ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (3-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των "πρασίνων".

Κάκιστη συμπεριφορά στις στημένες φάσεις – από τις οποίες προήλθαν δύο εκ των τριών γκολ του ματς – αλλά και τελικές επιλογές οι οποίες χαρακτηρίζονται από σύγχυση και αστοχία, οδήγησαν στο αποτέλεσμα του ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, όπου ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Στιλ: Δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα τρία γκολ που δέχθηκε. Στα δύο εξ’ αυτών τον "πρόδωσε" η άμυνά του και η συμπεριφορά αυτής στις στημένες φάσεις, στο δεύτερο γκολ η άμυνά του ήταν ανοργάνωτη και παρά το γεγονός ότι βγήκε για να κλείσει το οπτικό πεδίο του Ελιουνούσι, δεν τα κατάφερε. Ωραία επέμβαση στο σουτ του Φιγκέιρας, στο 68’.

Κουλιμπαλί: "Άνοστος" ο Αφρικανός δεν υπέπεσε στο τραγικό λάθος, αλλά δεν έκανε και κάτι το παραπάνω. Στη φάση του δεύτερου γκολ πήγε προς το κέντρο για να καλύψει το κενό που άφησαν οι συμπαίκτες του, μοιραία ο Σεμπά έμεινε μόνος του στην αριστερή πλευρά.

Μολέντο: Γύρισε ασθενώς και λανθασμένα την μπάλα προς τον Στιλ, στο 11’, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εμποδίσει με τα χέρια τον Φορτούνη από το να γίνει κάτοχος αυτής. Αντιμετώπισε προβλήματα με τον Ιντέγε, γενικά ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε κακή ημέρα και δεν είχε καλή "χημεία" με τον Κουτρουμπή.

Κουτρουμπής: Χάνει τον Ιντέγε στη φάση του 3-0, καθώς ο Νιγηριανός ολομόναχος πιάνει την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Γενικά, δεν είχε και την πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα η συνεργασία του με τον Μολέντο να έχει κενά.

Γουακάσο: Στη φάση που προωθήθηκε από την αριστερή πτέρυγα (ως αριστερός μπακ που έπαιζε στο πρώτο ημίχρονο), στο 37ο έκανε τη λάθος τελική πάσα, καθώς έμοιαζε αναποφάσιστος ως προς τι ήθελε να κάνει. Διατήρησε τη μαχητικότητά του, ωστόσο έμοιαζε να μην έχει βοήθειες. Στο δεύτερο πέρασε πιο μπροστά, ήταν καλύτερος και πιο ουσιαστικός παίζοντας καλύτερα στο παιχνίδι. Τα νεύρα που είχε, σε καμία περίπτωση δεν αποδείχθηκαν σύμμαχός του.

Ζέκα: Δεν άλλαξε κάτι από τον Ζέκα που γνωρίζουμε. Ο Πορτογάλος έτρεχε παντού και πάντα, μερικές φορές αυτό δεν έφθανε. Μαχητικός, εργάτης, τα μέτρα που διένυε στον αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να καλύπτουν και τα αντίστοιχα του Λεντέσμα. Έκανε ο,τι μπορούσε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, όταν δεν μπορούσε πια, έδωσε τη θέση του στον Λουντ στο 56ο λεπτό.

Λεντέσμα: Στη φάση του γκολ του Ελιουνούσι, ο Φορτούνης υποδέχεται την πρώτη μπαλιά, ευρισκόμενος στην "τρύπα" που άφησαν ο ίδιος και ο Ζέκα. Είχε καλή υποδοχή της πρώτης μπάλας από την αμυντική τετράδα, αλλά σίγουρα δεν ανέπτυξε ορθόδοξα το παιχνίδι της ομάδας του από εκεί και πέρα. Λίγα πράγματα στο σύνολο. Άστοχη εκτέλεση πέναλτι στη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η ομάδα του να μειώσει στο σκορ. Ενδεικτικό ίσως και της ψυχολογίας του, αλλά και της κακής του εικόνας στον αγωνιστικό χώρο.

Βιγιαφάνιες: Έβγαλε ωραία και πανέξυπνα τον Λέτο στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας στο 20’ με μπαλιά. Κινητικός ο μικρόσωμος Αργεντινός, προσπαθούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού στο χώρο ευθύνης του, έμοιαζε να προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια του. Αυτός που κέρδισε το πέναλτι στη φάση με τον Μποτία. Αν ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κάτι καλό στο ματς, προήλθε από τα πόδια του. Κι αυτό, όμως, δεν έφθανε.

Εμποκού: Πέραν του σουτ που επιχείρησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν μπορεί κανείς να πει ότι βοήθησε ιδιαιτέρως και μάλλον εξουδετερώθηκε από τον Ντιόγκο Φιγκέιρας. Χωρίς καθαρό μυαλό, έμοιαζε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να διασπάσει δηλαδή από τα άκρα την άμυνα του Ολυμπιακού. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, παραχωρώντας τη θέση του στον Χουλτ.

Ιμπάρμπο: Ο Κολομβιανός είχε δύο τρεις καλές ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτές έμειναν ημιτελείς. Οι κινήσεις του στερήθηκαν ουσίας. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έδωσε μάχες, δεν έδωσε όμως αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε από την ομάδα του στην επιθετική γραμμή. Πήρε δυο κίτρινες κάρτες από αντιπάλους του. Σε "ρηχά νερά" κι αυτός…

Λέτο: Σωστά αντιλήφθηκε ότι ο Ντα Κόστα τον κάλυπτε στη φάση του 20ού λεπτού, αλλά άργησε στο κατέβασμα της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Μποτία να τον προλάβει στο τετ-α-τετ. Στη φάση του γκολ του Ισπανού αμυντικού του Ολυμπιακού, ήταν αυτός επιφορτισμένος με το μαρκάρισμά του. Τον έχασε και ήρθε το 1-0. Πολλά νεύρα από τον Αργεντινό κι αυτό "αποτυπώθηκε" στο παιχνίδι του. Έδωσε τη θέση του στο συμπατριώτη του, Λαουτάρο Ρινάλντι. Φτωχή η παρουσία του.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Χουλτ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Εμποκού, αγωνίστηκε στη θέση που γνωρίζει και προωθήθηκε ως εξτρέμ ο Γουακάσο. Συμμάζεψε κάπως τα ασυμμάζευτα από την πλευρά, αλλά ήταν φανερό ότι στις φορές που βγήκε στην επίθεση, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο.

Λουντ: Πέρασε στη θέση του Ζέκα και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο κρίνεται συνεπής. Ο Φινλανδός δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος, ούτε βέβαια και το κάτι παραπάνω. Δεν έδωσε, δηλαδή, τη φαντασία που απαιτούσε το παιχνίδι της ομάδας του για να μειώσει στο σκορ.

Ρινάλντι: Πέρασε στη θέση του Σεμπαστιάν Λέτο στο 74ο λεπτό. Ο Αργεντινός κυμάνθηκε στο ίδιο "μήκος κύματος" με τον συμπατριώτη του, τον οποίον κι αντικατέστησε. Βέβαια, με δεδομένο το σκορ στη χρονική στιγμή που μπήκε, αλλά και την ίδια τη χρονική στιγμή που μπήκε, είναι λίγο αδόκιμο να του επιρρίψεις ευθύνες.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό
Στραματσόνι: "Μας σκότωσαν τα δυο γκολ από στημένα"
TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ