STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όλα στο 1-1 στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Βέροια

Όλα στο 1-1 στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Βέροια
Βασιλακάκης Ναζλίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξάνθη και Βέροια έμειναν στο 1-1 σε ένα παιχνίδι με δυο πέναλτι, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Κακό παιχνίδι στα Πηγάδια. Για την ακρίβεια ένα από τα πιο άνοστα της 14ης αγωνιστικής. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δυο εστίες, με τους τερματοφύλακες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς πως μπήκαν τα γκολ.

Όλα έγιναν μέσα σε δυο λεπτά. Δυο πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα) με τους Νιέτο και Ναζλίδη να σκοράρουν από τα 11 βήματα. Σε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή για να σταθούμε. Εκτός ίσως από την τελευταία φάση, την οποία βέβαια ο Λόπεθ είχε υπό τον έλεγχο του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Skoda Xanthi Arena

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Σέζος (Κιλκίς)

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Καρυπίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Βασιλακάκης (Χέρεα 66'), Φάρκας, Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι (Τριάδης 71'), Ράνος (Καπετάνος 67').

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Γιαννούλης, Όστοϊτς, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπατιόν, Νέτο (Μαραγκός 91'), Άρτσε, Γεωργιάδις, Ναζλίδης (Κόλα 93'), Καϊκούτ (Σιόντης 79').

Γκολ: Νιέτο (43' πέναλτι) -- Ναζλίδης (31' πέναλτι)

Κάρτες: Πούγγουρας (κίτρινη 44'), Νιέτο (κίτρινη 57'), Τριάδης (κίτρινη 74'), Σιόντης (κίτρινη 81'),

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα Ξάνθη-Βέροια 1-1

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το φιλμ του αγώνα

Μπορεί η Βέροια να είχε πολλές απουσίες, όμως μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Φάσεις όμως δεν υπήρξαν στο ξεκίνημα, αφού όσο περνούσε ο χρόνος η Ξάνθη ισορροπούσε το ρυθμό. Στο 34ο λεπτό η Βέροια έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Φλίσκας γύρισε λάθος στην άμυνα και ο Καϊκούτ έγινε κάτοχος της μπάλας. Απέναντι στον Τσέναμο δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε με το 0-0 στα αποδυτήρια, τα πάντα άλλαξαν μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Μαλόν ανέβηκε από τα δεξιά κι έκανε τη σέντρα για την Βέροια, όμως ο Γουάλας σήκωσε το χέρι και έκανε πέναλτι. Ο Θωμάς Ναζλίδης το εκτέλεσε, ο Τσέναμο ακούμπησε τη μπάλα, όμως αυτή μπήκε στα δίχτυα.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Βασιλακάκη στην περιοχή της Βέροιας και ο Παππάς σωστά έδωσε ξανά την παράβαση. Ο Νιέτο με όμορφη εκτέλεση έκανε το 1-1 στο 42ο λεπτό. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να χάνει μία ακόμα καλή στιγμή, όταν ο Φάρκας ολομόναχος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Λόπεθ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε φάσεις. Οι δυο ομάδες έβγαιναν επικίνδυνα στην κόντρα, όμως οι τελικές έλειψαν εκτός από εκείνη του Χέρεα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεθ στο 91ο λεπτό.

MVP του αγώνα

Ο Πέδρο Άρτσε ήταν αρχοντικός στη μεσαία γραμμή και βοήθησε αρκετά έτσι ώστε η Βέροια να κρατήσει μπάλα και να φεύγει σωστά στην κόντρα.

Η φάση του αγώνα

Όχι ακριβώς φάση, αλλά παιχνίδι της μοίρας. Ο νεαρός Πούγουρας ανέτρεψε τον Βασιλακάκη στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε σωστά πέναλτι. Την Κυριακή (13/12) ο άσος της Βέροιας έκλεισε τα 20 του χρόνια! Στα γενέθλια του δηλαδή έκανε πέναλτι και με αυτό η Ξάνθη έφτασε τα 1000 γκολ στην Α' Εθνική.

Ο διαιτητής

Στις δύσκολες στιγμές πήρε σωστές αποφάσεις, αφού και οι δυο περιπτώσεις πέναλτι ήταν όντως φάουλ στην περιοχή. Το μόνο κακό με τον Παππά, είναι πως πολλές φορές στεκόταν σε λάθος θέση και εμπόδιζε τους ποδοσφαιριστές.

Μας άρεσε

Ο Τσέναμο αποτελεί μέχρι στιγμής τον κορυφαίο τερματοφύλακα της φετινής σεζόν. Μπορεί να μην ανησύχησε πολλές φορές, όμως όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του.

Δεν μας άρεσε

Καλός ο Λουσέρο απόψε. Δεν βοήθησε καθόλου την Ξάνθη. Μία από τα ίδια και ο Καϊκούτ που δεν κατάφερε να σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ