ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Οι αμφισβητούμενες φάσεις

Οι αμφισβητούμενες φάσεις
INTIME SPORTS

Ο καθηγητής διαιτησίας, Περικλή Βασιλάκης, ανέλυσε τις τρεις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δίνοντας... δίκιο στους "πράσινους" για τις διαμαρτυρίες τους.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα Contra.gr και δείτε το βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Επιφυλάξεις για Νίνη-Τοροσίδη

Στην φάση του 44ου λεπτού η μπάλα από το κεφάλι του Τοροσίδη πάει στο -απλωμένο- χέρι του και ο διαιτητής κρίνει ότι δεν υπήρχε πρόθεση, η οποία πρωτίστως τιμωρείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εχω σοβαρές επιφυλάξεις για την απόφασή του. Και πολύ περισσότερο για το σφύριγμά του για επιθετικό φάουλ στον Νίνη. Δεν θα τον κατηγορούσα, σε καμία περίπτωση, αν αντί για όλα αυτά σφύριζε πέναλτι.

Κανένα οφ-σάιντ στο γκολ Κατσουράνη

Στην φάση του γκολ του Κατσουράνη δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ. Ο σκόρερ καλύπτεται από τουλάχιστον δυο -ενδεχομένως και τρεις- παίκτες του Ολυμπιακού. Όφειλε ο βοηθός να μη σηκώσει τη σημαία, παρασύροντας με την υπόδειξή του τον διαιτητή.

Δεν είναι ξεκάθαρο

Τέλος, στην φάση του 91ου λεπτού, ο Τζιμπούρ φαίνεται να δέχεται την κεφαλιά – πάσα του συμπαίκτη του ευρισκόμενος στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο του Παναθηναϊκού, αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο. Σχετικά με την εμπλοκή του Πάντελιτς, ο κανονισμός είναι μάλλον σαφής: αν δεν συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην φάση, το γκολ είναι έγκυρο. Αν, εν προκειμένω, ο Πάντελιτς αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του χωρίς παράλληλα να εμποδίζει το οπτικό πεδίο ή τον ίδιο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καλώς μέτρησε το γκολ. Εχω τις επιφυλάξεις μου για την θέση του επιθετικού του Ολυμπιακού χωρίς, πάντως, να μπορώ να είμαι κατηγορηματικός.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ