ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μικρά-μικρά από το Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μικρά-μικρά από το Καραϊσκάκης

Ποιος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έστειλε φιλάκια στον κόσμο του Ολυμπιακού; Ποιος πήγε να μπει σε λάθος πούλμαν και ποιος "ερυθρόλευκος" ξέχασε την τσάντα του στην οροφή του αυτοκινήτου του; Το Sport24.gr έχει τα ντεσού του ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο όσα δείχνουν οι κάμερες αλλά και όσα μικρά-μικρά συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του. Εικόνες, στιγμές, ενέργειες, χαμόγελα, εντάσεις, ευτράπελα, συναισθήματα. Το Sport24.gr καταγράφει όσα έζησε στο φαληρικό γήπεδο.

  • Ισχυρή αστυνομική δύναμη από νωρίς στο Καραϊσκάκης, μεγαλύτερη σε αριθμό από το πρόσφατο ντέρμπι στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ. Κατά την άφιξη μάλιστα του Παναθηναϊκού, πετούσε πάνω από το Φάληρο και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Περίπου ένα δεκάλεπτο πριν την άφιξη του Παναθηναϊκού, κλούβες της Αστυνομίας έκλεισαν κάθε πρόσβαση των οπαδών του Ολυμπιακού στο σημείο. Έτσι η αποστολή έφτασε ήρεμα στο γήπεδο χωρίς να ακουστεί ούτε ένα "ρε".
  • Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε περίπου ένα τέταρτο μετά από αυτή των πρασίνων. Αναμενόμενα χειροκροτήματα από τον κόσμο και παραινέσεις για νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου.
  • Τόσο κατά την αναγνωριστική τους βόλτα, όσο και κατά την είσοδο για προθέρμανση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποδοκιμάστηκαν μεν, σε χλιαρούς τόνους δε. Αυτός που συγκέντρωσε τα περισσότερα "πυρά" ήταν ο Σεμπαστιάν Λέτο.
  • Οι φιλοξενούμενες ομάδες στο Καραϊκσάκης κάνουν προθέρμανση μπροστά από το πέταλο της Θύρας 7. Για λόγους ασφαλείας, ο Παναθηναϊκός έκανε προθέρμανση στην απέναντι εστία.
  • Σε μία πράσινη άσκηση, οι παίκτες άρχισαν να σουτάρουν προς την εστία. Κάθε φορά που ερχόταν η σειρά του Λέτο, οι φίλαθλοι στο σημείο τον αποδοκίμαζαν αλλά και τον ειρωνεύονταν στα άστοχα σουτ. Ο Αργεντίνος "απάντησε" δείχνοντας το τριφύλλι στο στήθος του και η ένταση κράτησε για λίγο ακόμη.
  • Κατά την είσοδο των ομάδων, η "Θύρα 7" παρουσίασε ένα κορεό, ενώ άναψαν δεκάδες καπνογόνα. Όλοι τα κράτησαν στα χέρια τους, πλην ενός οπαδού που προσπάθησε να το ρίξει στον αγωνιστικό χώρο. Το καπνογόνο σταμάτησε στο δίχτυ ασφαλείας και επικράτησε ένταση στο σημείο καθώς ο κόσμος που ήταν εκεί την "έπεσε" στον οπαδό. Το πέταλο της "7" αλλά και όλο το γήπεδο γιούχαρε αυτή την ενέργεια, χαρακτηριστικό της προσπάθειας του κόσμου να κυλήσουν όλα ομαλά.
  • Χαρακτηριστικό επίσης του παραπάνω, η... ηρεμία στο 0-1 του Μπεργκ. Οι "πράσινοι" πήγαν προς μία γωνία του γηπέδου πανηγυρίζοντας μπροστά στον κόσμο. Ο Ταυλαρίδης έτρεξε όλο το γήπεδο με υψωμένη γροθιά για να πάει ως εκεί και όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού πετάχτηκε πάνω- κάποιος μάλιστα γύρισε και προς το μέρος των οπαδών. Πέρα όμως από τις αποδοκιμασίες δεν έπεσε ούτε πασατέμπος στον αγωνιστικό χώρο.
  • Αμέσως μετά το γκολ, ο Μαζουακού έκανε μία λάθος ενέργεια και αποδοκιμάστηκε. "Δεν γίνεται να το κάνεις αυτό στο 5' στον παίκτη σου", ακούστηκε η ατάκα του Παντελή Διαμαντόπουλο στον Sport24 Radio 103,3. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία γενικότερη γκρίνια του κόσμου για τον Αρτούρ και εκφράστηκε έντονα στην παράταση με την Άντερλεχτ.
  • Πέρα όμως από κάποιες μεμονωμένες γκρίνιες, ο κόσμος στήριξε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια παραμονής του 0-1, με το πέταλο των οργανωμένων να μην σταματά το τραγούδι.
  • Μετά το 1-1- και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου- το γήπεδο "έγειρε" με τον κόσμο να σπρώχνει τους παίκτες για την πλήρη ανατροπή. "Αν το ημίχρονο είχε 4-5 λεπτά ακόμα θα γινόταν το 2-1", ήταν η ατάκα πολλών φίλων του Ολυμπιακού στην ανάπαυλα.
  • Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, μόνο δύο παίκτες βγήκαν για προθέρμανση και αυτοί από τον Παναθηναϊκό. Οι υπόλοιποι έμειναν στα αποδυτήρια λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
  • Λέτο και Ταυλαρίδης ήταν οι παίκτες που αποδοκιμάζονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν και οι δύο "πράσινοι" με την περισσότερη διάθεση για λεκτικές αντιπαραθέσεις έχοντας ως αντίπαλο δέος τον Μιλιβόγεβιτς. Στο σύνολό τους όμως η συμπεριφορά των 28 που αγωνίστηκαν ήταν εξαιρετική.
  • Χαρακτηριστική η εικόνα της αγκαλιάς του Μπεργκ με τον Ρομπέρτο όταν ο Σουηδός κλώτσησε κατά λάθος τον Ισπανό. Ακόμα και ο Ταυλαρίδης που έζησε πολύ έντονα το ντέρμπι, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Φουστέρ μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που του έκανε.
  • Στην αλλαγή του Λέτο, οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν κοντά στον "πράσινο" πάγκο αποδοκίμασαν έντονα τον Αργεντινό. Αυτός, την ώρα που πλησίασε τον πάγκο, τους κοίταξε, τους έστειλε ένα... φιλάκι και κάθισε.
  • Ο Τσόρι μόλις είδε το "10" στον πίνακα της αλλαγής, έκανε ένα μορφασμό δυσαρέσκειας. Ποιος άλλωστε θέλει να εγκαταλείψει από το 60' έναν αιώνιο ντέρμπι; Γρήγορα όμως έριξε τους παλμούς και έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.
  • Φουστέρ και Καμπιάσο αποθεώθηκαν στις αλλαγές τους, ειδικά ο Ισπανός που έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Ρυθμικά άκουσε το όνομά του και ο Πάρντο που ανταπέδωσε την ώρα του αγώνα το χειροκρότημα, ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο.
  • Κασάμι και Εσιέν είχαν ανοίξει πηγαδάκι στο δεύτερο μέρος κατά τη διάρκεια της κοινής τους προθέρμανσης, το οποίο... χάλασε με την είσοδο του Γκανέζου στον αγώνα.
  • Δεν υπήρχε άνθρωπος/φίλαθλος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης που να μην ξεσπάσει στο 2-1. Στο βίντεο, στο κάτω μέρος, μπορείτε να δείτε και τη χαρακτηριστική αντίδραση του Μάρκο Σίλβα:
  • Η μόνη στιγμή έντασης ήρθε μετά το 3-1 όταν ένας τύπος με μπουφάν του Ολυμπιακού- σύμφωνα με όσα είπαν οι "πράσινοι"- πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και έβρισε τον Λέτο. Μέλη της αποστολής του τριφυλλιού τον κυνήγησαν μέχρι τη φυσούνα και επικράτησε ένταση, η οποία μεταφέρθηκε και μέσω του τηλεοπτικού δέκτη.
  • Με τη λήξη του αγώνα, αστυνομικοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για λόγους ασφαλείας, ωστόσο η αποχώρηση των παικτών του Παναθηναϊκού έγινε χωρίς κανένα απρόοπτο.
  • Απόλυτη ηρεμία και στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια. Η αποχώρηση των παικτών και των δύο αποστολών έγινε χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό.
  • Ο Ζέκα κατά την έξοδό του από τα αποδυτήρια, το... έκοψε δεξιά προς το πούλμαν του Ολυμπιακού! Άνθρωπος που βρισκόταν εκεί τον σταμάτησε και τον οδήγησε στο σωστό λεωφορείο. Ήταν φανερό ότι ο Πορτογάλος ήταν από τους πιο σκασμένους παίκτες του "τριφυλλιού" μετά το τέλος του ντέρμπι.
  • Ευτράπελο συνέβη και με τον Ιντέγιε όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, μαζί με την οικογένειά του, για να φύγει. Κάποιος του φώναξε να σταματήσει γιατί είχε ξεχάσει την τσάντα του στην οροφή του αυτοκινήτου! Ο Νιγηριανός βγήκε, κοίταξε την τσάντα και έσκασε στα γέλια με την απροσεξία του!
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ