STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
INTIME SPORTS

Παίζοντας ποδόσφαιρο με εκλάμψεις και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, Αβραάμ Παπαδόπουλο που πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε την αξιόμαχη ΑΕΚ με 3-0 και κατέκτησε το 40ό πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Δίχως να εντυπωσιάσει και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.... όποτε χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ και έφτασε στη νίκη με 3-0, που του εξασφάλισε το 40ό πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν στο... ρελαντί, όμως η διαφορά δυναμικότητας από τον Δικέφαλο είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το Φάληρο και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 25η αγωνιστική της Superleague .

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Superleague με τη μεγάλη μάχη στην ουρά !

Το πρόσωπο του αγώνα που έκρινε το αποτέλεσμα με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά από περίπου ένα χρόνο και το come-back του ήταν ονειρικό! Εκείνος άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, εκείνος "κλείδωσε" τους τρεις βαθμούς και κατά συνέπεια οδήγησε τον Ολυμπιακό στην εξασφάλιση του πρωταθλήματος πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το τρίτο γκολ των Πειραιωτών πέτυχε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ μπορεί να μην σκόραρε, είχε όμως δύο ασίστ. Κατά τ' άλλα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, όπως σας προαναφέραμε.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά, όμως από βρέθηκε πίσω στο σκορ σχετικά νωρίς (13') και ήταν φανερό πως όσο κι αν προσπάθησε δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν σωστό πλάνο, το ακολουθούσαν κατά γράμμα, έπαιξαν ώριμα και ήρεμα, πάλεψαν για κάτι καλύτερο, όμως μετά το 2-0 δεν είχαν άλλες δυνάμεις.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας), Λ. Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου)

Τέταρτος: Αν. Παππάς (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο (38' Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65' Ιμπαγάσα, 74' Φουστέρ), Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Κατίδης, Φέτσης (69' Τσίτας), Κορδέρο (90' Αναστασόπουλος), Ρίκκα, Γκερέιρο, Φούντας (76' Ανάκογλου).

Γκολ: 13', 57' Α. Παπαδόπουλος, 62' Αμπντούν

Κίτρινες: 58' Παπάζογλου / 49' Κορδέρο, 78' Μπουγαΐδης

Ο αγώνας

Μίτσελ VS Λίνεν

Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ Γκονθάλεθ, με μοναδικό αξιοσημείωτο το γεγονός πως προτιμήθηκε ο Λεάντρο Γκρέκο αντί του Πάουλο Μασάντο. Κατά τ' άλλα, στην κορυφή ήταν ο Τζιμπούρ, στις πτέρυγες οι Αμπντούν και Βλαχοδήμος, ενώ σέντερ μπακ ξεκίνησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανωλάς. Από την άλλη πλευρά, ο Έβαλντ Λίνεν είχε πολλά προβλήματα απουσιών και μοναδικό προωθημένο επέλεξε τον Φούντα. Πίσω του ήταν οι Ρίκκα, Κατίδης και Γκερέιρο. Αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Παρά την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, η ομάδα τους δεν ξεκίνησε τόσο καλά κι αυτό χάρη στην καλά στημένη και διαβασμένη ΑΕΚ. Ο Έβαλντ Λίνεν φαίνεται πως είχε μελετήσει πολύ το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές του έπαιζαν πολύ ώριμα και ήρεμα. Το πρώτο σουτ του αγώνα, ήταν μάλιστα από "κιτρινόμαυρα" πόδια, με τον Φούντα να απειλεί τον Μέγιερι στο 10', αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η μεγάλη επιστροφή του Αβραάμ (1-0)

Παρά το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ικανή να αλλάξει τα δεδομένα και ένα δυνατό 2λεπτο έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Οι Πειραιώτες αφού έχασαν ευκαιρία μ' ένα σουτ του Τζιμπούρ στο 14', λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέτυχαν γκολ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Έπειτα από σέντρα του Χολέμπας από τα δεξιά, ο Τζιμπούρ έκανε κεφαλιά πάσα στον αρχηγό της ομάδας και εκείνος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ιδανική επιστροφή στην βασική ενδεκάδα στο "Γ. Καραϊσκάκης" περίπου ένα χρόνο μετά για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν ορμή, όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Οι παίκτες του Δικεφάλου παρέμεναν πειθαρχημένοι και προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ισορροπήσουν το ματς. Παρά το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, η εμφάνισή τους ήταν πολύ ώριμη και αυτό είναι κάτι που επισημάναμε παραπάνω, όμως αξίζει να το λέμε ξανά και ξανά.

Ώριμη και επικίνδυνη ΑΕΚ

Στο 36' μάλιστα, είδαμε τις αρετές της ΑΕΚ στο παιχνίδι της αντεπίθεσης, αφού αναπτύχθηκαν γρήγορα και απείλησαν ξανά με τον Φούντα την εστία του Μέγιερι. Παρόλα αυτά, το σουτ του επιθετικού του Δικεφάλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των "ερυθρολεύκων" και έτσι το 1-0 παρέμενε.

Λίγα λεπτά αργότερα (38'), ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Μασάντο στη θέση του Γκρέκο που κούτσαινε και οι Πειραιώτες είχαν μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν. Έπειτα από σουτ του Χολέμπας και σύγχυση στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα, ο Μανωλάς προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Καλύτερη η ΑΕΚ, αλλά δεν είχε Αβραάμ (2-0)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και έμοιαζαν αποφασισμένοι να παλέψουν το παιχνίδι με όλες τους τις δυνάμεις. Δεν άργησαν μάλιστα να δημιουργήσουν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως όλες τις πέταξαν στα σκουπίδια. Συγκεκριμένα, στο 46' ο Φούντας έκανε ένα καλό σουτ στην αντεπίθεση που μπλόκαρε ο Μέγιερι, ενώ στο 50' ο Κορδέρο βγήκε απέναντι από τον Μέγιερι, όμως έκανε κακό πλασέ που κατέληξε άουτ.

Κι ενώ ο Δικέφαλος ξεκίνησε καλύτερα και ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ήρθε το 2-0 κόντρα στην ροή του αγώνα στο 57'. Σκόρερ ήταν και πάλι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χολέμπας και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε δεύτερο γκολ. Ονειρικό παιχνίδι για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

"Ερυθρόλευκο" ΑμπΝΤΟΥν (3-0)

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού έδωσε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του αφού "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη, ενώ από την άλλη πλευρά, οι "κιτρινόμαυροι" έμοιαζαν απογοητευμένοι και δεν είχαν ψυχικά αποθέματα γα να αντιδράσουν. Κάπως έτσι, το 3-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 62' ο Βλαχοδήμος έβγαλε ωραία κάθετη για τον Τζιμπούρ, εκείνος πάσαρε από τα δεξιά στον Αμπντούν και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-0.

Από κει και πέρα, ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τον Ιμπαγάσα, όμως τον έβγαλε μετά από λίγο λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Φουστέρ. Ο Ισπανός κατάφερε να σκοράρει μάλιστα στο 80', όμως ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ. Πολύ οριακή η φάση, αλλά τι σημασία έχει όταν το σκορ είναι 3-0;

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες φάσεις για τέταρτο γκολ, όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ, ούτε το σουτ του Μανιάτη (86') είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι το σκορ δεν άλλαξε. Ο Μανιάτης μάλιστα είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις, ενώ λίγο πριν το 90' ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για το 40ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

MVP της αναμέτρησης

Τέτοια επιστροφή στην βασική ενδεκάδα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ούτε την φανταζόταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός ως πραγματικός αρχηγός, πήρε την ομάδα του από το χέρι και με δύο γκολ (παρά το γεγονός πως είναι αμυντικός), την οδήγησε στη νίκη-τίτλου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην έκανε κάποια γκέλα στο σημερινό ματς, όμως ήταν σε κακή μέρα και κάθε άλλο παρά βοήθησε την ομάδα του. Ειδικά στις εξόδου είχε ένα πρόβλημα...

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 8
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 7
4 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 1
5 Επεμβάσεις 18
18 Κλεψίματα 11
22 Φάουλ 16
3 Οφσάιντ 3
10 Κόρνερ 1
51 Λάθη 54
8/26 Γεμίσματα 2/8
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ