STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ με παλικαρίσια εμφάνιση στο Φάληρο απέσπασε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Γιάκος στο 88ο λεπτό έγραψε το τελικό 2-2 στην αναμέτρηση. Απογοήτευση και αποδοκιμασίες στο τέλος από τους φίλους των Πειραιωτών.

Νέα ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου οι Πειραιώτες υποχρεώθηκαν στο ισόπαλο 2-2 κόντρα στον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ μετά από τέρμα του Μιχαήλ στο 23ο λεπτό. Στην επανάληψη οι Φορτούνης (50' πεν.) και Κασάμι (75') έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1 αλλά ο ΠΑΣ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τέρμα του Γιάκου στο 88' η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε νέο "χτύπημα" στην άμυνα των Πειραιωτών, για το τελικό 2-2.

Να σημειώσουμε πως ο Μποτία ήταν να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία πριν την έναρξη του αγώνα και ο Σιόβας πήρε την θέση του στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός στόπερ έμεινε εντέλει εκτός αποστολής και στον πάγκο των αναπληρωματικών κάθισε ο Αμπιντάλ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (ΕΠΣ Καβάλας), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Εύβοιας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26' Εντινγκά), Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Κασάμι, Μπενίτες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Ίλιτς, Χαρίσης, Ναδάλες, Αυγενικού, Στρούνα (74' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης).

Γκολ: 50' (πεν.) Φορτούνης, 75' Κασάμι / 23' Μιχαήλ, 88' Γιάκος

Κάρτες: 83' Εντινγκά / 49' Σκόνδρας, 52' Στρούνα, 76' Αυγενικού

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με θράσος ο ΠΑΣ στο Φάληρο

Με πολλά νέα πρόσωπα και θέλοντας να ξεπεράσει την εντός έδρας ήττα - σοκ από τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες θέλησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ως στόχο να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη και να ψάξουν χώρους ώστε να απειλήσουν στην κόντρα.

Ο ΠΑΣ λοιπόν απείλησε δις (7' - 8') αλλά αρχικά ο Ρομπέρτο (σουτ του Γιάχου) και το σάστισμα του Αυγενικού που ακολούθησε στην εκτέλεση κόρνερ, δεν επέτρεψαν το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Στο 21ο λεπτό ο Ισπανός γκολκίπερ των "ερυθρολεύκων"... απογειώθηκε στο φαλτσαριστό σουτ του Σαπαλίδη, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, όμως μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς ο Μιχαήλ νίκησε την αεροπορία του Ολυμπιακού για το 0-1 στο 23'.

Στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες διατήρησαν μια ανούσια, φλύαρη υπεροχή δίχως ποτέ επί της ουσίας να ανησυχήσουν την εστία του Βελλίδη. Συν τοις άλλοις οι γηπεδούχοι στερήθηκαν από το 26' τις υπηρεσίες του Μιλιβόγεβιτς, που τραυματίας αποχώρησε από το ματς αφήνοντας την θέση του στον Εντινγκά. Ο ΠΑΣ διατήρησε σχετικά άνετα το προβάδισμα του μέχρι την λήξη του αρχικού 45λέπτου.

Ανατροπή δεδομένων...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μάνταλος καταλόγισε πέναλτι σε κράτημα του Σκόνδρα επάνω στον Αυλωνίτη και ο Φορτούνης με ψύχραιμο χτύπημα από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1 στο 50'. Ένα λεπτό αργότερα ο Βελλίδης αντέδρασε σωτήρια σε προσπάθεια του Φορτούνη, ενώ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σταμάτησε και τον Ντοσεβί στο 57'.

Ο Ολυμπιακός πίεζε για ένα δεύτερο γκολ αλλά δυσκολευόταν εξαιρετικά στην δημιουργία κλασικών ευκαιριών μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Η λύση ήρθε ξανά από μια στημένη φάση, όταν από κόρνερ του Γκαζαριάν ο Κασάμι εξ επαφής σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι (ο Αυγενικού διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Ελβετού) για το 2-1 στο 75ο λεπτό.

...και νέο σοκ

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε έστω και με δυσκολία να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, ήρθε νέο "χτύπημα" από τους φιλοξενούμενους στο 88'. Από αριστερά ο Ναδάλες βρήκε τον Γιάκο στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος με ξερό βολέ νίκησε τον Ρομπέρτο για το 2-2! Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βελλίδης σταμάτησε τον Ντοσεβί και το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου σήμανε τους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και τις αποδοκιμασίες του κόσμου των "ερυθρολεύκων" για τους παίκτες της ομάδας τους.

Η φάση του αγώνα

Στις καθυστερήσεις ο Ντοσεβί βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη έχοντας την ευκαιρία για το 3-2, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ είχε διαφορετική άποψη, στερώντας το γκολ από τον Γαλλοκονγκολέζο και κατ' επέκταση τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Ο διαιτητής

Σωστή η απόφαση του στην φάση του πέναλτι. Στο γκολ του Κασάμι, υπάρχει υποψία για επιθετικό φάουλ στον Αυγενικού που διαμαρτυρήθηκε, δίχως να είναι ξεκάθαρο από το ριπλέι αν όντως υπάρχει παράβαση. Στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς ουσιαστικά δεν υπήρξαν και αμφισβητούμενες φάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γιάκος παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου, καθώς η ψυχραιμία του να εκτελέσει σωστά πάνω στην κίνηση στο 88ο λεπτό, χάρισε στον ΠΑΣ ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μας άρεσε

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μπόλικη δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν σε μια κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα απέδειξε πως αξίζει επιπλέον ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.

Δεν μας άρεσε

Αν αισθάνθηκε ενοχλήσεις ή κόπωση, τότε και μόνο τότε δικαιολογείται η απόφαση του Μίτσελ να αντικαταστήσει τον Φορτούνη στο 70ο λεπτό. Διαφορετικά πρόκειται για μια 100% ατυχή έμπνευση του Ισπανού τεχνικού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ