STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

Με δύο γρήγορα γκολ από τους Σάμαρη (11') και Στσέποβιτς (18'), ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-0 του Πανιωνίου στο Φάληρο για την εμβόλιμη 23η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερο ενδιαφέρουσα ωστόσο και από το παιχνίδι, ήταν η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του Φαληρικού γηπέδου πως ο Ολυμπιακός απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ισπανός γκολκίπερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες έως το 2018.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, Μίτσελ και Παναγόπουλος αποφάσισαν να κάνουν ροτέισον και ειδικότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα. Μανωλάς και Μανιάτης έμειναν εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Πανιώνιος είχε στον πάγκο του τους Ανέστη, Κολοβό, Παντίδος και Κούρντι.

Για τους "ερυθρόλευκους" έκανε ντεμπούτο, στο δεύτερο πέρασμα του από την ομάδα του Πειραιά, ο Ιβάν Μαρκάνο αλλά και ο Ερνάν Πέρες, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού από την Βιγιαρεάλ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Αντώνης Τσιράκης.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Συννεφιά

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Τέταρτος: Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σάμαρης (69' Πελέ), Εντινγκά, Ολαϊτάν (52' Πέρες), Κάμπελ, Στσέποβιτς (59' Ντομίνγκες), Σαβιόλα.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Πελέ, Παπάζογλου, Μασάντο, Ντομίνγκες, Πέρες.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Μπούζας (77' Σταυροθανασόπουλος), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Λάσνικ (46' Κολοβός), Ζαχαράκης, Πάνος, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Γιάννου (63' Ντούνης).

Αναπληρωματικοί: Ανέστης, Κούρντι, Κολοβός, Σταυροθανασόπουλος, Ντούνης, Παντίδος, Κωτσαλάς.

Γκολ: 11' Σάμαρης, 18' Στσέποβιτς / -

Κίτρινες κάρτες: 45' Κάμπελ / 13' Παναγιωτούδης, 36' Πάνος

Ανασκόπηση αγώνα

Με ένα εντυπωσιακό -σε εκτέλεση- γκολ του Σάμαρη στο 11' ξεκίνησε η αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Σαβιόλα κέρδισε έξω από την περιοχή και αριστερά, με τον Έλληνα διεθνή μέσο να εκτελεί απευθείας στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Παπαδόπουλου, χωρίς να πανηγυρίσει το τέρμα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στο 18' ήταν η σειρά του Στσέποβιτς να βρει δίχτυα διευρύνοντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Ο Κάμπελ από δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Σέρβος φορ με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις και ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν "αέρα" δύο τερμάτων και την πλήρη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πανιώνιο να μην απειλεί και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να φτάνει κοντά στην μείωση του σκορ δίχως όμως να τα καταφέρει. Στο 54' και μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή για τον Ολυμπιακό, ο Αραβίδης μπήκε από δεξιά και επιχείρησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία, με τον Ρομπέρτο να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 65' από κόρνερ του Χολέμπας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπιασε την σκαστή κεφαλιά, αλλά η άμυνα του Πανιωνίου κατάφερε να διώξει προ της γραμμής. Ανεπανάληπτη ευκαιρία έχασε ο Αραβίδης επτά λεπτά αργότερα για τους Νεοσμυρνιώτες, όταν νικήθηκε από τον Ρομπέρτο σε τετ-α-τετ μετά από ασίστ του Κολοβού στην κόντρα.

Στο 79' ο Πανιώνιος στάθηκε άτυχος, καθώς το βολέ του Μητρόπουλου από τα 25 μέτρα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Η μονομαχία των δύο Παπαδόπουλων στο 83' βρήκε νικητή τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, που εξ επαφής σταμάτησε την κεφαλιά του στόπερ των Πειραιωτών από γύρισμα του Πελέ.

Την παράσταση έκλεψε δευτερόλεπτα μετά η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του "Γ. Καραϊσκάκης" για την απόκτηση του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ισπανό γκολκίπερ να σταματάει τον Ντούνη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με σκορ 2-0, όπως αυτό διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

O MVP

Ο Τζόελ Κάμπελ είχε την περισσότερη διάθεση και ενέργεια από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Μπορεί να μην ολοκλήρωσε ιδανικά όλες τις προσπάθειες του, ωστόσο από δική του ασίστ σκόραρε ο Στσέποβιτς το 2-0 και ουσιαστικά "κλείδωσε" το παιχνίδι.

Η απογοήτευση

Υποτονική ήταν η παρουσία του Λάσνικ για τον Πανιώνιο. Δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ανασταλτικά, ούτε δημιουργικά, έχοντας μηδαμινή συμμετοχή στο ματς. Αντικαταστάθηκε ορθώς στην ανάπαυλα από τον Κολοβό.

Στατιστικά Αγώνα

2 Goal 0
1 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 6
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
4 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 7
12 Επεμβάσεις 26
21 Κλεψίματα 21
6 Φάουλ 9
1 Οφσάιντ 2
13 Κόρνερ 3
50 Λάθη 45
17/38 Γεμίσματα 5/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ