STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
INTIME SPORTS

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 4-0 του Λεβαδειακού κάνοντας το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα. Δύο γκολ ο Τζεμπούρ και από ένα οι Σιόβας, Μανιάτης

Παρουσιάζοντας σοβαρό και ουσιαστικό πρόσωπο ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη επί του Λεβαδειακού με 4-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κάνοντας το "δύο στα δύο" στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και "καθάρισαν" σχετικά τον αγώνα από το πρώτο μέρος. Οι Πειραιώτες απειλήθηκαν ελάχιστα (αν και υπήρξαν κάποια κενά στην μεσαία γραμμή) και πήραν το "τρίποντο" με γκολ των Τζεμπούρ (2), Σιόβα και Μανιάτη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα και να πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Σιόβα, ωστόσο δεν εντυπωσίασε την απόδοσή του. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο έδωσε χώρο στον Λεβαδειακό ο οποίος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην συνέχεια οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες φάσεις και ο Τζεμπούρ χρίστηκε για ακόμη μια φορά σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ βελτιώθηκε. Έκλεισε κάποια κενά στον χώρο του κέντρου οι γραμμές ήρθαν πιο κοντά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και να πάρει μια εύκολη νίκη την δεύτερη του στο πρωτάθλημα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πως τα γκολ του Ολυμπιακού τα πέτυχαν τρεις πρώην παίκτες του Πανιωνίου! Ο Τζεμπούρ, ο Μανιάτης και ο Σιόβας.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)/ Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Παπάζογλου, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Ιμπαγάσα (73' Φουστέρ), Αμπντούν (81' Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (86' Πάντελιτς).

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι (57' Ναπολεόνι), Βασιλείου (76' Σαχπεκίδης), Ζησόπουλος (70' Κοτίτσας), Λισγάρας, Μεντί, Ακόστα.

Κίτρινες κάρτες: Σιόβας (10', Ολυμπιακός)-Πόι (39', Λεβαδειακός), Χοσέμι (56', Λεβαδειακός)

Σκόρερ: Σιόβας (5', Ολυμπιακός), Τζεμπούρ (38', 74΄, Ολυμπιακός), Μανιάτης (63', Ολυμπιακός)

Μοναδική αλλαγή ο Παπάζογλου

Σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στην Βέροια, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό κόντρα στον Λεβαδειακό με μια αλλαγή, αυτή στο κέντρο της άμυνας όπου ο Παπάζογλου πήρε την θέση του τραυματία Κοντρέρας.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Σιόβας-Παπάζογλου (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).

Στην μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης-Μοδέστο με τον Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή και στην επίθεση οι Μασάντο (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Μπήκε φουριόζος, αλλά χαλάρωσε

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε νωρίς νωρίς να ανοίξει το σκορ. Στο 5ο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Ιμπαγάσα έκανε πάσα στον Χολέμπας αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στο τοίχος έφτασε στον Σιόβα και αυτός από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Λεβαδειακός μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει και στο 16' ο Μαχαίρας δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει αόυτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (20') ο Ιμπαγάσα βγήκε ωραία από αριστερά έκανε και την σέντρα με τον Μανιάτη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτή να φεύγει άουτ.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον Λεβαδειακό με αποτέλεσμα να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις γραμμές των "ερυθρόλευκων" και να χάνουν εύκολα την μπάλα στον χώρο του κέντρου.

Αυτό ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες τρεις ευκαιρίες και σε μια από αυτές να σκοράρουν για δεύτερη φορά.

Στο 30' ο Αμπντούν έκανε το σουτ με τον Κυριακίδη να αποκρούει την μπάλα, ενώ στο 37' μετά από κάθετη πάσα του Μανιάτη ο Τζεμπούρ έκανε την προβολή αλλά ο Κυριακίδης που είχε κάνει έξοδο έδιωξε με τα πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα οι "ερυθρόλευκοι" διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κυριακίδης έκανε λάθος έξοδο και ο Τζεμπούρ από κοντά δεν συγχώρεσε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 44', όταν ο Βασιλείου έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κάρολ.

Καλύτερη εικόνα στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Στο 49', ο Μανιάτης έκανε την σέντρα ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και μπόκαρε ο Κυριακίδης. Ένα λεπτό αργότερα (50') ο Τοροσίδης έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 63' ο Ολυμπιακός κατάφερε να "καθαρίσει" οριστικά το ματς με τον Μανιάτη, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ο Αμπντούν βγήκε από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Μανιάτης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Στο 74' ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα ακόμη γκολ σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο. Ο Μασάντο έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Αμπντούν αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη την κατάλληλη στιγμή άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός αν και καθυστέρησε έστειλε την μπάλα σε κενή εστία για να κάνει το 4-0 για τους πρωταθλητές.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, δεν απειλήθηκε από τον Λεβαδειακό και με το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητή Δημητρόπουλου πανηγύρισε το δεύτερό του "τρίποντο" στον φετινό μαραθώνιο της Super League.

MVP της αναμέτρησης

Μπορεί οι Σιόβας και Μανιάτης να πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα με την φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο πρωταγωνιστής ήταν για ακόμη μια φορά ο Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα και πλέον είναι στην κορυφή των πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος με τρία γκολ (πέτυχε και με την Βέροια)

Αδύναμος κρίκος

Η συνολική εικόνα του Λεβαδειακού δεν ήταν καλή. Η ομάδα της Βοιωτίας δεν απείλησε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, ενώ είχαν και πολλά κενά στην άμυνα που τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Ολυμπιακός.

Στατιστικά Αγώνα

4 Γκολ 0
2 Ασίστ 0
13 Τελικές Προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 5
13 Επεμβάσεις 19
22 Κλεψίματα 20
20 Φάουλ 14
8 Οφσάιντ 3
6 Κόρνερ 3
46 Λάθη 56
11/25 Γεμίσματα 2/10
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ