ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Οι 23 φυλές του ντέρμπι

Οι 23 φυλές του ντέρμπι

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την... υδρόγειο του ντέρμπι. (INFOGRAPHICS)

Η παγκοσμιοποίηση στο ποδόσφαιρο έχει ανοίξει τα σύνορα και αυτό έχει φαίνεται στους παίκτες που αποτελούν τα ρόστερ των ομάδων. Από αυτό το παράδειγμα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι".

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν συνολικά 64 παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν σε αυτό το ντέρμπι. Από αυτούς οι 23 είναι από την Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 40 προέρχονται από άλλες χώρες.

Για την ακρίβεια οι δύο ομάδες έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές από 24 χώρες και από τρεις ηπείρους. Όπως θα δείτε και στα νούμερα που ακολουθούν, όσοι κατάγονται από την Ευρώπη είναι σαφέστατα περισσότεροι, ακολουθούν οι Λατινοαμερικάνοι και εκείνοι από την Αφρική.

Η αναλογία των Ελλήνων με τους ξένους στα ρόστερ των ομάδων είναι σχεδόν ίδια. Στον Ολυμπιακό σε ρόστερ 30 παικτών το 63,33% είναι ξένοι και το 36,67% είναι Έλληνες, ενώ σε αυτό το Παναθηναϊκού τα ποσοστά είναι 61,76% και 38,24% αντίστοιχα. Βέβαια, αν υπολογίσουμε τους Έλληνες που υπολογίζονται ως βασικοί στις δύο ομάδες τότε τα... ελληνικά ποσοστά είναι συντριπτικά μικρότερα, αφού στον Ολυμπιακό είναι οι Καπίνο και Φορτούνης και στον Παναθηναϊκό μόνο ο Κουτρουμπής.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι στα νούμερα των παικτών του Παναθηναϊκού έχουν συνυπολογιστεί και οι Ταυλαρίδης - Βέμερ παρότι ουσιαστικά είναι ανενεργοί.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ