ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Από το σαββατιάτικο ντέρμπι σε μια προ 30ετίας σύγκρουση στο (παλιό) Καραϊσκάκη. Το Sport24.gr κι ο Γιάννης Φιλέρης ανατρέχουν στα αρχεία δυο ιστορικών εφημερίδων και σας μεταφέρουν κατευθείαν στο σωτήριον έτος 1981. Προσδεθείτε και απολαύστε (φωτογραφίες και βίντεο)

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που θα γίνει το Σάββατο στο Καραϊσκάκη, δεν είναι βέβαια το πρώτο και προφανώς ούτε το τελευταίο. Εκατοντάδες ιστορίες, μικρές και μεγάλες, έχουν γραφτεί τόσο στο Φάληρο, όσο και στη Λεωφόρο, ή αργότερα στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα, το Sport24.gr αποφάσισε να γυρίσει το ρολόι 30 χρόνια πίσω. Να γυρίσουμε μαζί στο 1981, για να ζήσουμε όλο τον πυρετό και την προετοιμασία των δυο ομάδων για ένα ματς, που έγινε στο (παλιό) Καραϊσκάκη. Από τη Δευτέρα 23, έως την Δευτέρα 30 Μαρτίου του σωτηρίου έτους 1981. Και δυο μέρες μετά, γιατί ως γνωστόν ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, δεν τελειώνει ποτέ την ώρα που σφυρίζει ο διαιτητής!

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε αρωγούς δυο ιστορικές εφημερίδες, που τότε ήταν όλος ο αθλητικός Τύπος. Την Αθλητική Ηχώ, η οποία πλέον δεν εκδίδεται, και το ΦΩΣ των Σπορ, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί και συντροφεύει καθημερινά τους παλιότερους και νεότερους αναγνώστες του.

Βρήκαμε τα πρωτοσέλιδά τους, εντρυφήσαμε στα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, κάτι άλλωστε που έχει και μια κρυφή γοητεία, ειδικά για όσους επιστρέφοντας πίσω στον χρόνο ξαναβρίσκουν την εφηβική τους ηλικία ή τα πρωτόλεια ρεπορτάζ τους από αγώνες της Α Αθηνών! Συναρπαστικό ταξίδι, με ακόμη πιο ωραίες αναμνήσεις.

Έχουμε και βίντεο, από αφιερώματα σε αιώνια ντέρμπι του Magic TV, όπου ο Σταύρος Τσώχος περιγράφει το ματς για λογιαριασμό φυσικά της ΕΡΤ. Αλλά, πριν πάμε στο ματς καλύτερα ας κάνουμε μια εισαγωγή για το 1981. Ορισμένοι από σας (ενδεχομένως και οι περισσότεροι) που διαβάζετε το κείμενο να μην είχατε γεννηθεί καν. Ή να μπουσουλάγατε, ακόμη. Προσοχή. Κανονικά, για να είμαστε ακριβείς έπρεπε να πάμε στη σεζόν 1981-82, αλλά τότε το ματς με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είχε γίνει στην Πάτρα (σκορ 1-1) οπότε, προτιμήσαμε να πάμε μια περίοδο πίσω και στο παλιό Καραϊσκάκη.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Δεν είναι ένα τυχαίο έτος το 1981. Τον Ιανουάριο έπεσαν χιόνια στην Αθήνα, σε μια κακοκαιρία που είχε χρόνια να ζήσει η πρωτεύουσα, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου οι Αθηναίοι, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, ταρακουνήθηκαν από ένα ισχυρό σεισμό 6.6 ρίχτερ. Το πέρασμα του Εγκέλαδου είχε αφήσει 10 νεκρούς και τεράστιο πανικό. Λίγες μέρες νωρίτερα στις 8 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός μετά το θριαμβευτικό 6-0 επί της ΑΕΚ θρηνούσε 21 νεκρούς στο τραγικό δυστύχημα της μισόκλειστης Θύρας 7. Μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 στην Τούμπα, με τον προπονητή του Γκιούλα Λόραντ να αφήνει την τελευταία του πνοή στον πάγκο.

Τον ίδιο χρόνο καθιερώθηκε το πενθήμερο στα σχολεία, διαγνώστηκε ο ιός ΙΗV και τον Οκτώβριο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με 48% και σχημάτισε κυβέρνηση. Οι αθλητικές εφημερίδες στοίχιζαν 15 δραχμές και κάθε Δευτέρα κυκλοφορούσαν με 8 σελίδες (τις καθημερινές με 6), έχοντας μάλιστα κάτι τέτοιες διαφημίσεις:

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Περιπέτειες, καράτε και ελληνικές ταινίες β διαλογής!

Τα προεόρτια με διαφορά 11β

Το ντέρμπι που ...βάλαμε στο μάτι, έγινε στις 29 Μαρτίου και ήταν η 25η αγωνιστική. Ένα σαββατοκύριακο νωρίτερα, στην 24η αγωνιστική (10 πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Α Εθνικής που γινόταν με 18 ομάδες) ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον Πανιώνιο με 2-1 στη Νέα Σμύρνη και ο Παναθηναϊκός ερχόταν ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ 0-0, διαμαρτυρόμενος για ένα γκολ του ...Μπουμπλή (έτσι λεγόταν ακόμη ο Χουάν, που έπαιζε σαν δημότης Αιγάλεω, η διαμάχη με τον Ολυμπιακό ξέσπασε ένα χρόνο αργότερα) που δεν μέτρησε ο διαιτητής Αγγελίδης. Οι δυο ομάδες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες στο Καραϊσκάκη, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" στο ματς του πρώτου γύρου, είχαν νικήσει στη Λεωφόρο, με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Κουσουλάκη. Το...χρυσό ντέρμπι της ΙΟΝ, αν θυμάστε!

Ο Ολυμπιακός είχε παίξει το Σάββατο 21/3, με το ΦΩΣ της Κυριακής να αναγνωρίζει την ανωτερότητα των "κυανέρυθρων" και την ικανότητα του σκόρερ Παπαδημητρίου.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Την επομένη, η Αθλητική Ηχώ διαμαρτύρεται για την διαιτησία στην Ριζούπολη (η Λεωφόρος ήταν κλειστή λόγω των σεισμών) και το ακυρωθέν γκολ του Μπουμπλή, από τον διαιτητή Αγγελίδη. Οι "πράσινοι" ατύχησαν καθώς ο Χρήστος Τερζανίδης, έχοντας επιστρέψει από ένα τραυματισμό, δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Σάλαμον και αποχώρησε πάλι τραυματίας.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Ο Ολυμπιακός (του Καζιμίρ Γκόρσκι) παρά την ήττα του είχε αποσπαστεί του Παναθηναϊκού (του Χέλμουτ Σενέκοβιτς) κατά 11 β (36 με 25), αν και ένιωθε την καυτή ανάσα της ΑΕΚ, η οποία νικούσε τον Απόλλωνα με 3-0, έχανε όμως τον Θωμά Μαύρο ο οποίος δεχόταν την Κυριακή την κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ πλησίαζε τους "ερυθρόλευκους" στους 2β, με το σύστημα τότε να δίνει στη νίκη 2β και στην ισοπαλία 1. Εκτός των άλλων η ΑΕΚ αντιμετώπιζε και εσωτερικό πρόβλημα με την μίνι ανταρσία του Χρήστου Αρδίζογλου, σε μια ιστορία που εκτυλίχθηκε παράλληλα με το ντέρμπι.

Το επεισόδιο Σενέκοβιτς-Καψή και ο εξάψαλμος του Γκόρσκι

Η επόμενη μέρα πάντως για τους δυο "αιωνίους" είχε πρωταγωνιστές τους προπονητές. Στον Ολυμπιακό, που έπαιζε και μια μέρα νωρίτερα, ο Κάζιμιρ Γκόρσκ ναι μεν εξέφραζε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του στο ντέρμπι θα έδειχνε τον πραγματικό της εαυτό.

Στην ομιλία του, όμως, στους παίκτες όπως αποκάλυπτε στο ΦΩΣ, ο Μιχάλης Νομικός, ήταν ιδιαίτερα καυστικός: "Η αρρώστια του Ολυμπιακού είναι ο βεντετισμός Όλοι νομίζετε ότι έχετε γίνει φίρμες" ήταν το μήνυμα του Πολωνού κόουτς που δεν βρίσκεται πια στη ζωή αφού το 2007 απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών. Τότε, όμως, είχε αναλάβει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο νταμπλ, όπως έκανε το 1977 με τον Παναθηναϊκό.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Την Τρίτη 24 του μηνός, η Αθλητική Ηχώ έχει άλλο πρωτοσέλιδο. Η διαρροή για επεισόδιο στα αποδυτήρια ανάμεσα στον Άνθιμο Καψή και τον Χέλμουτ Σενέκοβιτς παίρνει διαστάσεις. Ο Αυστριακός προπονητής φέρεται να λογομάχησε με τον αρχηγό του ΠΑΟ, ο οποίος παραπονέθηκε για τις δριμύτατες παρατηρήσεις του προπονητή του.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η διάψευση, ο Ορφανός και ο ...Αρδίζογλου

Από την Τετάρτη, πάντως, οι δύο ομάδες μπαίνουν σιγά-σιγά σε ρυθμούς ντέρμπι, έχοντας πάντα και τον απόηχο της προηγούμενης αγωνιστικής. Μαζί και οι εφημερίδες. Στον Παναθηναϊκό, ο Άνθιμος Καψής και ο Σενέκοβιτς διαψεύδουν ότι έγινε επεισόδιο μεταξύ τους (διευκρινίζεται ότι η συνομιλία του "Σέκι" έγινε μεν, αλλά με ...αντίδικο τον Νίκο Κόβη) ενώ το ΦΩΣ έχει χτύπημα στην πρώτη σελίδα την είδηση ότι στο ντέρμπι δεν πρόκειται να παίξει ο τραυματίας Γιάννης Κυράστας που τότε φορούσε ακόμη τα "ερυθρόλευκα".

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Στο ΦΩΣ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Κώστα Ορφανού, ο οποίος είχε παρακολουθήσει το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Ο "ερυθρόλευκος" κυνηγός (που είχε πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ) τονίζει ότι από τον Παναθηναϊκό λείπει ένας κλασικός γκολτζής.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η "Ηχώ" διαλέγει για πρώτο θέμα την επιστροφή του Αρδίζογλου στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, εν όψει του αγώνα εναντίον της Λάρισας και αρχίζει να αναρωτιέται πόσοι φίλαθλοι θα δουν το ντέρμπι, καθώς και το Καραϊσκάκη έχει πρόβλημα από τον σεισμό του Φεβρουαρίου. Αν δείτε κάτω δεξιά την φωτογραφία, ναι δεν κάνετε λάθος. Είναι από την παρέλαση των μαθητριών στις 25 Μαρτίου. Τα κορίτσια φορούσαν ακόμη ποδιές...



Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Οι διευκρινίσεις του Άνθιμου Καψή είναι επίσης ένα θέμα της εφημερίδας, καθώς ο αρχηγός του ΠΑΟ υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον προπονητή του

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Ο Ζλατάνος και ο κύριος Μάνος

Καθώς μεσολαβεί η αργία της 25ης Μαρτίου, ο κόσμος μπορεί να χαλαρώσει λίγο. Οι εφημερίδες κυκλοφορούν ξανά στις 27 του μηνός. Έχουμε φτάσει, πλέον, παραμονές του ντέρμπι. Άρα ...πρέπει να βγει ο διαιτητής. Είναι ο Νίκος Ζλατάνος, θεωρητικά η κορυφαία σφυρίχτρα της εποχής. Α, αν δεν το παρατηρήσετε και στις δυο εφημερίδες υπάρχει χτύπημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την Μακάμπι του Τελ Αβίβ (σε ένα συγκλονιστικό τελικό) με 80-79 επί της Σινούντιντε Μπολόνια!

Το ΦΩΣ έχει τον ορισμό του ρέφερι σε περίοπτη θέση, ενώ θεωρεί κατά 99% σίγουρη την συμμετοχή τόσο του αείμνηστου Κυράστα, όσο και του Κώστα Ορφανού

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Στην 2η σελίδα του ΦΩΤΟΣ υπάρχουν και λεπτομέρειες για τα 30.000 εισιτήρια που τυπώθηκαν για το ματς. Ο Ολυμπιακός παίρνει 23.000, ενώ 5.000 θα πάνε στους φιλάθλους του ΠΑΟ, καθώς ακόμη δεν είχε εφευρεθεί το μέτρο της μη μετακίνησης οπαδών από τη μία έδρα στην άλλη και οι Έλληνες μάλλον μπορούσαν να ...συνυπάρξουν, έστω κι αν επρόκειτο για ένα ντέρμπι αιωνίων. Προσέξτε τις τιμές. Τα ακριβά 500 δραχμές και τα φτηνά 100. Δηλαδή 1.5 ευρώ και ...30 λεπτά, με σημερινές τιμές. Μιλάμε, όμως, για τριάντα χρόνια πίσω ε;

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η Αθλητική Ηχώ έχει πρώτο θέμα τους 30.000 που θα δουν τον αγώνα αλλά και αναρωτιέται δηλαδή δημοσιεύει τα ερωτηματικά του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, που μόλις είχε αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν είχε γίνει ακόμη ο "μίστερ-Μάνος" αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του, θέτοντας ...καυτά ερωτήματα του στυλ "πότε αναστηλώθηκε το Καραϊσκάκη" αλλά και αποκάλυπτε ότι βουλευτές ορίζουν λάινσμεν στους αγωνες της Α Εθνικής!

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Οι παρεμβάσεις Μαυροκουκουλάκη φιλοξενούνται ως "αστερίσκοι" στο ρεπορτάζ του Κώστα Δεληγιάννη. Αν προσέξετε ακριβώς δίπλα σημειώνεται ως έκπληξη η επανεμφάνιση του Παύλου Γιαννακόπουλου σε μια εκδήλωση του Παναθηναϊκού. Έκπληξη, βεβαίως, γιατί ο Παύλος ήταν ο πρώτος υποψήφιος να αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πριν αυτή καταλήξει στα χέρια του Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Παίζει ο Ορφανός, πριμ ο Βαρδινογιάννης

Μια μέρα πριν από το ντέρμπι, τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν. Αφού μάθαμε και τον διαιτητή, αλλά και το πόσοι θα έβλεπαν τον αγώνα, στον Ολυμπιακό, ο Γκόρσκι αρχίζει να κάνει τα τελικά του σχέδια.

Ο Κυράστας όχι μόνο δεν πρόκειται να παίξει αλλά αποκλείεται από την αποστολή. Αντίθετα, σύμφωνα και με το ΦΩΣ ο Κώστας Ορφανός θα δοκιμάσει να αγωνιστεί καθώς ο ίδιος θέλει να βρεθεί οπωσδήποτε στο ντέρμπι...

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η Αθλητική Ηχώ γράφει ότι ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ήδη έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Κατσιάκου, ενώ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για να τονώσει το ηθικό των παικτών δίνει πριμ νίκης για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ παρότι έληξε 0-0. Πρώτο θέμα στην "Ηχώ", όμως, είναι η νέα εξέλιξη στο σίριαλ Αρδίζογλου που αφήνει εμβρόντητο τον Μίλτο Παπαποστόλου και τους υπόλοιπους ΑΕΚτσήδες υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Λάρισα...

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Όλα έτοιμα για βαθμούς και γόητρο στην αδυσώπητη σύγκρουση

Η μέρα του ντέρμπι φτάνει. Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο παιχνίδι, που θα γινόταν στο Καραϊσκάκη στις 5μμ. Για το ΦΩΣ η είδηση ήταν η συμμετοχή του Κώστα Ορφανού. Ο διεθνής άσος είχε ξεπεράσει το πρόβλημα με τις ζαλάδες που αισθανόταν όλη την εβδομάδα κι αφού επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να κάνει εγκεφαλογράφημα, έμπαινε οριστικά στα σχέδια του Γκόρσκι για το ντέρμπι.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η "Αθλητική" θεωρούσε το ματς ως αδυσώπητη σύγκρουση κι ας χώριζαν τις δυο ομάδες 11β. Μια κόντρα άλλωστε Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού παραμένει αιώνιο ντέρμπι ό,τι κι αν λέει η βαθμολογία!

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Το ματς...

Τι έγινε όμως στο ματς. Το 0-0 υποδηλώνει ότι δεν έγινε τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν φάσεις, με τον Ολυμπιακό να χάνει τις περισσότερες ευκαιρίες καθώς ο Βασίλης Κωνσταντίνου, έδωσε ρεσιτάλ αποκρούσεων, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η φάση που σημάδεψε το ματς έγινε στο 88. Ο Ρουμάνος Ντουρο Νικολάε από θέση οφ-σάιντ, βρέθηκε μπροστά στον Νίκο Σαργκάνη. Η παράβαση είχε σφυριχτεί όταν ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έβαλε το πόδι του για να ανατρέψει τον Νικολάε. Όπως θα δείτε στο βίντεο, δεν υπάρχει ανατροπή, ωστόσο ο διαιτητής Ζλατάνος απέβαλε τον Σαργκάνη. Μετά το ματς είχαμε και ...επεισόδιο Ντουρονικολάε-Αναστόπουλου, με τον Ρουμάνο να υποστηρίζει ότι δέχθηκε χτύπημα από τον άσο του Ολυμπιακού, κάτι που ο "ερυθρόλευκος" κυνηγός διέψευδε μετά βδελυγμίας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαργκάνης, Δαμιανίδης, Βαμβακούλας, Μίχος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Ορφανός, Αναστόπουλος (67 Λεμονής), Άλστρομ (88 Τσακμακίδης), Περσίας.

ΠΑΟ: Κωνσταντίνου, Αργυρόπουλος, Καρούλιας, Κόβης. Καψής, Λιβαθηνός, Υφαντίδης (46΄Αντωνίου), Κατσιάκος, Σημαιοφορίδης, Ρότσα (73 Παντελίδης), Νικολάε

Δείτε το βίντεο του ματς σε περιγραφή Σταύρου Τσώχου:

Σύμφωνα με το ΦΩΣ ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός αλλά και άτυχος, καθώς "στο διάστημα 46'-58' παίχθηκαν κορώνα γράμματα τρία γκολ μπροστά στην πράσινη εστία", ενώ η αποβολή κατά της γνώμης της εφημερίδας ήταν άδικη.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Το ΦΩΣ όμως έχει και ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια, όπου ο Άνθιμος Καψής φέρεται να δηλώνει ότι ο Σαργκάνης δεν χτύπησε τον Ντουρονικολάε!

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Η Αθλητική Ηχώ έχει άλλη γνώμη. Ο Παναθηναϊκός ήταν λιοντάρι με ήρωα τον Κωνσταντίνου, ενώ η ενέργεια του Αναστόπουλου χαρακτηρίζεται απάνθρωπη. Η εφημερίδα συμφωνεί με την αποβολή του Σαργκάνη, αφού και η διαιτησία χαρακτηρίζεται άριστη.

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Στο ρεπορτάζ αποδυτηρίων, υπάρχει η περιγραφή του επεισοδίου Ντουρονικολάε-Αναστόπουλου

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Τα μεθεόρτια ...

Όμως, όπως ξέρετε το ντέρμπι δεν τελειώνει ούτε την Κυριακή, ούτε την Δευτέρα. Η Αθλητική Ηχω της Τρίτης 31/3 φιλοξενεί δήλωση του Ντουρονικολάε σύμφωνα με την οποία ο Σαργκάνης τον χτύπησε στην επίμαχη φάση...

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Ο Σαργκάνης απαντάει μια μέρα αργότερα, αφού είχε δει το βίντεο στην ΕΡΤ και δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα:

Ένα (αιώνιο) ντέρμπι το...1981

Όσο για τον Παναθηναϊκό. Μέσω του Μαυροκουκουλάκη έκανε ολομέτωπη επίθεση κατά της ΕΡΤ επειδή "έκοψε" τις φάσεις του Παναθηναϊκού, αλλά και το επεισόδιο Αναστόπουλου-Ντούρο Νικολάε!

Κι έζησαν αυτοί καλά, για να τσακώνονται τριάντα χρόνια μετά και εμείς καλύτερα γιατί τους ...αντέξαμε!

ΥΓ: Για την ιστορία, στο τέλος του 1981, ο Ολυμπιακός του Σταύρου Νταϊφά έπαιρνε τον τίτλο με χαρακτηριστική άνεση και διαφορά 5β από την δεύτερη ΑΕΚ. Ήταν το 2ο από τα 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός στις αρχές της δεκαετίας του 80 και στο ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι "ερυθρόλευκοι", το 1981, πήραν και το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 3-1. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 5η θέση...

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ