STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

Ολυμπιακός - Βέροια 3-0
INTIME SPORTS

Με τον εξαιρετικό Πίνο να δίνει δύο ασίστ στην πρώτη του συμμετοχή και τους Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Πάντελιτς να σκοράρουν ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 3-0 της Βέροιας. 13η νίκη για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα που παρέμειναν στο +8 από τον ΠΑΟΚ. Αποθέωση για Πίνο-Πάντελιτς, αποδοκιμασίες για Μασάντο.

Δύο διαφορετικά ημίχρονα, δύο διαφορετικά πρόσωπα και ένας μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς του 2013 με αντίπαλο την επικίνδυνη Βέροια.

Οι Πειραιώτες ξόδεψαν το πρώτο μέρος πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα τις αποδοκιμασίες κατά την ανάπαυλα του ματς, όμως στην επανάληψη ήταν μεταμορφωμένοι και με πρωταγωνιστή τον Πίνο ικανοποίησαν το κοινό τους.

Ο Κολομβιανός άσος 9 λεπτά μετά την είσοδό του έβγαλε ασίστ στον Μήτρογλου που έκανε το 1-0 (54'), είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, ενώ σέρβιρε και το γκολ του Μάρκο Πάντελιτς με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 (90+1'). Νωρίτερα (86'), ο Τζιμπούρ είχε κάνει το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Τοροσίδης και έδωσε ο διαιτητής δείχνοντας υπερβολική αυστηρότητα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε ο Πίνο...

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στην 13η νίκη του σε 16 ματς πρωταθλήματος, ο Τζιμπούρ σκόραρε επίσης για 13η φορά στο Superleague, ενώ ο Μήτρογλου για 6η. Και μην ξεχνάμε τον Πίνο που έχει ήδη δύο ασίστ μέσα σε 45 λεπτά, ενώ και ο Πάντελιτς σκόραρε τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό και αποθεώθηκε, σε αντίθεση με τον Μασάντο που μόλις βγήκε αλλαγή αποδοκιμάστηκε έντονα απ' όλο το γήπεδο.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η Βέροια που είχε πολλές απουσίες και άντεξε για ένα ημίχρονο, παραμένει οριακά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Γιάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Παρατηρητής: Ιωάννα Κωνσταντινίδου (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (88' Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μήτρογλου (78' Φετφατζίδης), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46' Πίνο), Τοροσίδης.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Μορένο, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καφές (68' Σκαθαρούλης), Κόστλι, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49' Καλογέρης), Ιωάννου (81' Μάνος).

Γκολ: 54' Μήτρογλου, 86' Τζιμπούρ πεν., 90+1' Πάντελιτς

Κίτρινες κάρτες: 21' Σνάουτσνερ, 36' Γεωργέας

Κόκκινες κάρτες: -

Η SUPER BALL επιστρέφει! Δείτε απόψε στις 21:45 την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 16η αγωνιστική της Superleague. Παρουσιάζουν Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης.

Ο αγώνας

Ζαρντίμ VS Καλαϊτζίδης

Με πολλές απουσίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο του ματς μέσα στο 2013. Ο μεν Ζαρντίμ δεν είχε Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ, Σιόβα και Α. Παπαδόπουλο, ενώ ο δε Καλαϊτζίδης δεν υπολογίζει στους Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Καλί και Γεωργιάδη. Ας δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός - Βέροια 3-0
Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

Σ' ένα μισοάδειο (ή μισογεμάτο αν προτιμάτε) και κρύο (λόγω καιρού) "Γεώργιος Καραϊσκάκης" οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά του ματς πίεσαν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 4' είχαν μια λαμπρή ευκαιρία για να τα καταφέρουν, όμως το σουτ του Τζιμπούρ έδιωξε ο Λόπες, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 11ο λεπτό.

Από 'κει και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν στροφές και παράλληλα η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία της. Στο 16' ο Κόστλι με μαγική ντρίμπλα πέρασε σαν σταματημένο τον Μανωλά, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κάρολ.

Κακό ματς, κακός Ολυμπιακός και αποδοκιμασίες

Η εικόνα του παιχνιδιού και της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν ήταν ικανοποιητική, όμως παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 18' ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από επικίνδυνη συρτή σέντρα του Τοροσίδη, στο 25' η κεφαλιά του Αλγερινού κατέληξε άουτ, ενώ στο 26' έχασε άλλη μια ευκαιρία, ίσως την πιο σημαντική του παιχνιδιού. Ο Γκρέκο με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Τζιμπούρ απέναντι από τον Λόπες, όμως ο πορτιέρο της Βέροιας έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Έτσι πήγε το ματς μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, να δημιουργεί φάσεις, αλλά να μην καταφέρνει να τις μετατρέπει σε γκολ και γενικότερα η εικόνα της ομάδας ήταν κακή. Γι' αυτό στην ανάπαυλα του ματς, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Στην επανάληψη οι αποδοκιμασίες έγιναν χειροκρότημα και η εξέδρα ζεστάθηκε με την είσοδο του Πίνο στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκρέκο. Ο Κολομβιανός άσος που έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με ωραία ατομική ενέργεια και ένα σουτ που κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι του Λόπες στο 46'.

Ο Πίνο άλλαξε την εικόνα, ο Μήτρογλου σκόραρε (1-0)

Η είσοδος του Πίνο όχι μόνο ανέβασε την διάθεση του κόσμου, αλλά έδωσε νέο αέρα στον Ολυμπιακό, που έμοιαζε άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54' ο Κολομβιανός έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έκανε κεφαλιά ψαράκι και το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Τόσο εύκολα και απλά, ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού είχε την πρώτη του ασίστ, 9 λεπτά μετά την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά, αφού οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν και να φτάνουν με ευκολία μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο 59' και πάλι ο Πίνο πάσαρε στον Μανιάτη, εκείνος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ το δυνατό σουτ του Τζιμπούρ στο 65' κατέληξε στα χέρια του Λόπες.

Ο Αλγερινός επιθετικός δεν ήταν σε καλή μέρα και συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την φάση στο 73ο λεπτό. Ο Πίνο έδωσε ωραία δεξιά στον Μασάντο, εκείνος έβγαλε γλυκιά σέντρα, όμως η κεφαλιά του "τρομοκράτη" από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μήτρογλου να πετάξει μια ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο Μασάντο έδωσε ωραία στον Έλληνα επιθετικό, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Λόπες.

Και οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό που δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, εκτός από δύο σουτ (71' Μορένο, 78' Σκαθαρούδη) που κατέληξαν άουτ. Ο Πίνο έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Τζιμπούρ, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρι του Λόπες και το 1-0 παρέμενε.

Τζιμπούρ και Πάντελιτς "κλείδωσαν" τη νίκη

Και ενώ το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Τοροσίδης έπειτα από μαρκάρισμα του Αμαραντίδη. Η απόφαση του διαιτητή μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως αυστηρή, αφού υπήρξε επαφή όχι όμως και για πέναλτι...

Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως λογαριάσαμε δίχως τον τρομερό Πίνο και τον φρέσκο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Κολομβιανός έβγαλε ωραία σέντρα στο 91' για τον Σέρβο και εκείνος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0. Δικαίωση για τον δεινό σκόρερ Πάντελιτς που τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, χρίστηκε σκόρερ.

MVP της αναμέτρησης

Δύο ασίστ, δύο ευκαιρίες και μια σούπερ εμφάνιση στα πρώτα του 45 λεπτά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Πίνο που μάγεψε τα πλήθη και ίσως αποδειχθεί λίρα εκατό για τους Πειραιώτες. Αν δεν ήταν αυτός, οι "ερυθρόλευκοι" θα είχαν μεγάλο πρόβλημα.

Αδύναμος κρίκος

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος έχοντας τρία γκολ, αρκετές ακόμα κλασικές ευκαιρίες για γκολ και 23 στο σύνολο τελικές προσπάθειες και απέναντι σε μία Βέροια που έδειξε ελάχιστα καλά στοιχεία στο ματς, ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος βάλθηκε να "κλέψει την παράσταση" από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Ο διαιτητής έδειξε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι σε επαφή του Αμαραντίδη με τον Τοροσίδη με το οποίο έγινε το 2-0, ενώ γενικά δεν ήταν σε καθόλου καλή βραδιά χάνοντας φάσεις και έχοντας αρκετές λανθασμένες υποδείξεις. Ανεξάρτητα από το δίκαιο της νίκης των "ερυθρολεύκων" βάσει της εικόνας του αγώνα, η ομάδα της Ημαθίας έχει κάθε λόγο να έχει παράπονα από μερικά "φαλτσοσφυρίγματά" του.

Στατιστικά Αγώνα

3 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
23 Τελικές Προσπάθειες 4
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
11 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
5 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 10
2 Επεμβάσεις 44
11 Κλεψίματα 10
11 Φάουλ 24
3 Οφσάιντ 6
12 Κόρνερ 0
34 Λάθη 42
11/49 Γεμίσματα 0/1
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ