STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όλα τα σενάρια της παραμονής στη Super League

Όλα τα σενάρια της παραμονής στη Super League

Κέρκυρα, Αστέρας, Ηρακλής, ΑΕΛ και Λεβαδειακός κυνηγούν την παραμονή και το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα και όλα τα σενάρια, εξηγώντας ποιος είναι πιο πιθανό να υποβιβαστεί.

Η Super League μπήκε στην τελική ευθεία και η μάχη του υποβιβασμού έχει πάρει "φωτιά". Πέντε ομάδες έχουν μαθηματικές πιθανότητες να ακολουθήσουν τη Βέροια στη Stoiximan.gr Football League, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες. Κέρκυρα, Αστέρας, Ηρακλής, ΑΕΛ και Λεβαδειακός κυνηγούν βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να σώσουν τη χρονιά.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα δεδομένα και αναλύει τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία, τι μπορεί να την οδηγήσει στην επίμαχη 15η θέση και ποιες οι πιθανότητες να περάσει τη νέα σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

11. ΚΕΡΚΥΡΑ 29

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, αφού ο Λεβαδειακός μπορεί να τη φτάσει με δύο νίκες και δύο δικές της ήττες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μεταξύ τους παιχνίδια δεν βγάζουν νικητή, αφού ο Λεβαδειακός είχε νικήσει με 2-1 στη Βοιωτία και η Κέρκυρα με 1-0 στη ρεβάνς (από μία νίκη η κάθε μία, 3-3 η διαφορά τερμάτων και των δύο). Ο νικητής στην ισοβαθμία θα προκύψει από την καλύτερη επίθεση συνολικά, που αυτήν τη στιγμή την έχει ο Λεβαδειακός με 24 γκολ έναντι 20.

Πρόγραμμα: Οι "Φαίακες" αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον Πανιώνιο κι εκτός τον ΠΑΟΚ.

Πώς σώζεται: Σε περίπτωση που η Κέρκυρα πάρει έστω κι έναν βαθμό από αυτούς τους αγώνες ή σε περίπτωση που ο Λεβαδειακός δεν πάρει έξι βαθμούς από τους δικούς του αγώνες.

Πώς πέφτει: Εάν ο Λεβαδειακός κάνει το 2/2 με ΑΕΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός) , ο Αστέρας κάνει έστω μια νίκη στα επόμενα δύο ματς, η ΑΕΛ κι ο Ηρακλής κάνουν δύο νίκες και φυσικά η Κέρκυρα κάνει δύο ήττες

Πιθανότητες παραμονής: 99%

12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 27

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας είναι κι αυτός μεταξύ των προνομιούχων, αφού υποβιβάζεται μόνο εάν ηττηθεί δύο φορές και ο Λεβαδειακός κάνει δύο νίκες, με την προϋπόθεση να περάσουν τους Αρκάδες και οι Ηρακλής - ΑΕΛ. Ο Αστέρας έχει την ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό και ως εκ τούτου, οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

Πρόγραμμα: Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη πηγαίνει στη Βέροια για να αντιμετωπίσει την υποβιβασμένη τοπική ομάδα, ενώ τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ηρακλή, σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει τα πάντα

Πώς σώζεται: Μία νίκη (ή δύο ισοπαλίες) θα είναι αρκετή για τον Αστέρα στα επόμενα δύο παιχνίδια ή μία ισοπαλία του Λεβαδειακού

Πώς πέφτει: Σε περίπτωση που υποστεί δύο ήττες και ο Λεβαδειακός κάνει δύο νίκες, τότε μία νίκη της ΑΕΛ απέναντι σε Ξάνθη (εντός) ή Παναθηναϊκό (εντός) θα τη φέρει κι αυτή από πάνω (ο Ηρακλής θα έχει προσπεράσει ήδη από τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι), με συνέπεια ο Αστέρας να μείνει 15ος

Πιθανότητες παραμονής: 90%

13. ΗΡΑΚΛΗΣ 25

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του. Εκτός ζώνης υποβιβασμού μετά από μήνες, με δύο νίκες είναι ασφαλής. Βασικός αντίπαλος ο Λεβαδειακός, με τον οποίο μειονεκτεί στην ισοβαθμία (είχε νικήσει 1-0 στη Θεσσαλονίκη, ηττήθηκε 3-0 στη Λιβαδειά).

Πρόγραμμα: Ο "γηραιός" υποδέχεται τον Παναιτωλικό και ταξιδεύει στην Τρίπολη, ίσως για το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν του

Πώς σώζεται: Εκτός από τα προφανή, τις δύο νίκες, ο Ηρακλής βολεύεται με το να πάρει τα ίδια αποτελέσματα με την ΑΕΛ και να διατηρήσει την καλύτερη επιθετική συγκομιδή (αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει ισορροπία) που έχει αυτήν τη στιγμή κατά δύο τέρματα. Σε περίπτωση που πάρει τέσσερις βαθμούς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του, αν και υπάρχουν πολλά σενάρια πολλαπλών ισοβαθμιών στους 29 βαθμούς με την Κέρκυρα, τον Λεβαδειακό (σε αυτήν την τριπλή ισοβαθμία σώνεται) και άλλες ομάδες.

Πώς υποβιβάζεται: Σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με τον Λεβαδειακό και δεν υπάρχει άλλη ομάδα από κάτω πλην της Βέροιας, ο Ηρακλής υποβιβάζεται. Ο Ηρακλής δεν θέλει επίσης να μείνει πίσω στα γκολ υπέρ από την ΑΕΛ (24 έναντι 22 αυτήν τη στιγμή), εφόσον οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν τη σεζόν με τους ίδιους βαθμούς και ο Λεβαδειακός τους προσπεράσει. Τέλος, σε περίπτωση που νικήσει τον Παναιτωλικό αλλά ηττηθεί ή φέρει ισοπαλία με τον Αστέρα, τότε μένει πίσω του σε περίπτωση που οι Αρκάδες πάρουν το "τρίποντο" στη Βέροια και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσες ομάδες ακόμα θα έχουν προσπεράσει τον Ηρακλή και από την ισοβαθμία στους 29 βαθμούς.

Πιθανότητες παραμονής: 75%

14. ΑΕΛ 25

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ είναι σε επικίνδυνη θέση μετά από τα τελευταία αποτελέσματα και βρίσκεται σε μία ισορροπία τρόμου με τον Ηρακλή, υστερώντας μόνο κατά δύο γκολ υπέρ στην ισοβαθμία (τα μεταξύ τους αποτελέσματα είναι ίδια). Βασικός στόχος είναι να κρατήσει από κάτω τον Λεβαδειακό ή έστω να βάλει αρκετά γκολ στα επόμενα δύο παιχνίδια, ώστε να έχει το πάνω χέρι έναντι του Ηρακλή.

Πρόγραμμα: Η ΑΕΛ υποδέχεται την Ξάνθη στις 23 Απριλίου και δοκιμάζεται στη Λεωφόρο μία εβδομάδα αργότερα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πώς σώζεται: Εάν η ΑΕΛ πάρει έξι βαθμούς, σώζεται. Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει και με τον Ηρακλή, η ΑΕΛ θέλει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τον Λεβαδειακό, από τον οποίο υπερτερεί στη διπλή ισοβαθμία. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κρατήσει τον Λεβαδειακό από κάτω, θέλει να μαζέψει τη διαφορά στα γκολ υπέρ σε σχέση με τον Ηρακλή και να φέρει τα ίδια αποτελέσματα (ή και καλύτερα) με τον "γηραιό", ώστε να βρεθεί από πάνω. Ειδάλλως, θέλει μία νίκη παραπάνω από τον Αστέρα ώστε να περάσει τουλάχιστον αυτόν (στην ισοβαθμία μειονεκτεί μετά από την εντός έδρας συντριβή 1-4 προ ημερών). Σε περίπτωση που φτάσει τους 29 βαθμούς και προκύψει ισοβαθμία με Κέρκυρα, Λεβαδειακό (υπερτερεί των Βοιωτών σε αυτήν την τριπλή ισοβαθμία) και με άλλες ομάδες, έχει αρκετά "θετικά" αποτελέσματα στη "φαρέτρα" της.

Πώς υποβιβάζεται: Εάν συγκεντρώσει τρεις βαθμούς και ο Λεβαδειακός κάνει δύο νίκες, τότε οι Βοιωτοί είναι από πάνω και η ΑΕΛ υποβιβάζεται. Σε περίπτωση που φέρει τα ίδια αποτελέσματα με τον Ηρακλή, αλλά δεν καταφέρει να τον προσπεράσει στα γκολ και ο Λεβαδειακός προσπεράσει τους δύο αντιπάλους, τότε η ΑΕΛ επίσης υποβιβάζεται. Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα τριπλής (σίγουρα με Κέρκυρα και Λεβαδειακό), τετραπλής ή πενταπλής ισοβαθμίας στους 29 πόντους που μπορεί να κρίνει τα πάντα στο τέλος.

Πιθανότητες παραμονής: 60%

15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 23

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Η ομάδα στην πιο δεινή θέση, αφού βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά από τα τελευταία αποτελέσματα. Μάλιστα, απέχει δύο βαθμούς από Ηρακλή και ΑΕΛ και χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη ή δύο ισοπαλίες, ώστε υπό προϋποθέσεις να παραμείνει "ζωντανός". Η ισοβαθμία με τον Ηρακλή είναι υπέρ του, με την ΑΕΛ κατά του και ως εκ τούτου, "σημαδεύει" τον "γηραιό" κατά πρώτο λόγο.

Πρόγραμμα: Αρχικά ο Λεβαδειακός υποδέχεται την ΑΕΚ και ολοκληρώνει τη σεζόν με εκτός έδρας δοκιμασία στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.

Πώς σώζεται: Ακόμα και οι δύο νίκες ίσως να μην είναι αρκετές, εάν οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω του δεν έχουν τουλάχιστον μία απώλεια. Πλέον τίποτα δεν είναι στο χέρι του και όλα θα κριθούν από τις απώλειες των αντιπάλων του, σε συνάρτηση πάντα με τους δικούς του κερδισμένους βαθμούς. Χρειάζεται οπωσδήποτε δύο βαθμούς παραπάνω από τον Ηρακλή σε αυτές τις δύο αγωνιστικές ή τρεις βαθμούς παραπάνω από την ΑΕΛ, με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς υποβιβάζεται: Με έναν ή κανέναν βαθμό υποβιβάζεται. Με δύο βαθμούς μπορεί να πιάσει μόνο τον Ηρακλή, με τρεις και την ΑΕΛ, σε περίπτωση όμως που οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι ηττηθούν στα δύο παιχνίδια τους. Ουσιαστικά ο Λεβαδειακός θα "παίξει" στις ισοβαθμίες, αν και υστερεί στις περισσότερες.

Πιθανότητες παραμονής: 10%

Οι ισοβαθμίες κρίνουν τον υποβιβασμό

Τα αποτελέσματα των επόμενων δύο αγωνιστικών ίσως να μην αρκούν για την ανάδειξη της ομάδας που θα ακολουθήσει τη Βέροια στη Stoiximan.gr Football League. Ρόλο ενδέχεται να παίξουν και τα αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί, αναλόγως τις ισοβαθμίες που μπορούν να προκύψουν. Εκτός από... απεριόριστες διπλές ισοβαθμίες, υπάρχουν ενδεχόμενα τριπλών, τετραπλών ακόμα και πενταπλής ισοβαθμίας, τα οποία χρειάζονται... ώρες για να αποτυπωθούν αναλυτικά όλα.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε όλες τις πιθανές διπλές οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν τον υποβιβασμό, καταγράφοντας ποιος ευνοείται και ποιος υστερεί σε μία τέτοια περίπτωση. Σημειώνεται ότι παραλείφθηκαν οι διπλές ισοβαθμίες που δεν είναι εφικτό να αφορούν τη 15η θέση.

ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Κέρκυρα

Με Λεβαδειακό: Ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, υστερεί στα γκολ υπέρ, για 4 αυτήν τη στιγμή

Αστέρας Τρίπολης

Με ΑΕΛ: Υπερτερεί

Με Ηρακλή: 1-1 το πρώτο παιχνίδι, εκκρεμεί αυτό στην Τρίπολη

Με Λεβαδειακό: Υπερτερεί

Ηρακλής

Με Αστέρα: 1-1 το πρώτο παιχνίδι, εκκρεμεί αυτό στην Τρίπολη

Με ΑΕΛ: Ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, υπερτερεί στα γκολ υπέρ, για 2 αυτήν τη στιγμή

Με Λεβαδειακό: Υστερεί

ΑΕΛ

Με Αστέρα: Υστερεί

Με Ηρακλή: Ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, υστερεί στα γκολ υπέρ, για 2 αυτήν τη στιγμή

Με Λεβαδειακό: Υπερτερεί

Λεβαδειακός

Με Κέρκυρα: Ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, υπερτερεί στα γκολ υπέρ, για 4 αυτήν τη στιγμή

Με Αστέρα: Υστερεί

Με Ηρακλή: Υπερτερεί

Με ΑΕΛ: Υστερεί

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Στις ισοβαθμίες, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ, τα κριτήρια κατάταξης είναι τα εξής:

α) Tο σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες

β) Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες

γ) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

δ) Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ