ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Η παράδοση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Η παράδοση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Το 193ο ντέρμπι "αιωνίων" είναι προ των πυλών και το Sport24.gr θυμάται μέσω infographics την ιστορία της πιο διάσημης ποδοσφαιρικής κόντρας στην Ελλάδα.

Ολυμπιακός Vs Παναθηναϊκός. Ή, αν θέλετε, Παναθηναϊκός Vs Ολυμπιακός. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κόντρα της Ελλάδας, που μετρά εννέα δεκαετίες ζωής.

Την Κυριακή το βράδυ (13/03, 19:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι "αιώνιοι" συναντώνται για 193η φορά, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να μην έχει τη σημασία και την κρισιμότητα άλλων φορών, αλλά παραμένει πάντα μία τιτανομαχία, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

Ποιον όμως ευνοεί η παράδοση στα ντέρμπι "αιωνίων"; Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα μπροστά από τους "πράσινους" όσον αφορά στον αριθμό νικών, αφού σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και Λιγκ Καπ) υπερτερούν κατά 30 νίκες.

Η μεγάλη αυτή διαφορά υπέρ των "ερυθρολεύκων" έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο από τις αναμετρήσεις όπου ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος, καθώς οι Πειραιώτες μετρούν 46 νίκες σε 91 αγώνες, δηλαδή κάτι παραπάνω από το 50%!

Όσον αφορά στα ματς που ο Παναθηναϊκός είναι γηπεδούχος, τα πράγματα είναι απόλυτα ισορροπημένα, αφού αμφότερες οι ομάδες μετρούν από 27 νίκες, ενώ τη μερίδα του λέοντος έχουν οι ισοπαλίες, αφού 35 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Η ισορροπία που αναφέραμε παραπάνω στους αγώνες Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός παρατηρείται επίσης και στις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στο "Απόστολος Νικολαΐδης", με 20 νίκες για κάθε ομάδα. Αντιθέτως, στο "Γ. Καραϊσκάκης", οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σχεδόν τριπλάσιες νίκες (40 έναντι 14) από τον "αιώνιο" αντίπαλό τους, ενώ και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός προηγείται κατά τρεις νίκες.

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι το πιο συνηθισμένο σκορ στα "αιώνια" ντέρμπι; Το 1-1 έχει παρουσιαστεί 35 φορές, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σκορ, ενώ ακολουθεί το 1-0, ένα σκορ που έχουμε δει 25 φορές.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ