ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Λουτσιάνο Φιγκερόα VS Κώστας Μήτρογλου

Λουτσιάνο Φιγκερόα VS Κώστας Μήτρογλου

Φιγκερόα ή Μήτρογλου; Μήτρογλου ή Φιγκερόα; Πέτρος Παπαμακάριος και Γρηγόρης Μπάτης αναλύουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των δύο επιθετικών όπλων των "αιωνίων", λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου. Η τρομερή ευστοχία του Αργεντινού, τα 12 γκολ σε 9 ματς του Έλληνα φορ και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Δείτε VIDEOS.

Σε κάθε ντέρμπι υπάρχει ένας πρωταγωνιστής, ο οποίος κατά κύριο λόγο είναι επιθετικός ή τέλος πάντως είναι ο σκόρερ που είτε χαρίζει τη νίκη, είτε γλιτώνει την ομάδα του από την ήττα. Πέρσι ο Φιγκερόα πήγε να κάνει τη ζημιά στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως ο Μήτρογλου στέρησε από το "τριφύλλι" τη χαρά της νίκης.

Οι δύο τους ετοιμάζονται για ακόμη ένα ντέρμπι και το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Είναι άλλωστε τα μεγάλα επιθετικά "όπλα" των "αιωνίων" και πάνω σ' αυτούς στηρίζουν πολλά τόσο οι προπονητές τους, όσο και οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων.

Ξεκινώντας από τον γηπεδούχο, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έχει προλάβει να σκοράρει 3 φορές σε 4 ματς και είναι από τους πιο εύστοχους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, καθώς τα 3 τέρματα τα έχει πετύχει με 6 προσπάθειες! 50% ευστοχία για τον Αργεντινό άσο, που τείνει σε εξελιχθεί στην καλύτερη μεταγραφή της τελευταίας στιγμής.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Μήτρογλου διανύει την καλύτερο σεζόν της καριέρας του, σκοράρει ακατάπαυστα και αδιακρίτως, ενώ μετρά 12 γκολ σε 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Αν υπολογίσουμε πως έχει παίξει στα 8 από τα 9 ματς, τότε βλέπουμε πως σκοράρει 1,5 γκολ ανά παιχνίδι!

Πρόκειται λοιπόν για δύο σπουδαίους επιθετικούς με διαφορετική ιστορία, όμως με την ίδια δίψα για νίκη. Το Sport24.gr έβαλε τους ρεπόρτερ των δύο "αιωνίων" να γράψουν για τα δυνατά και αδύνατα σημεία των δύο επιθετικών και ιδού τα αποτελέσματα:

Ο Πέτρος Παπαμακάριος βαθμολογεί τον Λ. Φιγκερόα

Λουτσιάνο Φιγκερόα VS Κώστας Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αποτελεί το βαρύ πυροβολικό από πλευράς Παναθηναϊκού έχοντας έξι γκολ σε δώδεκα ματς πρωταθλήματος με την πράσινη φανέλα. Ο Αργεντινός άσος μάλιστα έχει καταφέρει και έχει σκοράρει στο μοναδικό ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο στο οποίο έχει αγωνιστεί.

Ένα υπέροχο τέρμα που ακόμα το θυμούνται τόσο οι φίλοι του Παναθηναϊκού όσο και αυτοί του Ολυμπιακού. Ο Λούτσο ζει για αυτά τα παιχνίδια και θέλει πως και πως ένα γκολ στο ματς του Σαββάτου.

Κεφαλιά 5

Μικρός στο δέμας ο Λουτσιάνο Φιγκερόα και όπως είναι λογικό η κεφαλιά δεν είναι το μεγάλο του ατού. Όχι ότι δεν σκοράρει με το κεφάλι αλλά τα περισσότερα γκολ του είναι με σουτ. Για παράδειγμα στο Τριφύλλι κανένα από τα έξι γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα δεν έχει επιτευχθεί με κεφαλιά.

Δεξί πόδι 6

Όπως κάθε καλός επιθετικός που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο "Λούτσο" χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια και σκοράρει και με τα δυο. Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει σκοράρει αρκετές φορές με το δεξί που όμως δεν είναι το καλό του σε αντίθεση με το αριστερό. Βέβαια δεν έχει πρόβλημα να σουτάρει, να πλασάρει και να σκίσει τα αντίπαλα δίχτυα χρησιμοποιώντας το δεξί. Στην έως τώρα θητεία του στο Τριφύλλι τα δυο από τα έξι γκολ που έχει βάλει έχουν μπει με τον αργεντινό να χρησιμοποιεί το δεξί του.

Αριστερό πόδι 7

Το καλό πόδι του Λουτσιάνο Φιγκερόα με το οποίο έχουν επιτευχθεί μερικά από τα πιο όμορφα τέρματα ακόμα και κατά τη σύντομη εν Ελλάδι παρουσία του. Ποιος δεν θυμάται το γκολ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ποιος το γκολ στην Νέα Σμύρνη κόντρα στην Ξάνθη; Δυο εντελώς διαφορετικά γκολ που προήλθαν από το "μαγικό" αριστερό με το οποίο ο Αργεντινός έχει πετύχει εκατοντάδες γκολ στην καριέρα του.

Κίνηση στο χώρο 7

Από τα ατού του Φιγκερόα, ο οποίος κινείται συνέχεια έξω από τον χώρο της μεγάλης περιοχής και ποτέ μα ποτέ δεν μένει στάσιμος στην περιοχή να περιμένει μια σέντρα ή μια πάσα. Ο Αργεντινός πολλές φορές βγαίνει έξω από την περιοχή για να απελευθερωθεί, να παίξει το ένα-δυο και να βρει κενούς διαδρόμους. Για αυτό άλλωστε και όταν παίζει μαζί με τον Μπεργκ είναι αυτός που αγωνίζεται πίσω από τον Σουηδό φορ του Τριφυλλιού. Επίσης όλοι μπορούν να δουν το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" βλέποντας από ποιο σημείο αρχίζει και κάνει κίνηση στο χώρο.

Κίνηση στην περιοχή 7

Εξίσου καλή είναι και η κίνηση στην περιοχή και εν γένει στο "κουτί" από τον Φιγκερόα. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν μένει σχεδόν ποτέ στάσιμος μέχρι να γίνει αποδέκτης της μπάλας και να μπορέσει να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ουκ ολίγες φορές εκμεταλλεύεται τον χώρο και βγαίνει στην πλάτη των αμυντικών ενώ παίζει και στο όριο του οφ-σάιντ θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ξεπέταγμα του.

Ηγετικά προσόντα 8

Το πιο δυνατό του σημείο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στο Τριφύλλι. Όταν ο Αργεντινός μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο συμπαρασύρει και τους συμπαίκτες του και παράλληλα ξεσηκώνει τον κόσμο. Ο Λούτσο μπορεί να μην δέχεται τον χαρακτήρα του ηγέτη αλλά στον Παναθηναϊκό ο κόσμος τον έχει χρίσει ήδη ηγέτη από την περσινή σεζόν κάτι που φαίνεται να του ταιριάζει.

Ομαδικότητα 7

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έχει δείξει αρκετά ομαδικός, τουλάχιστον στην θητεία του στον Παναθηναϊκό. Δεν παίρνει πάνω του ενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά και βοηθάει και στην ανάπτυξη των πράσινων όσο μπορεί. Παράλληλα δίνει συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του ενώ τους επιβραβεύει συνέχεια τόσο στα καλά όσο και στα κακά, με πιο χαρακτηριστικό την κίνηση να πάει να σηκώσει τον Μπεργκ μετά το χαμένο πέναλτι στην Τούμπα.

Τα στατιστικά του Φιγκερόα φέτος στην Superleague:

ΑΓΩΝΕΣ 4
ΓΚΟΛ 3
ΑΣΙΣΤ 0
ΤΕΛ. ΠΡΟΣ 6
ΣΟΥΤ ΕΝΤΟΣ 3
ΣΟΥΤ ΕΚΤΟΣ 2
ΚΕΦΑΛΙΕΣ 1
ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ 0/1
ΠΑΣΕΣ 8
ΛΑΘΗ 9
ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ 4
ΚΙΤΡΙΝΕΣ 1
ΚΟΚΚΙΝΕΣ 0
ΧΡ. ΣΥΜ. 168

Ο Γρηγόρης Μπάτης βαθμολογεί τον Κ. Μήτρογλου

Λουτσιάνο Φιγκερόα VS Κώστας Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι το μεγάλο κεφάλαιο του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο καλύτερος παίκτης που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της η Πειραϊκή ομάδα. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι το μεγάλο όπλο των "ερυθρολεύκων" αφού σε 9 ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει 12 φορές κι αυτή τη σεζόν είναι πραγματικά ασταμάτητος. Ο φετινός Κώστας Μήτρογλου είναι σε τρομερή κατάσταση και μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τον Τζιμπούρ. Αυτός είναι περιληπτικά ο Κώστας Μήτρογλου του σήμερα και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας φορ έχει παίξει τέσσερις φορές σε ντέρμπι "αιωνίων" στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 3 φορές. Στο πρώτο του ντέρμπι μάλιστα, στις 29 Νοέμβρη του 2009 είχε πετύχει και τα δύο γκολ στη νίκη των "ερυθρολεύκων" στο "Γ. Καραϊσκάκης" (2-0). Το τρίτο του γκολ το πέτυχε πέρσι στο 1-1 στο Φάληρο, ενώ δεν έχει σκοράρει μέχρι τώρα στην έδρα των "πρασίνων". Ο απολογισμός του είναι 2 νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ έχει σκοράρει από ένα γκολ όταν φορούσε στη θητεία του στον Πανιώνιο και στον Ατρόμητο.

Κεφαλιά 8

Ψηλός είναι, σωματώδης είναι, ξέρει να παίρνει την κατάλληλη θέση στην μεγάλη περιοχή, οπότε είναι φυσικό να χρησιμοποιεί πολύ το κεφάλι του. Φέτος έχει σκοράρει 5 φορές με κεφαλιά κι αυτό μαρτυρά πόσο δυνατός είναι στο ψηλό παιχνίδι και στον συγκεκριμένο τομέα. Ειδικά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, σκόραρε περισσότερο με το κεφάλι, όμως τώρα έχει βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια...

Δεξί πόδι 7

Θεωρητικά δεν είναι το καλό του πόδι και πράγματι, στα πρώτα του χρόνια δεν ήταν το δυνατό του σημείο. Με την πάροδο του χρόνου, με την δουλειά που έχει ρίξει και με την βελτίωση που έχει τα τελευταία χρόνια, δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό του πόδι. Για παράδειγμα, το τρομερό -τρίτο- γκολ κόντρα στην Άντερλεχτ με μακρινό σουτ, το πέτυχε με το δεξί. Οπότε τι να πεις...

Αριστερό πόδι 8

Όπως σας προαναφέραμε, το αριστερό είναι το "δυνατό" πόδι του Κώστα Μήτρογλου. Αριστεροπόδαρος είναι, μ' αυτό νιώθει πιο άνετα, μ' αυτό σκοράρει περισσότερο και αυτό χρησιμοποιεί κυρίως όταν κάνει ντρίμπλες, πάσες και σουτ. Όσο περνούν τα χρόνια, το αριστερό του πόδι είναι πραγματικό χρυσάφι και ιδιαίτερα φέτος. Στο video που ακολουθεί πετυχαίνει τρία γκολ με το αριστερό:

Κίνηση στο χώρο 7

Άλλος ένας τομέας, που δεν ήταν το δυνατό του σημείο, όμως έχει καταφέρει να τον βελτιώσει. Παλιότερα τον έβλεπες κυρίως μέσα στην περιοχή να περιμένει κάποια σέντρα ή κάποια πάσα, όμως ειδικά φέτος βγαίνει αρκετά έξω, γυρίζει πίσω όταν χρειάζεται και συνεργάζεται με τους ακραίους επιθετικούς ή τον δεύτερο επιθετικό, που συνήθως είναι ο Σαβιόλα.

Κίνηση στην περιοχή 8

Αν κάτι κάνει καλά ο Κώστας Μήτρογλου, αυτό είναι να παίρνει σωστές τοποθετήσεις. Η μεγάλη περιοχή είναι το σπίτι του και ξέρει που πρέπει να είναι την κατάλληλη στιγμή, για να σκοράρει. Τα θεωρητικά εύκολα γκολ που πετυχαίνει, είναι αποτέλεσμα των σωστών κινήσεων μέσα στην περιοχή και είναι δεδομένο πως ξέρει πάρα πολύ καλά να αποφεύγει τους αμυντικούς, να βάζει σωστά το σώμα του, να προλαβαίνει να παίρνει σωστή θέση και γενικότερα παίζει εξαιρετικά δίχως την μπάλα στα πόδια.

Ηγετικά προσόντα 6

Ο Μήτρογλου είναι παίκτης που θα πάρει την ομάδα του από το χέρι και σε πολλά ματς θα χαρίσει νίκες με τα γκολ του. Αυτό τον κάνει πρωταγωνιστή, όχι όμως και ηγέτη. Ο χαρακτήρας του και όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, φανερώνουν πως δεν διαθέτει ακόμα ηγετικά χαρακτηριστικά, αν και στον Ατρόμητο ήταν το "Α" και το "Ω". Ίσως σε λίγα χρόνια, αν φυσικά μείνει στον Πειραϊκό σύλλογο, καταφέρει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Τόσα έχει βελτιώσει, γιατί όχι κι αυτό; Είναι και θέμα ηλικίας...

Ομαδικότητα 6

Από μικρός κιόλας, έδειχνε πως το ποδόσφαιρο είναι στο αίμα του και είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί. Κι επειδή ένας πρωταγωνιστής δεν έχει τον ίδιο ρόλο με τους συμπρωταγωνιστές, ο Κώστας Μήτρογλου δεν έχει την ομαδικότητα στο ποδοσφαιρικό του dna. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια και σ' αυτόν τον τομέα έχει εξελιχθεί και μάλιστα φέτος έχω δώσει 2 ασίστ. Στο παρακάτω video, ο Κώστας Μήτρογλου εκτός από τρία γκολ, δίνει και μια ασίστ, στο 6-0 επί της Βέροιας:

Τα στατιστικά του Μήτρογλου φέτος στην Superleague:

ΑΓΩΝΕΣ 8
ΓΚΟΛ 12
ΑΣΙΣΤ 2
ΤΕΛ. ΠΡΟΣ 30
ΣΟΥΤ ΕΝΤΟΣ 11
ΣΟΥΤ ΕΚΤΟΣ 9
ΚΕΦΑΛΙΕΣ 10
ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ 5/6
ΠΑΣΕΣ 21
ΛΑΘΗ 32
ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ 8
ΚΙΤΡΙΝΕΣ 1
ΚΟΚΚΙΝΕΣ 0
ΧΡ. ΣΥΜ. 595
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ