Η διαφορά των αιωνίων με αριθμούς - To αιώνιο Derby - SPORT 24
TO ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Η διαφορά των "αιωνίων" με αριθμούς

Η διαφορά των "αιωνίων" με αριθμούς

Δεν είναι μόνο οι 8 βαθμοί που χωρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί κατά 90% σε όλες τις ειδικές κατηγορίες της στατιστικής υπηρεσίας.

Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, καθώς για παράδειγμα μπορεί να χρεωθεί ως τελική φάση ένα σουτ από τα 40 μέτρα που θα καταλήξει στις... εξέδρες.

Είναι λίγο άδικη η στατιστική υπηρεσία. Παρόλα αυτά, θα επιχειρήσουμε να δούμε βάσει των επίσημων στατιστικών του πρωταθλήματος, όλα αυτά τα σημεία που δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν έγκειται μόνο σε αυτή που της χωρίζει στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή των 8 βαθμών...

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί κατά πολύ στην διαφορά τερμάτων. Είναι στο +24 (28-4) και ο Παναθηναϊκός στο +10 (17-7). Βάσει αριθμών, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν όχι μόνο καλύτερη επίθεση, αλλά και καλύτερη άμυνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά ευστοχίας. Οι "ερυθρόλευκοι" σκοράρουν ανά 4,8 προσπάθειες και οι "πράσινοι" ανά 5,9. Για να το πάμε και λίγο πιο ειδικά, ο Ολυμπιακός έχει 28/135 και ποσοστό ευστοχίας 20,74%. Το "τριφύλλι" έχει 17/100, δηλαδή 17%. Κατά συνέπεια και οι ασίστ είναι περισσότερες για τους νταμπλούχους, αφού έχουν 17 έναντι 10 των αντιπάλων τους.

Επίσης, η εστία των Πειραιωτών παραβιάζεται ανά 15,3 τελικές προσπάθειες, ενώ του Παναθηναϊκού ανά 12,7.

Οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι πλέον έχουν περισσότερα γεμίσματα στην περιοχή. Συγκεκριμένα 70 βρήκαν στόχο σε 222 προσπάθειες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει χαμηλότερα ποσοστά με 62 στις 215.

Στον τομέα των λαθών οι "πράσινοι" έχουν τέσσερα παραπάνω (480 έναντι 476), ενώ υπερτερούν στα κλεψίματα με 218 έναντι 186 των ποδοσφαιριστών του Σίλβα.

Βέβαια, τις περισσότερες φορές οι αριθμοί πάνε λίγο περίπατο όταν μιλάμε για ντέρμπι. Εδώ δεν παίζουν ρόλο οι τακτικές και τα συστήματα, θα παίζουν ρόλο οι αριθμοί;

Απλώς, βάσει της στατιστικής υπηρεσίας φαίνεται και πώς έχει "χτίσει" με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός αυτή τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Παναθηναϊκό.

Πίσω από το 30-22 της βαθμολογίας, υπάρχουν και άλλες επιμέρους λεπτομέρειες που "φωτογραφίζουν" γιατί οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεφύγει στην κούρσα του τίτλου.

SHARE:
HOMME ALONE

HOMME ALONE

10 μέρες στη ζωή κάθε άντρα που θα τις θυμάται για πάντα

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, το πρώτο φιλί κι άλλα σπουδαία ορόσημα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

Οι 11 στάμπες που πραγματικά θέλουμε στις μπλούζες μας

Ο Τσε, ο Μέσι, το άγαλμα της Ελευθερίας είναι πια μπανάλ. Άλλα θέλουν οι καιροί και τα T-Shirts μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ελύτης, Κωνσταντάρας, Παπαγιαννόπουλος, Τσαρούχης, στον πόλεμο του '40

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες στην πρώτη γραμμή του Μετώπου της Αλβανίας κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40 (Pics)

ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Rémi Gaillard έκανε φάρσα για το Halloween και είναι τρομακτική

Η νέα φάρσα του Rémi Gaillard για το Halloween είναι για εκείνους που λατρεύουν τα θρίλερ και έχουν μεγάλες αντοχές

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24