ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Μάντζιος: "Μεγαλύτερο το κίνητρο του Ολυμπιακού"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Οφόε, Κουρμπέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο Άκης Μάντζιος καταθέτει την άποψή του στο Sport24.gr για το ντέρμπι της Κυριακής (4/3, 19.30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θεωρεί φαβορί τους "ερυθρόλευκους" και επισημαίνει ότι θα είναι λάθος τους αν υποτιμήσουν το "τριφύλλι".

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 19.30 τον Παναθηναϊκό, στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης", για την 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Ένα ματς που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, και λόγω του γεγονότος ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και διότι οι "πράσινοι" δεν είναι το ίδιο δυνατοί όπως άλλα χρόνια. Δεν παύει να είναι ντέρμπι "αιωνίων" και το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σήμερα στο φαληρικό γήπεδο.

Ο 48χρονος προπονητής, Άκης Μάντζιος, μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι και κατέθεσε την άποψή του σχετικά με το τι ματς περιμένει να δει. Μιλάει για την κάθε ομάδα και για τους παίκτες που εκτιμά ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει μεγαλύτερο κίνητρο, ότι υπό προϋποθέσεις πάει για τον τίτλο, αλλά καθιστά σαφές πως θα είναι λάθος του αν υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό που δεν έχει βαθμολογική πίεση.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Μάντζιος EUROKINISSI SPORTS

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού και ποια αυτά του Παναθηναϊκού;

"Ένα τέτοιο ματς πάντα είναι ντέρμπι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει το πλεονέκτημα, καθώς παίζει στην έδρα του και πλέον περιμένοντας την απόφαση του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, είναι μέσα στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, αν και εφόσον αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Έχει, έτσι, μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλο. Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να συνεχίσει τη συγκομιδή των βαθμών του και να κυνηγήσει την πέμπτη θέση".

- Ποιοι είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη ποιότητα και ταλέντο;

"Παίκτες κλειδιά για τον Ολυμπιακό είναι οι Φορτούνης, Οφόε, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ. Είναι βαρόμετρο για την ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός πλέον στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο, καθώς έχει χάσει σημαντικούς παίκτες".

- Ποια η εκτίμησή σου για τη ροή του αγώνα;

"Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα πιέσει από την αρχή τον αντίπαλο για να μπορέσει να βάλει κάποιο γκολ. Ένα ματς το οποίο για αυτόν η νίκη είναι επιτακτική. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει ποιο ελεύθερα και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τους χώρους που θα βρει. Περιμένω μια αναμέτρηση που θα κριθεί στην κατάσταση που θα βρεθούν οι ομάδες και στο πόσο πολύ θέλουν το ματς".

- Υπάρχει κίνδυνος για τον Ολυμπιακό να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό;

"Δεν μπορώ να ξέρει αν το κάνει, αλλά σίγουρα θα είναι λάθος αν τον υποτιμήσει, γιατί στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών".

- Η απουσία πίεσης του Παναθηναϊκού μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα;

"Είναι πράγματι θετικό γι' αυτόν η έλλειψη βαθμολογικής πίεσης, αλλά πάντα ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι και η νίκη είναι ένα αποτέλεσμα που θέλει και για λόγους γοήτρου".

- Τι ρόλο μπορεί να παίξει το γεγονός ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;

"Σίγουρα δεν θα είναι ωραίο το γεγονός ότι δεν θα βρίσκονται στο γήπεδο φίλαθλοι και ειδικά σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Όπως επίσης δεδομένο είναι ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα κυρίως για τον Ολυμπιακό, που είναι γηπεδούχος".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ