστικά όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Κουρμπέλης, ο Ζέκα. Όλοι οι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν. Όταν γίνεται μία αλλαγή σε μία ομάδα, προσπαθείς να την χτίσεις σχεδόν από την αρχή. Κοιτάς να σταθεροποιήσεις τον κορμό σου. Ξέρω ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν. Όμως, για να βρεις μία συνοχή και αυτοματισμούς πρέπει να κρατήσεις τον κορμό σου".

Υπήρχε και ένα προσωπικό δέλεαρ για εσάς επειδή είχατε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι;
"Όχι κανένα. Εγώ είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι περήφανος που είμαι εδώ και αυτό που κοίταξα ήταν να βοηθήσω την ομάδα μου".

Το πρώτο σας ντέρμπι ήταν ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Πώς το ζήσατε;
"Ήμουν πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Σας είπα ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά η ομάδα έδειχνε πράγματα στο γήπεδο. Δεν είχα κάποιον ενδοιασμό. Είχα πει στους παίκτες την Τρίτη ότι θα κερδίζαμε το ματς".

Σε λίγες μέρες θα γίνει η κλήρωση του Κυπέλλου. Βλέποντας την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, σε τι ποσοστό θα τον θέλατε αντίπαλο;
"Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Και οι τέσσερις ομάδες σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου είναι καλές. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο και διαφορετικό".

Η σιγουριά σας για νίκη έβγαινε μόνο από την εικόνα της δική σας ομάδας ή και από την εικόνα του ολυμπιακού;
"Όλα παίζουν το ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα και είναι φυσιολογικό από τα συνεχόμενα ματς. Αλλά έβλεπα και στους παίκτες μας ότι το περίμεναν αυτό το ματς. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε και μας βγήκαν κάποια πράγματα".

Θεωρείτε ένα έξτρα κέρδος τη συμπεριφορά του κόσμου;
"Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει ότι σιγά-σιγά η ομάδα προσπαθεί να κάνει κάτι στο γήπεδο. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Βλέπει ότι κάτι πάει να γίνει αγωνιστικά και όταν αρχίζει και εμπιστεύεται την ομάδα, νομίζω ότι είναι λιγότερες πιθανότητες να δημιουργηθούν και φασαρίες. Αυτό θέλουμε και μακάρι σιγά-σιγά να τον φέρουμε στο γήπεδο και να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα και στα υπόλοιπα παιχνίδια".

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ