STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 2-0

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Πρωταθλητής Ελλάδας είναι και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με σκορ 2-0 του Πανθρακικού στο Φάληρο χάρη στα τέρματα των Βαλντές (35') και Φουστέρ (90' πεν.) . Επόμενη πρόκληση για τους Πειραιώτες ο επαναληπτικός του "Old Trafford".

Στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, 41ου στην ιστορία του, έφτασε ο Ολυμπιακός μετά την επικράτηση του επί του Πανθρακικού στο Φάληρο. Πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League, οι Πειραιώτες έκοψαν πρώτοι το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος και πλέον στρέφουν την προσοχή τους με ανεβασμένη ψυχολογία στον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Old Trafford" στις 19 Μαρτίου.

Το γκολ του Βαλντές στο 35' έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Πανθρακικός έμεινε με δέκα παίκτες έξι λεπτά αργότερα μετά την αποβολή του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και οι Πειραιώτες σφράγισαν την νίκη τους με εύστοχο πέναλτι του Φουστέρ στο 90'.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο studio της Super BALL θα ανοίξει τον διάλογο για τον μεγάλο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ". Ρεπορτάζ, ανάλυση, συνεντεύξεις και στιγμιότυπα από όλα τα ματς της 29ης αγωνιστικής. Παρουσιάζουν ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας)

Τέταρτος: Μιχαήλ Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58' Φουστέρ), Ντομίνγκες (72' Στσέποβιτς), Βαλντές (72' Μασάντο).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μπονγκ, Εντινγκά, Μασάντο, Πελέ, Φουστέρ, Στσέποβιτς.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Έμποου, Μολίνα (59' Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67' Μακρδημήτρης), Καθάριος (82' Σδράβος-Ρίζος), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Σαρακατσάνος.

Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Τριανταφύλλου, Ζδράβος-Ρίζος, Μακρυδημήτρης, Μαμούτ, Λαδάκης.

Γκολ: 35' Βαλντές, 90' Φουστέρ / -

Κίτρινες κάρτες: -/ 20' Σαρακατσάνος, 89' Μπεν Σαμπάτ

Κόκκινες κάρτες: -/ 41' Σαρακατσάνος (2η κίτρινη)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ανασκόπηση αγώνα

Χωρίς τον κόσμο του, λόγω τιμωρίας, κλήθηκε ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανθρακικού για την 29η αγωνιστική της Super League, κατακτώντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδας. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο ο Πανθρακικός είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη.

Οι "ερυθρόλευκοι" απειλούσαν με μεγάλη δυσκολία μέσα από την περιοχή, προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός είχε καλές στιγμές στο ματς με τους Μανιάτη (2'), Βαλντές (4'), Πέρες (7') και Χολέμπας σε δύο περιπτώσεις (11', 21') να μην βρίσκουν στόχο.

Στο 35' από εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες, ο Βαλντές με προβολή (οριακή θέση οφσάιντ) νίκησε τον Αθανασιάδη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σαρακατσάνος είδε την δεύτερη κίτρινη στο ματς (για φάουλ στον σκόρερ) και η ομάδα της Κομοτηνής συνέχισε με δέκα παίκτες.

Ο Πέρες επιχείρησε να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο (ανάποδο ψαλίδι) στο 43', όμως ο Αθανασιάδης αντέδρασε ενστικτωδώς και με την μπάλα να έχει κοντράρει σε σώματα αμυνομένων. Το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 52', ο Ντομίνγκες με σουτ από τα 20 μέτρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μανιάτης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να απειλήσει και κοιτούσε πρωτίστως να αμυνθεί σωστά. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να "κλειδώσει" το ματς. Στο 69' ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ ο Ντιόγκο ενήργησε λανθασμένα σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 75'.

Ο Αθανασιάδης στο 88' έκανε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Φουστέρ εκτός περιοχής και στην εξέλιξη της φάσης ο Κάμπελ κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ παρά την καλή προσπάθεια του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό που κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδας. Επόμενος στόχος των "ερυθρολεύκων" η πρόκληση του Champions League και ο επαναληπτικός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Old Trafford" στις 19 Μαρτίου.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και σε αρκετές περιπτώσεις ενήργησε σωτήρια για την ομάδα του. Με τις επεμβάσεις του κράτησε για 89 λεπτά τον Πανθρακικό στο ματς, ενώ λίγο έλειψε να αποκρούσει το πέναλτι του Φουστέρ.

Η απογοήτευση

Ο αρχηγός του Πανθρακικού. Με κάρτα από νωρίς για φάουλ στον Κάμπελ, ο Σαρακατσάνος έκανε ένα σκληρό -αχρείαστο- φάουλ στον Βαλντές στο ύψος της μεσαίας γραμμής και άφησε με 10 την ομάδα του από το 41ο λεπτό.

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 0
1 Ασίστ 0
23 Τελικές Προσπάθειες 2
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
6 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 14
3 Επεμβάσεις 43
11 Κλεψίματα 21
14 Φάουλ 15
0 Οφσάιντ 2
13 Κόρνερ 0
31 Λάθη 36
13/54 Γεμίσματα 1/4
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ