ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Όταν ο Παππάς παράτησε το μπάσκετ για την διαιτησία!

Όταν ο Παππάς παράτησε το μπάσκετ για την διαιτησία!
Παππάς INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει άγνωστες πτυχές από την ζωή του ρέφερι του ντέρμπι των «αιωνίων». Ο διαιτητής πατέρας του και το πρόωρο ντεμπούτο από σπόντα στην Super League.

Μικρός ήταν λάτρης της πορτοκαλί μπάλας. Έπαιξε μπάσκετ σε Πατήσια, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Άγιους Ανάργυρους ως «τριάρι».

O38χρονος, Ανδρέας Παππάς, γρήγορα όμως, εγκατέλειψε το μπάσκετ και. κρέμασε μία σφυρίχτρα στο λαιμό υπό την καθοδήγηση - επιρροή του πατέρα του Γιώργου, που υπήρξε διαιτητής β' εθνικής ενώ ήταν και επόπτης στην μεγάλη κατηγορία για εφτά χρόνια. Μάλιστα, κατά το παρελθόν, σε αγώνες μικρότερων κατηγοριών έχουν διαιτητεύσει μαζί στο ίδιο παιχνίδι!

ΤοSport24.grσας παρουσιάζει τον Ανδρέα Παππά, διαιτητή του ντέρμπι του Σαββάτου 21/11 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ανάμεσα στους δύο «αιώνιους».

«Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να ακολουθήσω αυτό που έκανε ο πατέρας μου, δεν μου άρεσε καθόλου» θα πει ο 38χρονος φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, που γράφτηκε σε σχολή διαιτητών τον Φεβρουάριο του 1997.

Ντεμπούτο στην γ' εθνική πραγματοποίησε στις 29/12/2004 στο γήπεδο της Ρόδου σε αγώνα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατσαλένιο. Στην β' εθνική προβιβάστηκε το 2006 και στην SuperLeagueτο καλοκαίρι του 2009. Ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία έκανε από. σπόνταστις 20/2/2008 όταν ήταν 4ος σε ένα παιχνίδι Λεβαδειακού - Ηρακλή για την 21η αγωνιστική την περιόδου 2007-08 αλλά είχε αντικαταστήσει τον Μιχάλη Γερμανάκο που είχε τραυματιστεί, κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το κοντέρ μέχρι στιγμήςέχει γράψει 80 αγώνες στην α' εθνική (με μόνο πέντε ντέρμπι στο ενεργητικό του όμως), 24 παιχνίδια στην β' εθνική, 15 στην γ' κατηγορία και 11 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρώτο ντέρμπι αν και τιμωρημένος

Την 29η αγωνιστική της περιόδου 2012-13 ορίζεται στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της καριέρας του αν και τιμωρημένος για παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος. Ο Παππάς ρέφερι είχε κάνει λάθη στον τελικό της ΕΠΣ Αθήνας όπου ανήκει, ανάμεσα στην Κηφισιά και το Αιγάλεω με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί μέχρι το τέλος της περιόδου από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης. Αυτό δεν είχε εμποδίσει τον Γιώργο Δούρο πάντως, να του δώσει το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι. Μετά τον αγώνα ο Γιάννης Αλαφούζος είχε τουιτάρει «Διαιτησία - ΠΑΟ 1-1» και «Συγχαρητήρια στον κύριο Σαρρή και τον κύριο Δούρο. Μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε αλλά...». Οι «πράσινοι» φώναζαν για επιθετικό φάουλ του Τζιμπούρ στον Σο στο γκολ της ισοφάρισης από τον Μήτρογλου στο 87'. Ο Παππάς πάντως, είχε πάρει καλό βαθμό για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΕΠΣ Αρκαδίας και Προύντζος εναντίον Παππά

Παράπονα για την διαιτησία του υπήρχαν στο παρελθόν και από την ΕΠΣ Αρκαδίας! Την περίοδο 2013-14, μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) οι Αρκάδες είχαν έντονα παράπονα.

"Ήταν προκλητικός. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες διαιτησίες. Αυτός ο κύριος έπρεπε να βγάλει το κοντό σορτσάκι και να βάλει φουστάκι..."έλεγαν σε πηγαδάκια στον Αστέρα ενώ είχε. επιστρατευτεί και η ΕΠΣ Αρκαδίας και ο πρόεδρος της Νίκος Προύντζος.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ ψήφισα μαζί με τους συναδέλφους μου να γίνει διεθνής ο κύριος Παππάς, που μετά από σχετική πρόταση της ΚΕΔ. Την ώρα του αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αισθάνθηκα την ανάγκη ότι η Ευρώπη, και όχι μόνο, έχει ανάγκη από τέτοιους διαιτητές. Διαιτητές που μπορούν πάντα να ακούν και να εφαρμόζουν ακριβώς αυτά που τους λένε οι αρμόδιοι φορείς»αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που έφερε την υπογραφή του Νίκου Προύντζου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ

Η ευρωπαϊκή καριέρα

Εκείνη την χρονιά ο Ανδρέας Παππάς όντως, είχε γίνει διεθνής. Η ευρωπαϊκή του καριέρα όμως, δεν στέφθηκε από επιτυχία και πριν από έναν μήνα η ΚΕΔ του έβγαλε από την σχετική λίστα.

Τρία χρόνια με το σήμα τηςFIFA, ο Αθηναίος ρέφερι ορίστηκε μόλις σε τρεις επίσημους αγώνες, όλοι σεπροκριματικές φάσειςEuropaκαιChampionsLeagueκαι δύο φιλικά, ενώ ήταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουκουλάκη ως 4ος και επιπρόσθετος. Τελικά, παρέμεινε στην τέταρτη κατηγορία τηςUEFA(menthird), την τελευταία δηλαδή, χωρίς περιθώρια εξέλιξης.

Όταν ο Παππάς παράτησε το μπάσκετ για την διαιτησία!
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ