STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Με τον Ντοσεβί να σκοράρει για 2η συνεχόμενη αγωνιστική και τον Μανιάτη να σφραγίζει στην εκπνοή το τελικό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-0 στο Φάληρο του μαχητικού Παναιτωλικού.

Ολυμπιακός και Παναιτωλικός αναμετρήθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 19η αγωνιστική της Super League, με τους γηπεδούχους να ζορίζονται πολύ μέχρι να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν την υπεροχή αλλά τον Στεφανάκο να αντιδρά σωστά σε δύο περιπτώσεις και τον Αφελάι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 27', οι φιλοξενούμενοι έχοντας αμυντικούς κυρίως προσανατολισμούς στο παιχνίδι κατάφεραν να πάνε με 0-0 στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Περέιρα έφεραν τον Ντοσεβί σε θέση αριστερού εξτρέμ και στο 69' ο Τογκολέζος λύτρωσε τον Ολυμπιακό, σκοράροντας για το 1-0. Ο Ντουρμάζ στην εκπνοή με εξαιρετική ατομική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανιάτη για το τελικό 2-0.

Ο Περέιρα δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην κάμερα της NOVA: " Ο Παναιτωλικός ήταν μια καλή οργανωμένη ομάδα, αμύνθηκε καλά και είχαμε λίγες ευκαιρίες για γκολ. Ανα βάζαμε 1-2 γκολ στο πρώτο μέρος, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη".

Όσο για τις εντυπώσεις από το πρώτο του ματς στο Φάληρο, ανέφερε: "Είναι πάντα μια καινούργια εμπειρία, έχουμε καταπληκτικούς φιλάθλους, μας βοήθησαν και καταφέραμε να πάρουμε το ματς".

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μανιάτης, Φορτούνης (64' Μπενίτες), Ντοσεβί (86' Μπουχαλάκης), Αφελάι (64' Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Εντζεγκουέλε, Κέβιν (73' Σκαραμοτσίνο), Γοδόι, Άλβες, Φωτάκης, Μαρτίνες, Καπέλ, Μύγας (63' λ.τ. Κουτρομάνος).

Γκολ: 69' Ντοσεβί, 90+3' Μανιάτης / -

Κάρτες: 41' Αφελάι / 37' Φωτάκης, 54' Μύγας, 58' Κέβιν, 66' Γοδόι, 76' Μπεχαράνο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ντοσεβί... back to back

Μια ομάδα που μετρούσε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (στην πρεμιέρα από τον ΟΦΗ και με το γκολ του Πετρόπουλου στις καθυστερήσεις) υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, γεγονός που μαρτυρούσε πως οι Πειραιώτες κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα είχαν απέναντι στον Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου.

Ο Βίτορ Περέιρα έδωσε φανέλα βασικού στον Φορτούνη, καθώς ο Ντομίνγκες ήταν εκτός αποστολής εξαιτίας μιας ίωσης, με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να παίζει περισσότερο κοντά στον Μήτρογλου παρά στους Μανιάτη και Κασάμι.

Εντολή να συγκλίνουν στον άξονα και να πατάνε περιοχή ήταν ξεκάθαρο πως είχαν και οι Ντοσεβί, Αφελάι, που παράλληλα άνοιγαν χώρο για τους Ελαμπντελαουί και Μαζουακού.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να έχουν κοντά τις γραμμές τους και με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή να κλείνουν τους χώρους προς την εστία του Στεφανάκου. Ο Γοδόι είχε πάρει στο... κατόπι τον Φορτούνη, ακολουθώντας τον παντού, εκτός από τις περιπτώσεις που έβγαινε πολύ πλάγια. Οι επιθετικές βλέψεις του Παναιτωλικού είχαν ως βασικό άξονα την κόντρα και όχι το set παιχνίδι.

Μια επικίνδυνη επίσκεψη της ομάδας του Αγρινίου στην περιοχή των γηπεδούχων "καθάρισε" με έγκαιρη έξοδο ο Ρομπέρτο στο 16'. Πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 27', όταν ο Φορτούνης βρήκε σε θέση βολής τον Αφελάι, όμως η προσπάθεια του Ολλανδού κόντραρε στον Μαλεζά και κατέληξε σε κόρνερ.

Ο Στέφανακος στο 39' αντέδρασε σωτήρια σε back to back προσπάθειες των Αφελάι και Φορτούνη εκτός περιοχής, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Με την βροχή να κάνει την εμφάνιση της ξεκίνησε η επανάληψη αλλά και τον Στεφανάκο να δείχνει πως βρίσκεται σε καλή μέρα, καθώς στο 52' σταμάτησε αρχικά το σουτ του Ντοσεβί και στη συνέχεια την εξ επαφής προσπάθεια του Μανιάτη.

Ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Παναιτωλικός κράταγε και ο Μήτρογλου στο 64' έχασε σπουδαία ευκαιρία σημαδεύοντας ψηλά από τα τρία μέτρα. Την ίδια στιγμή με δύο ταυτόχρονες αλλαγές (Μπενίτες αντί Φορτούνη και Ντουρμάζ αντί Αφελάι), ο Περέιρα θέλησε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα του και μάλλον τα κατάφερε, κρίνοντας από το γεγονός πως πέντε λεπτά αργότερα ο Ντοσεβί (που είχε περάσει πλέον αριστερά) βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε με το αριστερό τον Στεφανάκο για το 1-0.

Ο Τογκολέζος διεθνής σκόραρε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική μετά το τέρμα του κόντρα στην Ξάνθη. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, ο Παναιτωλικός αποφάσισε να πάρει μέτρα προς την επίθεση και να ρισκάρει, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Ωστόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντουρμάζ άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Μανιάτη που εν κινήσει έγραψε το τελικό 2-0 στο Φάληρο.

Την επόμενη (20η) αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Ατρόμητο.

Η φάση του αγώνα

Φυσικά αυτή του 93ου λεπτού. Ο Ντουρμάζ έκανε μια καταπληκτική προσπάθεια από δεξιά, πέρασε δύο παίκτες και στο σωστό τάιμινγκ "τάισε" τον Μανιάτη που με πλασέ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Στεφανάκο για το 2-0.

Ο διαιτητής

Χρησιμοποίησε αρκετά τις κάρτες του προκειμένου να κρατήσει το παιχνίδι, δεν άφησε αδικαιολόγητα το πλεονέκτημα σε κάποιες φάσεις είχε ορισμένες λάθος υποδείξεις εκατέρωθεν. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την έκβαση της αναμέτρησης με τα σφυρίγματα του.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πάλεψε πολύ το ματς ο Ματιέ Ντοσεβί. Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση του, δεν είχε πάντα τις σωστές ενέργειες, όμως επέμεινε στην προσπάθεια του και εντέλει δικαιώθηκε στο 69', βγάζοντας τον Ολυμπιακό από την δύσκολη θέση.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γοδόι. Ο ανασταλτικός μέσος της ομάδας του Χάβου έκανε μπόλικη δουλειά, έχοντας τον ρόλο της "σκιάς" του Φορτούνη αλλά και την κάλυψη χώρων στον άξονα. Ήταν το "κλειδί" της αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Χαμηλή... πτήση για τον Ιμπραχίμ Αφελάι, που ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι αλλά προϊόντος του χρόνου έχασε τον ρυθμό του και μεταξύ άλλων την ευκαιρία στο 27' να χριστεί σκόρερ. Στην επανάληψη έμοιαζε να έχει ξεμείνει από ενέργεια και ιδέες, με τον Περέιρα να τον αντικαθιστά βάζοντας τον Τζίμι Ντουρμάζ στη θέση του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ