STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Μαρτίν (24', 85') ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε τον Παναθηναϊκό, μπήκε στα πλέι οφ πανηγυρικά και ελπίζει για την ευρωπαϊκή του συμμετοχή. Οι "πράσινοι" που έμειναν με εννέα παίκτες ισοφάρισαν με τον Σισέ σε 2-2 αλλά δεν τα κατάφεραν. Πανηγυρικό κλίμα μετά το φινάλε, παράπονα των "πράσινων" για Μάνταλο.

Το εισιτήριο για την Ευρώπη έχει "αγκαλιά" πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου (σίγουρα αν ο Ατρόμητος δεν πάρει το Κύπελλο) με την είσοδο στα πλέι οφ μετά την επιτυχία και την νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού.

Πρωταγωνιστής των "ερυθρόλευκων", ο Μαρτίν που με δύο γκολ (24', 85') οδήγησε την ομάδα του Βόλου σε μια σπουδαία νίκη. Παράπονα των "πράσινων" για τον διαιτητή Μάνταλο που τους άφησε με εννέα παίκτες και τους έδωσε δύο πέναλτι.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου είχε δώσει προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του στο 24' και ο Μπρέσκα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 54'. Ομως οι "πράσινοι" παρόλο που έπαιζαν με δέκα βρήκαν τον τρόπο και με τους Κατσουράνη και Σισέ ισοφάρισαν σε διάστημα δέκα λεπτών.

Ομως ο διαιτητής Μάνταλος εξαντλώντας το έργο του στο 80' απέβαλε τον Μπουμσόνγκ και έδωσε νέο πέναλτι υπέρ των "ερυθρόλευκων", με τον Σολάκη να νικιέται από τον Τζόρβα. Ομως το αριθμητικό μειονέκτημα "λύγισε" τους φιλοξενούμενους και ο Μάρτινς στο 85' χάρισε την πολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου που εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συμμετοχή και την είσοδό του στα πλέι οφ, με τους παίκτες και τους οπαδούς να γίνονται ένα "κουβάρι" με την λήξη μέσα αποθέωση και φιέστα που είχαν ετοιμάσει οι διοικούντες.

Το αποτέλεσμα αυτό, πλέον δεν αύξησε την διαφορά στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό που ξεκινάει με 3 βαθμούς τα ματς (στις 8 Μαϊου) και έχει την ΑΕΚ πίσω του με διαφορά μόλις δύο (ξεκινάει με έναν) και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου να έχουν μηδέν.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τρύφων Πέτρος (Δράμας) - Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας)


Τέταρτος διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)

Κίτρινες: Σολάκης, Ακόστα, Ντολεζάι, Μαρτίν / Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Λέτο, Λουίς Γκαρθία

Κόκκινες: Καντέ, Μπουμσόνγκ

Γκολ: 24' (πεν.) Μάρτινς

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Μαρούλης, Μητρόπουλος (84' Νέμεθ), Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ρόκας, Σολάκης (87' Ψυχογιός) , Μαρτίν, Ουμπίντες (13' Αλβάρεζ), Τομάς, Μπρέσκα, Ακόστα.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (56΄Σιμάο), Καραγκούνης (74' Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο (56' Λουίς Γκαρθία), Σισέ.

Τα πλάνα των προπονητών

Στον πιο καθοριστικό αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα του με τον τρίτο τερματοφύλακα λόγω προβλημάτων στους δύο βασικούς. Παράλληλα, ο Ελληνας τεχνικός επέλεξε τους να έχει ισχυρή μεσαία γραμμή και έτοιμη να χτυπήσει στην επίθεση με τους Ουμπίντες, Μπρέσκα, Ακόστα και Μαρτίνς.

Με μοναδική αλλαγή τον Καντέ αντί του Ιωαννίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο Βόλο με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό. Ο Φερέιρα δεν άλλαξε τα πλάνα του και στο τελευταίο ματς εμπιστευόμενος τόσο την τριάδα των Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Καραγκούνη στο κέντρο όσο και τους Λέτο, Χριστοδουλόπουλο στα άκρα της επίθεσης με τον Σισέ μοναδικό επιθετικό.

Αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο

Υπό συνεχή βροχή ξεκίνησε το ματς στον Βόλο, γεγονός που σαφώς έκανε πιο δύσκολη την "δουλειά" των 22 ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι απείλησαν την αντίπαλη εστία.

Στο 4' ο Oύμπιντες σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σαριέγκι και ο Τζόρβας που παρακολουθούσε την πορεία της απομάκρυνε με τα δάχτυλα διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αλλά δεν ήταν εύκολο λόγω της παρουσίας πολλών ποδοσφαιριστών στην μεσαία γραμμή. Τόσο οι παίκτες του Κατσαβάκη όσο και οι "πράσινοι" του Φερέιρα δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη άμυνα.

Γκολ... μεν αλλά από την "άσπρη βούλα"

Η επόμενη καλή φάση έγινε στο 23' και πάλι από τον τοπικό Ολυμπιακό που έδειχνε περισσότερο "καθαρό μυαλό" στην τελική προσπάθεια. Ο Μαρτίν σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Μπουμσόνγκ βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Σολάκης έγινε κάτοχος της σούταρε απέναντι στον Τζόρβας, αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ο διαιτητής Μάνταλος δευτερόλεπτα πριν είχε σφυρίξει πέναλτι.

Μετά την κίτρινη κάρτα στον Γάλλο αμυντικό του Παναθηναϊκού, ο Μαρτίνς ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεσπούν σε πανηγύρια.

Τα "αίματα" άναψαν λίγα λεπτά αργότερα (29') όταν σε μια αντίστοιχη φάση στην άλλη περιοχή ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι όταν ο Λέτο σούταρε και η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας στο χέρι του Ντολεζάι μέσα στην περιοχή. Συνέπεια των έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων ο Κατσουράνης να δει την κίτρινη κάρτα.

Ανέβασαν απόδοση... και έχασαν παίκτη

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω στο σκορ και "αναγκάστηκαν" να ανεβάσουν την απόδοσή τους που για μια ακόμα φορά κινούνταν στην μετριότητα. Στο 36' ο Καραγκούνης (δεν άφησε τους Σισέ και Λέτο) αποφάσισε και εκτέλεσε από πλεονεκτική θέση ένα φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 41' ο Σισέ έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Κατσουράνη, ωστόσο ο Γάλλος άσος έχασε τπο κοντρόλ η μπάλα βγήκε στα πλάγια και αντί για σουτ επιχείρησε την σέντρα με τον Μαρούλη να την μπλοκάρει πριν καταλήξει στον Λέτο.

Δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου και ενώ οι "πράσινοι" πίεζαν οι "ερυθρόλευκοι" εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Καντέ στην προσπάθεια να σταματήσει τον Μπρέσκα, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Μάνταλος του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα προκαλώντας και πάλι τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στην φάση του φάουλ, στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σολάκης με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και η μπάλα σταμάτησε στην γωνία των δοκών του Τζόρβα.

Ο Χριστοδουλόπουλος στο 45' σούταρε δυνατά αλλά ο Μαρούλης μπλόκαρε την μπάλα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Τα νεύρα δεν έλειψαν στο φινάλε ακόμα και με την λήξη όπου οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν και στην διάρκεια που οι παίκτες πήγαιναν στην φυσούνα.

Δύο γκολ... σε δύο λεπτά

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό πλεονέκτημα εντός αγωνιστικού χώρου και με παιχνίδι τακτικής προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους και να βγει σε αντεπιθέσεις.

Στο 48' ο Σολάκης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα (54') ο Σολάκης "πάτησε" την μπάλα έξω από την περιοχή στον Μπρέσκα και με ευθύβολο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα κάνοντας μέσα σε αποθέωση από τους Βολιώτες το 2-0.

Η απάντηση των "πράσινων" ήταν άμεση. Την ώρα που ο Φερέιρα ετοίμαζε δύο αλλαγές ο Καραγκούνης στο 56' έκανε ένα φάουλ και ο Κατσουράνης στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μαρούλη που εκτίμησε λάθος την πορεία της και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1. Στο ίδιο σημείο ο Πορτογάλος τεχνικός "έριξε" στο ματς τους Λουίς Γκαρθία και Σιμάο αντί των Λέτο και Κατσουράνη.

Απάντησε με ισοφάριση ο Σισέ

Στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων λίγο μετά το γκολ του Κατσουράνη, ο Μπρέσκα βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε ιδανικά αλλά με υπερένταση ο Τζόρβας απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Η ρατσιστική επίθεση πριν το ματς στον Σισέ ήταν "χαραγμένη" (για δεύτερη φορά στον Βόλο) στο μυαλό του Γάλλου επιθετικού. Ετσι, ο Γάλλος επιθετικός περίμενε να δώσει την "απάντησή" του και αυτό έγινε. Μετά από κόρνερ του Λουίς Γκαρθία, ο Σαριέγκι στο πρώτο δοκάρι γύρισε προς τα πίσω και ο Σισέ από κοντά ισοφάρισε σε 2-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ.

Οι "πράσινοι" παρά το αριθμητικό μειονέκτημα είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν στο 69' ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε με ατομική ενέργεια δύο παίκτες αλλά το σουτ που έκανε πέρασε μόλις άουτ.

Κόκκινη πάλι... πέναλτι και πάλι

Ο "παθιασμένος" Σισέ δεν άφησε κανέναν συμπαίκτη του στο 73' σε μια εκτέλεση φάουλ και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (75') ο Ακόστα έκανε το κόρνερ και ο Ντολεζάι με κεφαλιά απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 80' μετά από λάθος του Βύντρα, ο Σολάκης πήρε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, την πέρασε πάνω από το σώμα του Τζόρβα, ο Μπουμσόνγκ την έδιωξε με το χέρι σχεδόν πάνω στη γραμμή, πιεζόμενος από τον Σολάκη και ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε και πάλι το σημείο του πέναλτι ενώ παράλληλα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του "τριφυλλιού".

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ηλίας Σολάκης που ωστόσο νικήθηκε από τον Τζόρβα ο οποίος σωστά στην γωνία του αριστερά απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Μαρτίν είχε την απάντηση στο φινάλε

Οι "πράσινοι" είχαν μείνει με εννέα παίκτες και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν αυτό το γεγονός και τα κατάφεραν λίγο πριν το τέλος.

"Δράστης" ο σκόρερ του 1-0, με τον Μαρτίν στο 85' μετά από αδράνεια των "πράσινων" να διώξουν μέσα στην περιοχή και τον υψηλόσωμο φορ να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή δίνοντας στους γηπεδούχους και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν και πάλι αφού στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, παραπάνω από τα μισά πέρασαν με τους γηπεδούχους να πετούν μπάλες απ' έξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο (και ενώ δεν υπήρχαν ball boys από την έναρξη του δευτέρου μέρους).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ